Hyppää pääsisältöön

Mikä oli Suomen paras euroviisuedustuskappale kokeilevalla 2010-luvulla? Äänestä suosikkiasi!

Kaikki 2010-luvun Suomen euroviisuedustajat.
Kaikki 2010-luvun Suomen euroviisuedustajat. Kuva: Yle Euroviisut,2010-luku

2010-luvulla Suomi uudisti euroviisukarsintojaan. Vuonna 2012 järjestettiin ensimmäinen Uuden Musiikin Kilpailu, ja vuosina 2018 ja 2019 Yle kutsui Saara Aallon ja Daruden Suomen edustajiksi. Maailmalla meitä edustettiin niin ruotsiksi laulaen kuin punk-musiikin keinoin.

Vaikka voittoa ei tällä vuosikymmenellä napsahtanut, näiden kymmenen edustuskappaleen laajasta joukosta löytyy oma suosikkinsa lähes kaikille. Äänestä omaa suosikkiasi!

Onko sinulla muistoja liittyen 2010-luvun edustuskappaleisiin tai Suomen karsintoihin? Miten seurasit viisuja viime vuosikymmenellä? Sana on vapaa, kerro meille muistosi artikkelin lopussa olevaan kommenttikenttään.


Kuuntele ja katsele 2010-luvun edustuskappaleemme: