Hyppää pääsisältöön

Mr. Robot, Isäviikonloput, Naisen kosto ja Medicit, Firenzen valtiaat alkavat - viikolla 17 nähdään myös klassikkoleffa Taksikuski

Travis Bickle (Robert de Niro) ajaa taksiaan elokuvassa Taksikuski
Robert De Niro on Travis Bickle. Taksikuski Teemalla 23.4. klo 21.00. Travis Bickle (Robert de Niro) ajaa taksiaan elokuvassa Taksikuski Taksikuski,teeman elokuvat

Tämä viikko vietetään suosikkidraaman, yhteisten musiikkihetkien, urheilunostalgian, tanssin huuman sekä laadukkaiden dokumenttien parissa! Myös Pirjo Heikkilän tähdittämä, jo viime vuoden puolella puhuttanut Naisen kosto -podcast alkaa vihdoin.

Moni kehuttu sarja alkaa tai saa jatkoa tällä viikolla: finaalikaudet sarjoista Mr. Robot ja Medicit, Firenzen valtiaat käynnistyvät, Murha paratiisissa 9. kausi alkaa ja islantilainen Isäviikonloput starttaa. Kotimainen toivesarja Peräkamaripojat alkaa TV2:ssa ja upouusi podcast Naisen kosto alkaa Areenassa. Olohuoneessa nautitaan niin musiikista kuin retrohenkisestä urheilutunnelmasta ja myös Yle Teeman matka New Yorkissa jatkuu: tällä viikolla nähdään mm. yksi kaikkien aikojen klassikoista, Robert de Niron tähdittämä Taksikuski sekä dokumentti erityisesti 80-luvulla vaikuttaneesta taiteilija Richard Hambletonista, jota on kutsuttu myös Banksyn edeltäjäksi ja innoittajaksi. Teemalauantaissa laitetaan jalalla koreasti: huikean tanssi-illan ja kahden upean dokumenttielokuvan tähtinä nähdään Ohad Naharin ja Bobbi Jene Smith.

MAANANTAI 20.4.

Murha paratiisissa - 9. kausi!

Yle TV1 klo 17.08
(Death in Paradise, Britannia 2020) Juuri nyt Pohjolassa tarvitaan rentoja rytmejä, valoa ja lämpöä, ja niitä kaikkia tarjoaa Karibian auringon alle sijoittuvan brittisarjan upouusi, yhdeksäs kausi. Rikoskomisario Jack Mooney uskollisine alaisineen selvittelee sikäläisiä henkirikoksia, joissa varsin usein ovat osallisina Britannian kansalaiset. Ryhmän tuorein jäsen, poliisipäällikön sukulaistyttö Ruby, saa ajoittain yhä aikaan kaaosta mutta alkaa osoittaa kykyjä alalle. Vuosi 2019 on vaihtumassa uuteen, kun erään saarelaisen juhla katkeaa kuolettavaan veitseniskuun. Tekijä on piiloutunut karibialaisen paholaisnaamion taakse, ja hän jättää surmapaikalle arvoituksellisen viestin. Onko surmia tulossa lisää? Vapaa-aikanaan Jack harjoittelee innokkaasti tanssia, mutta miehellä on tunnetusti kaksi vasenta jalkaa sekä ruumiinosa, joka elää omaa elämäänsä. Hämmentävää kyllä, mies löytää lopulta tanssipartnerin, jolla on hänen taidoilleen suotuisa vaikutus. Nähtäväksi jää, kantaako uusi tuttavuus myös vielä pidemmälle. Lue lisää »
8 jaksoa. Yle Areena 30 päivää

Murha paratiisissa -sarjan uusi 9. kausi.
Jack Mooney (Ardal O'Hanlon) Murha paratiisissa -sarjan uusi 9. kausi. Kuva: Denis Guyenon / BBC Yle TV1,Ardal O'Hanlon,murha paratiisissa

Historia: Mata Hari, vakoojista kaunein

Yle TV1 klo 19.00, Areenassa nyt
(Mata Hari, Saksa 2017) Mata Hari oli 1900-luvun alun kuuluisimpia tanssijoita ja naiskauneuden symboli, ja hän onnistui kietomaan pikkusormensa ympärille aikansa vaikutusvaltaisimmat miehet. Hyödynnettiinkö hänen saamiaan tietoja ensimmäisessä maailmansodassa?
Yle Areena 10.10.2022 saakka

Mr. Robot (16) - 4. ja viimeinen kausi!

Yle TV2 klo 21.00, Yle Areena 20.4. alkaen kaksi jaksoa kerrallaan
(USA 2019) Mr. Robotin odotettu neljäs ja viimeinen kausi on täällä. Moninkertaisesti palkittu ja kriitikoiden ylistämä dystooppinen trillerisarja saatetaan huimaan päätökseen. Hakkeroinnin ja veren kyllästämä kausi tuo vastauksia edellisten kausien herättämiin kysymyksiin. Kauden tapahtumat sijoittuvat vuoden 2015 loppuun. Paljastaako Mr. Robot Elliotille viimein salaisuutensa, syyn siihen miksi heistä kumpikin on olemassa? Entä jos kaikki olisi mennyt elämässä toisin, entä jos vaikka vain yksi trauma olisi jäänyt kokematta? Olisiko Elliotista koskaan tullut sitä mikä hän on nyt - ja olisiko niin ollut parempi kaikille? Avainrooleissa nähdään Oscar-voittaja Rami Malek sekä Christian Slater. Mm. Rotten Tomatoes, Variety, Vice, Indiewire ja Rolling Stones valitsivat Mr. Robotin "vuosikymmenen parhaat" ja "vuosikymmenen määrittävät sarjat" -listoille.
13 jaksoa. Yle Areena 14 päivää

Pääosanesittäjä Rami Malek seisoo punaista taustaa vasten ja on laittamassa hupparin huppua päähänsä.
Oscar-voittaja Rami Malek nähdään Mr. Robotin pääosassa. Pääosanesittäjä Rami Malek seisoo punaista taustaa vasten ja on laittamassa hupparin huppua päähänsä. Kuva: Yle Kuvapalvelu Mr. Robot,Rami Malek,draama,jännityssarjat,dystopiat

TIISTAI 21.4.

Toivotut: Peräkamaripojat

Yle TV2 klo 18.00, Areenassa nyt
Kuusniemen poikamiesten pyyntö maailmalle on: naisia, naisia, naisia! Tämän miehisen avunhuudon syitä ja seurauksia lähtee selvittämään tähtitoimittaja Veera Keto kuvausryhmänsä kanssa. Samana päivänä saapuu pitäjään kaksi muutakin nuorta naista: Paukku ja Hellä. Kuusiosainen maalaiskomedia on TV2 Draaman tuotanto vuodelta 2001.

Panu Vauhkonen (Late) ja Karri Lämpsä  (Oskari), alarivissä Kari Manninen (Valtsu) ja Tom Lindholm (Piiparinen) Peräkamaripojat-sarjassa.
Ylärivi: Panu Vauhkonen (Late) ja Karri Lämpsä (Oskari). Alarivi:Kari Manninen (Valtsu) ja Tom Lindholm (Piiparinen). Panu Vauhkonen (Late) ja Karri Lämpsä (Oskari), alarivissä Kari Manninen (Valtsu) ja Tom Lindholm (Piiparinen) Peräkamaripojat-sarjassa. Kuva: Yle/Antero Tenhunen Peräkamaripojat,Yle Elävä arkisto

Koko kylän suru - uusi dokumenttisarja

Yle Fem klo 18.30
(Sorgen mitt i bygden Ruotsi 2019) 1/3. Ruotsalainen sarja surusta, rakkaudesta ja yhteisöllisyydestä. Vindelnin kylän nuorisoa lähtee ajelemaan hampurilaisille kaupunkiin, mutta ei koskaan palaa kotiin. 50-luvun koululaisten bussiretki Skenessä päättyy katastrofiin. Bussionnettomuus Svegissä käynnistää yhden Ruotsin suurimmista pelastushankkeista. Kaikkille näille onnettomuuksille yhteistä on tapahtumapaikkakunnan pienuus. Alueilla seuraukset voivat sekä yhdistää että erottaa paikkakuntalaisia. Yle Areena 90 päivää

Pimeyden taiteilija (12)

Yle Teema klo 21.00 | Osa Yle Teeman New York -kokonaisuutta
(Shadowman, Yhdysvallat 2017) Richard Hambleton oli 80-luvun Banksy - mystinen taiteilija, joka kiersi öisin Manhattanin katuja täyttäen ne hämmästyttävillä maalauksilla. Dokumentti valottaa katutaiteen unohdetun pioneerin elämää varhaisesta suosiosta aina huumeriippuvuuden aiheuttamaan romahdukseen ja uuteen nousuun. Yle Areena 18 kuukautta

Isäviikonloput - uusi sarja!

