Hyppää pääsisältöön

Milloin pääsee kouluun? Ylen erikoislähetys ja hallituksen info koronaviruksesta lapsille perjantaina

Galaxin juontajat Jasmin, Emma ja Aaron.
Galaxin juontajat Jasmin, Emma ja Aaron. Kuva: Laura Pohjavirta / Yle Galaxi

Milloin pääsee kouluun? Mitä saa tehdä kesälomalla? Nämä ja monet muut kysymykset koronaviruksesta ja sen vaikutuksista nousevat esille perheissä ja koululaisten keskuudessa. Viimeistään perjantaina 24.4. kysymyksiin on odotettavissa vastauksia, kun hallitus järjestää tiedotustilaisuuden lapsille. Tilaisuudessa koronatilanteesta ovat kertomassa pääministeri Sanna Marin, opetusministeri Li Andersson ja tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen.


Ylen erikoislähetystä hallituksen koronainfosta lapsille voi seurata perjantaina klo 10.50 alkaen Areenassa, TV1:ssä, Radio Suomessa ja Galaxin sovelluksessa. Erikoislähetyksen juontaa Galaxista tuttu Jasmin “Jassu” Beloued.

Yle kerää etukäteen Galaxin Instagram-tilillä (@ylegalaxi) kysymyksiä, joihin ministerit vastaavat tiedotustilaisuudessa. Ylen lisäksi tiedotustilaisuudessa kysymyksiä ministereille esittävät Lasten uutiset (HS) ja Apu Juniori. Kysymyksiä tekevät yhteistyötahojen kautta valitut 7-12-vuotiaat lapset videokokousyhteyden kautta. Ylen puolesta kysymykset ministereille esittävät Galaxin Aaron Räty ja Emma Nummela.

Kysymyksiä koronaviruksesta koululaisilta.
@ylegalaxi:n Instagram-tilille lähetettyjä kysymyksiä koronavirukseen liittyen. Kysymyksiä koronaviruksesta koululaisilta. Galaxi
Kysymyksiä koronaviruksesta koululaisilta.
Keskiviikkona 22.4. hallitus kielsi yli 500 hengen yleisötapahtumat heinäkuun loppuun asti. Joihinkin koululaisilta tulleisiin kysymyksiin löytyy vastauksia jo tällä hetkellä. Kysymyksiä koronaviruksesta koululaisilta. Galaxi

Artikkeli päivittyy. Galaxin Instagram-tilille tulleisiin kysymyksiin vastataan jo ennen perjantain erikoislähetystä Instagramissa ja tässä artikkelissa, jos hallitus ilmoittaa uusista linjauksistaan.

LUE LISÄÄ:

21 vastausta lasten ja nuorten kysymyksiin: Johtuuko korona siitä, että joku Kiinassa söi lepakon? Saanko virpoa? Voinko pyöräillä? Mistä lomautetuille rahaa?

Nelli Neuvojabotti pyysi kaverinsa Roni Backin, jalkapallotähden ja Lotta Haralan apuun – Tässä lapsille chattijuttu koronasta

  • Värityskuva pääsiäiseksi

    Gorilla on munavaras!

    Lataa pääsiäiseksi hauska Galaxin värityskuva! Kuva liittyy @ylegalaxi :n Instagramissa Jassun tekemään tussihaasteeseen. Väritä myös itse Galaxin pääsiäiskuva tussihaasteen idealla! Mitä tarkoittaa tussihaaste? Valitse tussien joukosta kolme eri tussia silmät kiinni. Väritä kuva vain kolmea sattumanvaraisesti valittua tussia käyttäen.

  • Viikon vinkit koululaisille ja perheille

    Tiedekokeita, pelejä ja 11-vuotiaan Emman askarteluvinkit

    Galaxin viikon suositukset 11-vuotiaan Emman virpominen jäi tänä vuonna väliin koronavirustilanteen vuoksi, mutta virpimiskortti ja muut askarteluprojektit onnistuivat silti kotona. Videolla Emman vinkit keväisiin askarteluihin! Video on osa Galaxin haastevideot -jaksoja, joita julkaistaan YleGalaxin Youtube-kanavalla ja Areenassa.