Hyppää pääsisältöön
Kuvassa YleXPop logo, YleXPop-artistit sekä YleX:n grafiikkaa pinkillä ja valkoisella.
Kuvassa YleXPop logo, YleXPop-artistit sekä YleX:n grafiikkaa pinkillä ja valkoisella. Kuva: Niko Sveins, Nelli Kenttä YleXPop,YleX
Otsikkokuva: YleX Tiedottaa
Otsikkokuva: YleX Tiedottaa

MITÄ?

Kesän paras aloitus järjestettiin virtuaalitapahtumana lauantaina 30. toukokuuta.

Katso kaikki keikat täältä!

Koronaepidemian vuoksi YleXPop ei toteutettu perinteisenä yleisötapahtumana. Sen sijaan järjestettiin visuaalisesti ainutlaatuinen spektaakkeli, joka toi huippuartistit lähemmäs kuin koskaan ennen.

Lavoille nousivat Suomen tämän hetken ykkösartistit ja YleX:stä tutut tyypit. YleXPopissa nähtiin myös vuoden 2020 kesäkumibiisin ensiesitys.

Seitsemän tunnin suoran lähetyksen juonsivat YleX:ltä tutut Viki ja Köpi sekä TheManninen. Areenan ja somekanavien kautta yleisö pääsi myös osallistumaan päivän kulkuun.

Klikkaa täältä YleXPopin Facebook-sivulle!

MISSÄ?

Kaikille ilmainen YleXPop esitettiin Yle Areenassa ja TV2:ssa lauantaina 30. toukokuuta. Kaikki keikat on katsottavissa Yle Areenassa!

AIKATAULU

16:05 Behm
16:45 Yeboyah
17:30 Olavi Uusivirta
18:30 Viki ja Köpi show
19:00 Tuure Boelius
19:25 Mouhous
20:35 Gettomasa
22:00 Sanni

NÄIN YLEISÖ OSALLISTUI YLEXPOPPIIN!

YleXPop Kioski-chat

Festaritunnelmaan pystyi osallistumaan keskustelemalla muiden kanssa!

Chat aukesi klo 16:00 ja päättyi klo 23:00. Illan hosteina toimivat YleXltä ja Kioskilta tutut kasvot.

Chattiin pystyi osallistumaan Yle tunnuksella Yle Tunnuksella.

Virtuaaliyleisö

Tarjosimme rajatulle määrälle faneja mahdollisuuden osallistua yleisöön virtuaalisesti videopuhelun kautta. Artisti näki fanit koko keikkansa ajan screeniltä.

Aplodikone

Hybridi-TV:n omistajat pystyivät lähettämään lähetykseen aplodeja painamalla kaukosäätimen vihreää nappia ja kannustamaan näin lemppariartistiaan.

YLEXPOP 2020 ARTISTIT:

Sanni

Sanni on yksi Suomen suosituimmista popartisteista ja vuoden 2019 kuunnelluin suomalainen naispuolinen artisti Spotifyssa. Kevään Trippi Tour peruttiin koronariskin vuoksi vain päivää sen alkua. YleXPop on Sannin ensimmäinen julkistettu keikka tänä vuonna.

Yeboyah

Yeboyah julkaisi viime kesänä ylistetyn Elovena EP:n. Esikoinen ilmestyi myös visuaalisena albumina. Suomen kiinnostavimpiin nouseviin artisteihin lukeutuvaa Yeboyahia kuullaan osana Dreamgirls-kokoonpanoa sekä YleX:n Yeboyah, Renaz ja Wekesa -radio-ohjelmaa.

Olavi Uusivirta

17 vuotta sitten esikoislevynsä julkaissut Olavi Uusivirta tunnetaan energisistä ja yhteisöllisistä keikoistaan, jotka ovat monelle festarikesän ehdottomia kohokohtia. Uusivirran tuorein albumi Skorpioni (2019) sai ylistystä kriitikoilta ja oli ehdolla rock-Emman saajaksi.

BEHM

“Hei rakas kerro mulle mikä on tää tunne, kun ei tunnu jaloissani maa”. Näiltä sanoilta on ollut vaikea välttyä viime kuukausina. BEHMin esikoissingle Hei rakas on kiistatta talven isoin hitti. Maaliskuussa julkaistu Tivolit jatkaa samaa laadukkaiden popkappaleiden linjaa. BEHM esiintyi ensi kertaa soolona UMK-finaalissa ja palaa nyt lavoille YleXPopissa.

Mouhous

Monakon, Valentinin ja Van Hegenin muodostama jyväskyläläinen hip hop -yhtye Mouhous tunnetaan kultaa ja platinaa striimanneista hiteistään Äänii, Frendi ja Poikien vessa. Punk rockista musiikkiinsa ammentavan bändin esikoislevy I Hate Mouhous ilmestyi helmikuussa 2020.

Gettomasa

Viime vuosi oli Gettomasan. Toukokuussa 2019 ilmestyi kakkoslevy Diplomaatti, ja samoihin aikoihin jyväskyläläinen räppäri esiintyi Leijonien MM-kultajuhlissa 50 tuhannelle ihmiselle. Viidestä Emma-ehdokkuudesta Gettomasa vei kotiinsa vuoden rap / R&B -albumin palkinnon. Suomen 2Pac, sanoi Rumban Jukka Hätinen.

Tuure Boelius

19-vuotias Tuure Boelius on poptähti, homoikoni ja vuoden 2020 kesäkumibiisin esittäjä! YouTubesta julkisuuteen noussut Boelius on julkaissut joukon hittejä kuten Eikö sua hävetä (2017) ja jääkiekkopiirien luutuneita sukupuolinormeja pöllyttänyt Lätkäjätkä-Ville (2018). YleXPopissa ensi kertaa livenä kuultava Hengitä on Jurekin ja Henna Sarriolan luomus, ja heidän kanssaan Boelius valmistelee myös ensimmäistä pitkää albumiaan.

Korjattu 5.5. klo 10:05: YleXPopissa nähdään Kesäkumibiisin ensiesitys. Kappale kuitenkin julkaistaan jo aikaisemmin, toisin kuin tiedotteessa aikaisemmin sanottiin.