Yle TV2 tiistaisin klo 22.00
(Pabbahelgar) Kehuja kerännyt islantilaisdraama, joka sisältää feelgood-hetkiä ja surullisenhupaisia tilanteita ydinperheunelman luopumisesta. Karen, 38-vuotias parisuhdeterapeutti ja kolmen lapsen äiti, joutuu vaikean päätöksen eteen kun saa tietää, että hänen miehensä on ollut uskoton. Karenin maailmassa ydinperhe on ideaali ja visio ja pahin mahdollinen skenaario on joutua tilanteeseen, johon kuuluvat "isän viikonloput". Samalla kun Karenin avioliitto romuttuu, muuttuu myös hänen kuva itsestään. Jos hän ei enää ole kenenkään vaimo, kuka hän on? Yhtäkkiä hänen on täytettävä suuri tyhjiö. Ei niinkään rakkauden takia, vaan palauttaakseen oman universuminsa tasapainon. Osissa: Nanna Kristín Magnúsdóttir (Karen), Sveinn Ólafur Gunnarsson, Kristinn Kolur Kristinsson, Regína Sjöfn Sveinsdóttir, Viðar Eggertsson. 6 jaksoa. Tekstitykset suomeksi ja ruotsiksi. Areenassa 5.10.2020 saakka

Vaaleatukkainen, keski-ikää lähestyvä nainen asettaa fuksianvärisiä rintaliivejään.
Nanna Kristín Magnúsdóttir esittää pääosaa ohjaamassaan islantilaisdraamassa. Vaaleatukkainen, keski-ikää lähestyvä nainen asettaa fuksianvärisiä rintaliivejään. Kuva: Yle Kuvapalvelu draamasarjat,Nanna Kristín Magnúsdóttir,islanti

Kylä josta lapset katoavat (12)

Yle TV2 ja Areena klo 22.50
(Byen hvor børn forsvinder, Tanska 2019) Koskettava dokumentti grönlantilaisesta kylästä, jossa asiat ovat pahasti vinksallaan. Kaksi naista kamppailee pelastaakseen lapset ja nuoret. Itä-Grönlannin pienessä eristetyssä kaupungissa joka viides asukas kuolee itsemurhan vuoksi ja suuri osa kaupungin asukkaista on altistunut seksuaaliselle väkivallalle.
Yle Areena 1 vuosi

KESKIVIIKKO 22.4.

Naisen kosto -podcast - uusi sarja!

Yle Areena - kaikki jaksot Areenaan 22.4.
Naisen kosto on terävän humoristinen podcast yhteiskuntamme suuresta tabusta: naisen aggressiosta. Suvi Tuuli Katajan käsikirjoittama ja ohjaama kymmenosainen sarja yhdistelee fiktiivistä komediaa ja faktapohjaista asiantuntijanäkemystä koston syistä, ilmentymistä ja seurauksista. Millaisia kostostrategioita naiset käyttävät yhteiskunnassa, jossa nainen saa olla vain kiltti tai uhri? Koston anatomiasta ovat keskustelemassa vakioasiantuntijana psykoanalyytikko Elina Reenkola sekä vierailevina asiantuntijoina mm. filosofi Sami Pihlström, neurotieteilijä Aino Vesikansa, kasvatustieteen tohtori Antti Paakkari ja teatteriohjaaja Ruusu Haarla. Sarjassa haastatellaan mm. häpeästä kärsivää Robocopia sekä hengaillaan pimeällä puolella Darth Vaderin kanssa. Lisäksi ohjelmassa kuullaan myös kuulijoiden omia kostofantasioita, joiden kerääminen poiki mediassa kohahtanutta keskustelua. Sarjan fiktiivistä tarinaa kuljettaa Sailan (Pirjo Heikkilä) vaiherikas kostosaaga. Saila toteaa liiallisen kiltteyden olleen hänelle aina ongelma ja riippakivi. Saila tekee elämäntapamuutoksen: hän hylkää kiltteyden ja nöyrtymisen, alkaa tutkia omaa aggressiotaan sekä ennen kaikkea – hän alkaa tasoittaa tilejä. Karma is a bitch, ja niin on Sailakin.

Keltaisessa kuvassa lukee punaisella Naisen kosto, etualalla Pirjo Heikkilän hahmo Saila valomiekan kanssa.
Karma is a bitch, ja niin on Sailakin (Pirjo Heikkilä). Keltaisessa kuvassa lukee punaisella Naisen kosto, etualalla Pirjo Heikkilän hahmo Saila valomiekan kanssa. Kuva: Yle / Ilmari Fabritius & Tuuli Laukkanen kosto,yle draama

Battle of the Fittest Couples

klo 06.00 Kaikki jaksot vain Yle Areenassa
Realitysarja, jossa kaksitoista huippukuntoista ja kilpailuhenkistä pariskuntaa kisaa toisiaan vastaan vaativissa urheilutehtävissä. Parit asuvat samassa talossa, ja voittaakseen kisan heidän on hankittava itselleen myös sopivia liittolaisia. Kuka sporttipareista on kovakuntoisin ja vie 100 000 dollarin palkinnon? Sarjan juontavat Unelmien poikamiestyttö -sarjassa mukana ollut JoJo Fletcher sekä entinen NFL-pelaaja Jordan Rodgers. 10 osaa. Yhdysvallat 2019. Areenassa 1 vuoden.

Yle Olohuone: Paula Vesala ja Pekka Kuusisto

klo 19.30-20.30 - Vain Yle Areenassa!
Paula Vesala ja Pekka Kuusisto esittävät Kiestinki-levyn lauluja Yle Olohuoneen keskiviikkoillassa klo 19.30 alkaen. Kiestinki on koruton yhden naisen tarina lapsuudesta - sodasta, äitiydestä, isoäitiydestä - elämän ehtooseen. Juontajana Riikka
Holopainen. Esiintyjät: Paula Vesala, laulu, Pekka Kuusisto, matkaharmooni, Tommi Asplund, viulu.

Pekka Kuusisto ja Paula Vesala Kiestinki-albumin (2011) promokuvassa.
Paula Vesala ja viulisti Pekka Kuusisto esittävät Olohuoneessa Kiestinki-levynsä. Pekka Kuusisto ja Paula Vesala Kiestinki-albumin (2011) promokuvassa. Kuva: Stefan Bremer Paula Vesala,Pekka Kuusisto,Yle Olohuone

Medicit, Firenzen valtiaat (12), 3. ja viimeinen kausi!

Yle Teema ja Areenake - pe klo 20.00
(Medici: Lorenzo the Magnificent, S3) Medicin perhettä kohdannut tragedia on jättänyt parantumattoman arven rauhaa rakastavaan Lorenzoon, jota ajaa nyt halu kostaa veljensä Giulianon raaka murha. Lorenzo ei saata antaa anteeksi herran huoneessa tehtyä häpeällistä tekoa. Oliko itse Jumala sen takana vaiko vain hänen nimissään juonittelevat ihmiset? Lorenzo on rangaissut salamurhaan osallistuneita raskaalla kädellä. Enää yksi tekijöistä, paavin suojatti Girolamo Riario, on vapaalla jalalla. Riario yrittää kaikin keinoin tuhota Medicin maineen, sillä hän havittelee itse nousevansa Firenzen herraksi. Pian Lorenzoa lähenee toinenkin uhka vahvan saarnamiehen, dominikaanimunkki Girolamo Savonarolan hahmossa. Giulianon murhasta syntynyt uskonkriisi uhkaa myös Lorenzon ja Claricen avioliittoa, sillä harras usko ja leppymätön viha ovat myrkkyä toisilleen. Medicin perhe kuitenkin kasvaa ja uusi sukupolvi kasvaa ottaakseen aikanaan harteilleen suvun taakan. Sarjan päätöskausi kertoo, miten Lorenzo Medicin haaveiden lopulta käy tässä vaarallisessa maailmassa.
Tekstitykset suomi ja ruotsi. Yle Areena 30 päivää

Lorenzo de' Medici (näyttelijä Daniel Sharman) seisoo kuvan etualalla ilmeisesti linnan sisätiloissa.
Daniel Sharman on Lorenzo de' Medici. Lorenzo de' Medici (näyttelijä Daniel Sharman) seisoo kuvan etualalla ilmeisesti linnan sisätiloissa. Kuva: Fabio Lovino / Beta Film GmbH Medici,Daniel Sharman,historiallinen draama,medicit, firenzen valtiaat

TORSTAI 23.4.

