Hyppää pääsisältöön

Milloin pääsee kouluun? Ylen erikoislähetys ja hallituksen info koronaviruksesta lapsille perjantaina

Galaxin juontajat Jasmin, Emma ja Aaron.
Galaxin juontajat Jasmin, Emma ja Aaron. Kuva: Laura Pohjavirta / Yle Galaxi

Milloin pääsee kouluun? Mitä saa tehdä kesälomalla? Nämä ja monet muut kysymykset koronaviruksesta ja sen vaikutuksista nousevat esille perheissä ja koululaisten keskuudessa. Viimeistään perjantaina 24.4. kysymyksiin on odotettavissa vastauksia, kun hallitus järjestää tiedotustilaisuuden lapsille. Tilaisuudessa koronatilanteesta ovat kertomassa pääministeri Sanna Marin, opetusministeri Li Andersson ja tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen.


Ylen erikoislähetystä hallituksen koronainfosta lapsille voi seurata perjantaina klo 10.50 alkaen Areenassa, TV1:ssä, Radio Suomessa ja Galaxin sovelluksessa. Erikoislähetyksen juontaa Galaxista tuttu Jasmin “Jassu” Beloued.

Yle kerää etukäteen Galaxin Instagram-tilillä (@ylegalaxi) kysymyksiä, joihin ministerit vastaavat tiedotustilaisuudessa. Ylen lisäksi tiedotustilaisuudessa kysymyksiä ministereille esittävät Lasten uutiset (HS) ja Apu Juniori. Kysymyksiä tekevät yhteistyötahojen kautta valitut 7-12-vuotiaat lapset videokokousyhteyden kautta. Ylen puolesta kysymykset ministereille esittävät Galaxin Aaron Räty ja Emma Nummela.

Kysymyksiä koronaviruksesta koululaisilta.
@ylegalaxi:n Instagram-tilille lähetettyjä kysymyksiä koronavirukseen liittyen. Kysymyksiä koronaviruksesta koululaisilta. Galaxi
Kysymyksiä koronaviruksesta koululaisilta.
Keskiviikkona 22.4. hallitus kielsi yli 500 hengen yleisötapahtumat heinäkuun loppuun asti. Joihinkin koululaisilta tulleisiin kysymyksiin löytyy vastauksia jo tällä hetkellä. Kysymyksiä koronaviruksesta koululaisilta. Galaxi

Artikkeli päivittyy. Galaxin Instagram-tilille tulleisiin kysymyksiin vastataan jo ennen perjantain erikoislähetystä Instagramissa ja tässä artikkelissa, jos hallitus ilmoittaa uusista linjauksistaan.

LUE LISÄÄ:

21 vastausta lasten ja nuorten kysymyksiin: Johtuuko korona siitä, että joku Kiinassa söi lepakon? Saanko virpoa? Voinko pyöräillä? Mistä lomautetuille rahaa?

Nelli Neuvojabotti pyysi kaverinsa Roni Backin, jalkapallotähden ja Lotta Haralan apuun – Tässä lapsille chattijuttu koronasta

 • Mikä Galaxi?

  Galaxi on olemassa koululaisia varten.

  Mikä Galaxi? Galaxi on hengittänyt jo 15 vuotta koululaisten mediakulttuurin ja viihteen hyväksi. Galaxi on osa Yleisradion julkista palvelua, ja sisällöt ovat ilmaisia kaikille suomalaisille. Galaxi toteuttaa pääasiassa videoita, joita esitetään Areenassa ja TV2:lla joka aamu. Lisäksi Galaxi näkyy ja kuuluu sosiaalisessa mediassa Youtubessa, Instagramissa ja Tiktokissa.

 • Turvallisuus on meidän kaikkien oikeus – myös lasten

  Milloin lapsen tulee soittaa hätäkeskukseen?

  Milloin soitan hätäkeskukseen? Mistä tunnistan hätätilanteen? Galaxin uusimmalla videolla 11-vuotias Emma joutuu keskelle hätätilannetta, kun Ada pyörtyy. Videolla nähdään viihteellisesti vääriä ja oikeita toimintamalleja, joita voi tehdä soittaessaan hätänumeroon.

 • Mitä koululaisten tulee tietää vuodesta 2021? 20 faktaa ja tulevaisuudentutkijan arvio

  Vuonna 2021 luvassa epävarmuutta ja yllätyksiä.

  Galaxi kokosi 20 kiinnostavaa faktaa vuodesta 2021, mutta kysyimme myös Sitran tulevaisuusasiantuntija Mikko Dufvan näkemystä tulevaisuudesta – erityisesti koululaisten näkökulmasta. Vuonna 2021 luvassa epävarmuutta ja yllätyksiä – Epävarmuuden kanssa on hyvä oppia elämään ja näkemään niissä myös mahdollisuuksia.

 • Hae mukaan Galaxin videoille

  Täytä hakemus, ja voit päästä mukaan videoille.

  Sarjassa tulee esiintymään Galaxin juontajien lisäksi koululaisia ympäri Suomea.