
Juhlissa on kiva tarjota alkumalja, ja sangria on aina varma valinta. Tässä Ellan resepti pohjoismaiseen sangriaan.
Koska kyseessä on pohjoismainen versio, ainekset tulisi löytyä omalta takapihalta tai lähikaupasta. Mansikat tuovat mieleen kesän muistot, omena syksyn ja kaneli joulun.
Ainekset, 1 iso lasillinen:
- ½ punaista omenaa
- 4 mansikkaa
- kourallinen punaherukoita
- vadelmia
- 5 mustaherukan tai sitruunamelissan lehteä
- 2 dl vastapuristettua omenamehua
- 1 dl kuivaa omenasiideriä
- 1 ½ dl kotikaljaa
- 1 pitkä kanelitanko
Tee näin:
- Nimi sangria viittaa espanjan kielen veri-sanaan, joten juomaan tulee punaisia marjoja ja hedelmiä. Se näyttää kauniilta puolen litran lasissa, johon hedelmät ja marjat mahtuvat mukaan.
- Leikkaa omena isoiksi kuutioiksi ja halkaise mansikat. Sekoita lasissa hedelmät, marjat, lehdet ja omenamehu ja anna maustua ennen tarjoilua.
- Kaada joukkoon omenasiideri ja kotikalja ja sekoita pitkällä kanelitangolla, jota voi sitten käyttää drinkkitikkuna.
Vinkki! Tee vappusangria korvaamalla siideri ja kotikalja simalla.