Dokumenttiprojekti: Rakas äitini (S)

Yle TV1 klo 19.00, Areenassa nyt
Venäläisen orpokodin kasvatti Dasha lähtee matkalle saamelaissukunsa juurille, tavoitteenaan löytää vastauksia oman perheensä kohtaloihin. Äiti on hylännyt tyttärensä tämän ollessa pieni, ja sen jälkeen äitiä ovat vieneet huumeet. Lastenkoti on ehtinyt jo valita uuden äidin Dashalle. Dasha joutuu tekemään ratkaisevan päätöksen. Kenet äideistä hän valitsee? Millaista elämää hän haluaa elää? Tuleeko hänestä saamelainen, jos hän valitsee kasvavansa biologisen äitinsä Julian hoivissa saamelaiskylässä Lujaurissa? Vai valitseeko hän lastenkodin osoittaman äidin Irinan, jolloin hänestä tulee kunnon venäläinen? Valinta ei ole niin helppo. Kipeiden muistojen kautta avautuu myös tarinoita valtakulttuuriin pakotetuista sukupolvista.
Ohjaus: Paul Anders Simma. Tuotanto: Saamifilmi. Yle Areena 90 päivää

Palkitun ohjaajan Paul Anders Simman dokumenttielokuva Rakas äitini kertoo Dashasta, venäjän saamelaisesta nuoresta naisesta.
Venäläisen orpokodin kasvatti Dasha lähtee matkalle saamelaissukunsa juurille. Palkitun ohjaajan Paul Anders Simman dokumenttielokuva Rakas äitini kertoo Dashasta, venäjän saamelaisesta nuoresta naisesta. Kuva: PaulASimma / SAAMIFILMI OY Yle TV1,Dokumenttiprojekti: Rakas äitini

Yle Olohuone: Runoraati

to 23.4. Yle TV2 klo 19.05
Torstain Olohuoneessa Runoraati palaa ruutuihin tuomaan iloa, lohtua ja ajattelemisen aihetta poikkeustilan kevääseen! Viisi runoilijaa kirjoitti uudet runot ajan henkeen ja raadissa niitä arvioivat mm. kirjailija Jari Tervo, näyttelijä Antti Holma ja Mariska, joka on myös lähetyksen musiikkivieras.  Myös yleisö antaa pisteitä. Juontajana on Minna Joenniemi. 

Runoraadin juontaja kaupungilla megafonin kanssa
Runoja arvioivat mm. kirjailija Jari Tervo, näyttelijä Antti Holma ja Mariska. Runoraadin juontaja kaupungilla megafonin kanssa Kuva: Atte Koskinen Yle Olohuone,Minna Joenniemi,Runoraati

Kino Klassikko: Taksikuski (16)

Yle Teema ja Areenaklo 21.00 | Osa Yle Teeman New York -kokonaisuutta
(Taxi Driver, Yhdysvallat 1976) Martin Scorsesen kuuluisa, kiistelty mestariteos mieleltään järkkyneestä veteraanista, joka öisin taksikuskina näkee New Yorkin pimeän puolen ja saa pakkomielteitä sekä presidenttikampanjassa työskentelevän naisen että ala-ikäisen prostituoidun vapauttamisesta. Pääosissa Robert De Niro, Jodie Foster, Cybill Shepherd, Harvey Keitel, Albert Brooks ja Peter Boyle.
Yle Areena 14 päivää

