Hyppää pääsisältöön

Parvekepuutarhuri, miten pelastat pörriäisen? Kerro meille!

Blommor på balkong med Busholmen i bakgrunden
Parveke voi olla värikäs keidas muuten yksitoikkoisessa kaupunkiympäristössä. Blommor på balkong med Busholmen i bakgrunden Kuva: Yle/Carolina Husu Jätkäsaari,Helsinki,asuntomessut,kukat (kasvinosat),parveke

Onko juuri sinulla upea, pörriäisille sopiva puutarha parvekkeella? Jaa parhaat vinkkisi ja upeimmat istutuksesi tai kerro, mikä mietityttää.

Parveke on monelle kaupungissa asuvalle tärkeä, vihreä keidas. Sitä se on myös monille nopeasti väheneville pörriäislajeille, joiden elinympäristöjä muun muassa juuri rakentaminen on kaventanut.

Pienikin puutarha elää yhteiseloa pölyttäjien kanssa ja pölyttäjien puute vaikuttaa myös parvekepuutarhurin satoon. Esimerkiksi amppelimansikka tekee isompia ja paremman makuisia marjoja saatuaan riittävästi hyönteispölytystä.

Toisaalta monet kesäkukat ovat myös pölyttäjien mieleistä ruokaa ja siksi ne hakeutuvat mielellään parvekkeelle pörisemään. Pörinä saattaa välillä jopa ärsyttää ja tekee mieli karkoittaa ötökät lopullisesti.

Parvekepuutarhuri: Millaisia kokemuksia sinulla on pörräisistä parvekkeellasi? Jaa meille parhaat vinkkisi ja kuvasi tai kerro, mikä mietityttää.

Käytämme kerättyä materiaalia jutun tekoon ja julkaisemme kuvia ja tarinoita tällä sivulla. Voit osallistua nimimerkillä, mutta jätä yhteystietosi, mikäli sinuun saa olla yhteydessä jatkohaastattelua ajattellen. Kokemuksia, kuvia ja kysymyksiä voi jakaa myös sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #pelastapörriäinen.

Vastausten kerääminen on nyt päättynyt, kiitos kaikille vastanneille! Katso vinkit tästä ja jaa omat pörriäistekosi Instagramissa aihetunnisteella #pelastapörriäinen

Pelasta pörriäinen!

Tekoja pölyttäjien elinolosuhteiden turvaamiseksi. Pienilläkin teoilla on suuri merkitys, varsinkin, jos riittävän moni ottaa haasteen vastaan.

Auta pörriäistä, merkkaa tekosi tänne.