Hyppää pääsisältöön

Grantchester – salaisuudet paljastuvat brittidraaman viidennellä kaudella

Grantchester-sarjan viidennen kauden jaksoja.
Rikoskomisario Geordie Keating (Robson Green) ja pastori Will Davenport (Tom Brittney) jatkavat yhteistyötä. Grantchester-sarjan viidennen kauden jaksoja. Kuva: Kudos/ITV / Lovely Day/Masterpiece Yle TV1,Tom Brittney,Robson Green,grantchester

TV1 lauantaisin 2.5. - 6.6.2020 klo 19.40 - 20.30, Areenassa 30 päivää

Kevät on koittanut Grantchesteriin ja elämä on mallillaan. Pastori Will Davenport (Tom Brittney) on elementissään pikkukylän sielunpaimenena ja aina valmiina auttamaan ystäväänsä, rikoskomisario Geordie Keatingia (Robson Green).

Opiskelijat valmistautuvat jokavuotisiin kevättanssiaisiin vuonna 1957. Lukukauden päätös villitsee nuorisoa ehkä enemmän kuin kenellekään on hyväksi.

Tanssiaisten jälkeinen aamu paljastaa tragedian. Geordien ja Willin on soluttauduttava yliopiston seurapiireihin ja pengottava laitoksen toimintaa, jotta he saavat tapaukseen selvyyden.

Parivaljakon kintereillä uutisia metsästää Echo-lehden räväkkä toimittaja Ellie Harding (Lauren Carse).

Grantchester-sarjan viidennen kauden jaksoja.
Pastori Will Davenport tykkää vauhdista. Rooliaan varten näyttelijä Tom Brittney hankki moottoripyöräkortin. Grantchester-sarjan viidennen kauden jaksoja. Kuva: Kudos/ITV/Masterpiece / Lovely Day/Masterpiece Yle TV1,grantchester

Brittiläisestä draamasarjasta Grantchester (12) on vuorossa uusi viides kausi! Kuudessa jaksossa tutkitaan muun muassa hämärää onnettomuutta sekä tapauksia elokuvateatterissa ja luostarissa.

Kirkollisten velvollisuuksien välissä pastori Will purkaa ajoittaista turhautumistaan nyrkkeilysalilla, jossa yritetään myös auttaa nuoria oikealle tielle. Willin äiti Amelia Daveport (Jemma Redgrave) yrittää löytää myös uuden polun elämälleen.

Vauhdikas pastori tykkää viilettää moottoripyörällään. Rooliaan varten näyttelijä Tom Brittney suoritti moottoripyöräkortin, jotta hän voi ajaa kohtaukset itse, ilman stunttien apua.

Rikoskomisario hakee elämäänsä tasapainoa aviopuolisonsa Cathy Keatingin (Kacey Ainsworth) kanssa. Cathyllä on kuitenkin omia kunnianhimoisia suunnitelmiaan. Joutuuko hiljalleen kohentunut parisuhde jälleen koetukselle?

Grantchester-sarjan viidennen kauden jaksoja.
Rouva Chapman (Tessa Peake-Jones) ja kappalainen Leonard (Al Weaver). Grantchester-sarjan viidennen kauden jaksoja. Kuva: Lovely Day/Masterpiece Yle TV1,grantchester

Tuore aviovaimo, rouva Chapman (Tessa Peake-Jones) liihottelee taloudenhoitajana pappilan ja miehensä Jackin (Nick Brimble) hulppean kodin väliä, onnellisempana kuin koskaan. Kappalainen Leonard Finch (Al Weaver) palaa salaperäiseltä matkaltaan. Paluu arkeen ei ole kuitenkaan helppoa, kun sisimmässä jylläävät suuret tunteet.

Voiko tämä kaikkialla vallitseva tyyneys ja rauha jatkua ikuisesti? Moni joutuu ainakin kohtaamaan taakseen jättämänsä salaisuudet.

Granchesterin muissa rooleissa näyttelevät Oliver Dimsdale, Ross Boatman, Paula Wilcox, Siobhan Redmond, Stella Gonet, Sean Gilder, Zoe Tapper ja Tracy Ann Oberman.

Grantchester. Käsikirjoitus: Daisy Coulam. Ohjaus: Gordon Anderson, Christiana Ebohon-Green ja Rob Evans. Tuotanto: Lovely Day, Masterpiece Production, ITV, Britannia, 2020.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.