Ulkolinja: Vuosi al-Holissa

Yle TV1 klo 22.00, Areenassa nyt
Kymmeniätuhansia ihmisiä purkautui terrorijärjestö Isisin viimeisestä linnakkeesta Baghouzista, kun se kaatui maaliskuussa 2019. Heidän joukossaan yksitoista suomalaista naista ja heidän kolmisenkymmentä lastaan. He ovat nyt eläneet vuoden al-Holin syrjäisessä leirissä Koillis-Syyriassa. Ylen ulkomaantoimittaja Antti Kuronen on seurannut al-Holin suomalaisten vaiheita tiiviisti vuoden ajan. Tänä aikana hän on vieraillut kolme kertaa leirissä. Nyt nähtävässä dokumentissa on materiaalia kaikilta matkoilta. Naisten lisäksi kuulemme Koillis-Syyrian paikallisia asukkaita sekä Suomen maaseudulla asuvaa omaista. Hänen tyttärensä ja lapsenlapsensa elävät al-Holissa. Al-Holin leirissä olevista naisista valtaosa on kantasuomalaisia.

Al-Holin myötä Suomen hallitus joutui aivan uudenlaisen haasteen eteen. Mitä tehdä terrorijärjestön niin kutsutussa islamilaisessa valtiossa eläneille naisille ja lapsille? Lasten oikeudet törmäävät turvallisuusnäkökulmiin keskustelussa jota pitkälti käydään julkisuudessa. Ohjelmassa näkökulma ei ole Suomen keskustelussa vaan Koillis-Syyriassa. Siellä paikallisväestö joutui sotimaan ulkoa tullutta terrorijärjestö Isisiä vastaan. Nyt he joutuvat vartioimaan ulkomaalaisten naisten ja lasten lisäksi tuhansia Isisin entisiä taistelijoita, koska Euroopan maat kieltäytyvät vastaanottamasta kansalaisiaan. Yle Areena toistaiseksi

PERJANTAI 24.4.

Yle Olohuone: Unelmailta

pe 24.4. Yle TV2 klo 19.05
Yle Olohuoneessa viihdytään, unelmoidaan ja koetaan elämyksiä, sekä kuunnellaan erinomaista musiikkia. Sitä esittää mm. Jesse Markin, Emma Gaalassakin tänä vuonna palkittu artisti, jonka musiikissa yhdistyvät urbaani soundi ja merkitykselliset sanoitukset. Artistivieraina myös Ida Paul & Kalle Lindroos.

Maattomat

Yle Teema ja Areena klo 21.00 | Osa Yle Teeman New York -kokonaisuutta
(From Nowhere, USA 2016) Draama kolmesta Bronxissa asuvasta paperittomasta nuoresta, jotka yrittävät opettajansa avulla hankkia laillista oleskelulupaa, uhkana karkotus kaukaiseen ja vieraaseen maahan. Ohjaus: Matthew Newton. Pääosissa: Julianne Nicholson, Denis O'Hare, J. Mallory McCree.
Yle Areena 30 päivää

Yle Live: Wimme & Rinne

Yle Teema klo 22.30
Wimme Saari ja Tapani Rinne ovat maailmanlaajuisesti arvostettuja musiikintekijöitä ja tehneet omien projektiensa ohella yhteistyötä jo vuodesta 1990 lähtien. Kaksi albumia duona tehnyt voimapari yhdistelee musiikissaan kuulasta elektronista sykettä, bassoklarinetin meditatiivista sointia ja Wimmen monipuolista vokalisointia.
Yle Areena toistaiseksi

LAUANTAI 25.4.

Kuoro - uusi sarja!

Yle Radio 1 klo 15 ja Yle Areena
Kuoro on absurdiuteen kiihtyvä 10-osainen komediasarja Tapiolan tenoreista, kuin myös sopraanoista, altoista ja bassoista, vaikkei heitä kuoron nimessä olekaan muistettu. Tapiolan tenorit kurottavat megalomaaniseen Kalevala marathoniin säilyttääkseen kuoronsa avustukset Espoon kaupungilta. Suurtuotantoa sabotoi aktiivisesti kilpaileva tapiolalainen kuoro Alvar Altot. Irlantilainen käsikirjoittaja, näyttelijä ja laulaja Karen Egan on kirjoittanut komediasarjan Radioteatterille. Sarjan on ohjannut Linda Wallgren ja uusia uria aukovan kuoromusiikin on säveltänyt Joonas Mikkilä. Kuorossa näyttelevät Katja Küttner, Noora Dadu, Peter Kanerva, Miika Laakso, Taisto Oksanen. Pauliina Palo, Jussi-Pekka Parviainen, Jaana Saarinen ja Linda Wiklund.

Yle Olohuone: Urheiluiltamat

la 25.4. Yle TV2 klo 18.30
Retrohenkeä ja yllätyksiä sisältävä urheiluilta, jossa etsitään katsojien avustuksella unohdettuja urheiluhetkiä. Hannu Lammikon urheiluvisa haastaa perheet, ystävät ja eri alojen sohvaperunat ympäri Suomea kisaamaan monenlaisten urheilupähkinöiden kimpussa. Urheiluiltamissa viihdytään, juontajana Riku Salminen.

Urheiluiltamien etkot kuullaan Yle Puheella keskiviikkona 22.4. klo 15.02 alkaen. Selostustoivekonsertin erikoisjaksossa nostetaan esiin harvinaisempia selostustoiveita ja niihin liittyviä kuuntelijoiden muistoja. Suoraa lähetystä isännöivät Mikko Hannula ja Riku Salminen.

Carmine Street Guitars

Yle Teema klo 20.00 | Osa Yle Teeman New York -kokonaisuutta
(Kanada 2018) Hurmaava dokumenttielokuva New Yorkin Greenwich Villagen legendaarisesta kitarakaupasta. Rick Kelly ja hänen nuori oppilaansa Cindy Hulej rakentavat kitaroita Villagen vanhojen rakennusten puusta, ja näillä soittimilla onkin ihan oma soundinsa. Ronn Mannin ohjaamassa dokumentissa seurataan kitarakaupan elämää viiden päivän ajan. Kaupassa vierailevat muun muassa Jim Jarmusch, Lenny Kaye, Bill Frisell, Nels Cline ja Marc Ribot,.Kuulemme myös upeita musiikkiesityksiä.
Yle Areena 30.11.2021 saakka

Kuva Carmine Street Guitars -kitarapajalta New Yorkissa.
Rick Kelly ja hänen nuori oppilaansa Cindy Hulej rakentavat kitaroita. Kuva Carmine Street Guitars -kitarapajalta New Yorkissa. Carmine Street Guitars,New York,Greenwich Village,Kitarapaja,Rick Kelly (kitaranrakentaja)

Teemalauantai tanssii

Yle Teema klo 21.20 | Osa Yle Teeman New York -kokonaisuutta
Huikean, hurjan tanssi-illan ja kahden upean dokumenttielokuvan tähtiä ovat Ohad Naharin ja Bobbi Jene Smith.

Mr. Gaga

Yle Teema klo 21.21, Areenassa nyt
(Mr. Gaga, Israel 2017) Ohad Naharin on maailman parhaita koreografeja, ellei paras. Kahdeksan vuotta kuvatussa dokumenttielokuvassa seurataan Batsheva Dance Companyn taiteellisen johtajan työtä, tanssia ja elämää läheltä, henkeäsalpaavan komeasti. Luvassa on huumaava sukellus modernin tanssin palvotuimman gurun mieleen. Ohjaus Tomer Heymann.

Bobbi Jene

Yle Teema ja Areena klo 23.00
(Bobbi Jene, Tanska 2017) Ohad Naharininin tanssiryhmän amerikkalaistähti Bobbi Jene Smith lähtee luomaan omaa uraa ja jättää taakseen paitsi tutun ryhmän myös elämänsä rakkauden. Dokumenttielokuva luovan työn lunnaista, sydänsuruista ja upean tanssijan tiestä itsenäiseksi taiteilijaksi. Ohjaus Elvira Lind. Yle Areena 30 päivää

Tanssija Bobbi Jene Smith dokumenttielokuvan Bobbi Jene mainosjulisteessa
Tanssija Bobbi Jene Smith dokumenttielokuvan Bobbi Jene mainosjulisteessa Bobbi Jene Smith,Teemalauantai,elokuvajuliste,teema tanssii

SUNNUNTAI 26.4.

Bomppiduu - uusi sarja!

Yle TV2 klo 8.43 ja Yle Areena
Bomppiduu on uusi hupaisa draamasarja Pikku Kakkosen katsojille. Päähenkilö on Suomeen muuttanut ranskalainen kokki Bomppiduu (Ville Majamaa), joka kohtaa ravintolassaan persoonallisia Kattilan kaupungin asukkaita, kuten ruuvinsa kadottaneen Keksijän ja pieneksi kutistuneen Suuren Laulajan (Marika Heiskanen). Touhukas kokki auttaa asiakkaitaan pulmissaan isoäitinsä maagisen reseptikirjan ja uskollisen apurinsa Pippurimyllyn avulla ja ystävystyy ruokakaupan lähettityttö Piin (Johanna Kuuva) sekä työlleen omistautuneen tarkastaja Tossavaisen (Tuukka Huttunen) kanssa.
10 x 12'. Yle Areena 1.1.2022 saakka

Radioteatteri: Kasvojenmenetys

Yle Radio 1 klo 15.00 ja Yle Areena
Ensilähetys. Kasvojenmenetys on absurdi satiiri maailmasta, jossa julkiset häpeärangaistukset ovat arkipäivää. Taidetuomioistuin päättää mielivaltaisesti, että esikoiskirjailija Emmi ei saa julkaista kirjaansa vaan tuomitaan kirjaimellisesti kasvojenmenetykseen. Kansa hurraa, kun yksi kerrallaan taiteilijoiden kasvoja poistetaan kasvojenmenetyslavalla, siihen erikoistuneella laitteella. Kasvotiinin käyttäjä Janne kärsii ammatissaan ja mokaa laitteen kanssa juuri Emmin ollessa lavalla. Emmi pelastaa Jannen tukalasta tilanteesta, ja siitä hänet tuomitaan kasvotiinin käyttäjäksi, siinä missä Janne joutuu luopumaan sekä kasvoistaan, että ammatistaan. Kuunnelma käsittelee satiirin keinoin taiteilijoiden identiteetin muodostumista yhteiskunnassa, joka kohtelee luovan työn tekijöitä kuin karjaa. Perustuuko menestyminen ulkonäölle, vahvuudelle, luovuudelle, ahneudelle vai rakkaudelle? Käsikirjoitus ja ohjaus: Vilja Autiokyrö, rooleissa mm. Inkeri Hyvönen, Karlo Haapiainen, Alex Anton, Tiina Pirhonen ja Karim Rapatti.

Minun Venäjäni

Yle Radio 1 klo 18.00 ja Yle Areena
Miksi Venäjä on suomalaisille jatkuva toiseus? Vaikka junamatka Pietariin kestää vain kolme ja puoli tuntia, ensin on matkattava Neuvostoliiton, Suomen, sekä oman perheen historian läpi. Dramaturgi Henriikka Himma pohtii omaa suhdetta sekä sukupolvikokemustaan Venäjästä, päätyen lopuksi Venäjälle ensimmäistä kertaa elämässään. Lopulta katse kääntyy takaisin itseen. Mitä suhde Venäjään kertoo Suomesta ja minusta?
Teksti, ohjaus, kertojaääni: Henriikka Himma

One for the Money - ensin rahat (12)

Yle TV2 ja Areena klo 21.15
(One for the Money, USA 2012) Janet Evanovichin suosittuun romaanisarjaan perustuva letkeä rikoskomedia, jossa rämäpäinen Jerseyn tyttö Stephanie Plum päättää rahapulassaan ryhtyä palkkionmetsästäjäksi samalla kun hän arpoo kahden ihastuksensa, poliisi Joe Morellin ja viekoittelevan vaarallisen Rangerin välillä. Pääosissa Katherine Heigl, Jason O'Mara, Daniel Sunjata ja John Leguizamo. Ohjaus Julie Anne Robinson. Uusinta. Yle Areena 30 päivää

Elokuvan hahmot (näyttelijät Jason O'Mara ja Katherine Heigl) istuvat avoautossa ja katsovat toisiaan, Katherine Heigl ajaa.
Elokuvan pääosissa nähdään Katherine Heigl ja Jason O'Mara. Elokuvan hahmot (näyttelijät Jason O'Mara ja Katherine Heigl) istuvat avoautossa ja katsovat toisiaan, Katherine Heigl ajaa. Kuva: Yle Kuvapalvelu kokoillan elokuva,Katherine Heigl,Katherine Heigl,Jason O’Mara

Lue myös - yle.fi:stä poimittua