Hyppää pääsisältöön

Snapsi, mojito tai kombucha – Strömsö on koonnut parhaat alkoholittomat juomat digitaaliseen drinkki-iltaan

Alkoholiton drinkki korkeassa lasissa.
Tämä virkistävä juoma sisältää verigreippimehua, tyrnimehua ja rosmariinia. Sen resepti on samassa artikkelissa kuin mojiton. Alkoholiton drinkki korkeassa lasissa. Kuva: Yle / Maria Lång alkoholittomat juomat,Ella Grüssner Cromwell-Morgan,mixed drink,Strömsö

Vaikka virus pitääkin meidät ihmiset erillään toisistamme, jatkamme yhteydenpitoa mitä luovimmilla tavoilla. Sen sijaan että tapaisimme kotona tai baarissa, kohotamme maljoja digitaalisissa etätapaamisissa. Strömsön reseptien ansiosta kenenkään ei tarvitse tuijottaa ruutua kuivin suin.

Mintun ja limetin täydellinen tasapaino

Yksi kaikkien aikojen ikonisimmista juomista on mojito – rommipohjainen juoma, jossa maistuu raikas minttu. Alkoholittomassa versiossa tabasco-kastike korvaa alkoholin maunvahvistajana. Jos haluat juomaan kunnolla potkua, voit tuplata tabaskon määrän.

Alkoholiton mojito grogilasissa.
Juoma juodaan mieluiten matalasta lasista, niin sanotusta on the rocks -lasista. Alkoholiton mojito grogilasissa. Kuva: Yle / Maria Lång alkoholittomat juomat,Strömsö,Mojito,Ella Grüssner Cromwell-Morgan

Olipa mojito kuinka voimakas tahansa, tunnet olevasi kuin Ernest Hemingway Kuubassa auringonlaskun aikaan.

Scchkool!

Juomalauluja voi laulaa myös alkoholittomia snapseja nauttien.

Unohda tylsä vesi ja täytä snapsilasi piripintaan piparjuurisnapsilla, jossa on reilusti ytyä. Skool!

Lasillinen alkoholitonta piparjuuri ja inkivääri shottia keittiössä
Laske kolmeen ja kaada juoma kurkkuusi, niin piristyt tahmean työviikon jälkeen. Lasillinen alkoholitonta piparjuuri ja inkivääri shottia keittiössä Kuva: Yle/Carina Ahlskog Strömsö,alkoholittomat juomat,Snaps

Harva juoma on yhtä virvoittava kuin appelsiiniviipaleilla koristeltu tummanpunainen sangria.

Ett bord uppdukat med en bricka med röda vinbär, en skål hallon, en skål jordgubbar, en korg äppel, en korg svarta vinbärsblad, en karaff med appelsinjuice, några flaskor cider, en karaff med svagdricka och några highball-glas, på en sandstrand med havet
Tämä näkymä on kuin Hugh Grantin tähdittämästä romanttisesta komediasta. Sinäkin voit kokea sen. Ett bord uppdukat med en bricka med röda vinbär, en skål hallon, en skål jordgubbar, en korg äppel, en korg svarta vinbärsblad, en karaff med appelsinjuice, några flaskor cider, en karaff med svagdricka och några highball-glas, på en sandstrand med havet Kuva: Yle/Carina Ahlskog Strömsö,marjat,punaherukka,vadelma,siiderit,Appelsiinimehu,kotikalja,omena,Sangria,mustaherukka,Mustaviinimarja,mansikka,Alkoholipitoiset juomasekoitukset

Sen pohjoismainen versio sisältää suomalaista kotikaljaa, mutta vapun aikaan voit valmistaa Strömsön alkoholittoman version simasta. ¡Salud!

Kotitekoinen limonadi maistuu myös perheen pienimmille

Monella meistä on hiilihapotuslaite, joka kerää pölyä keittiössä. Sen sijaan että sekoittaisit äitelän esanssijuoman, voit perustaa oman limonaditehtaan.

Kolme pulloa raparperivirvoitusjuomaa.
Kolme pulloa raparperivirvoitusjuomaa. Kuva: Yle / Marika Lytts-Råholm virvoitusjuomat,Strömsö

Jos sinulla on lapsia, limsanteko on täydellistä perjantai-illan puuhaa. Tarvitset lähinnä vain marjoja, hiilihapotettua vettä ja himon makeaan.

Kokeile juoman hapattamista – onnistuttuasi olet koukussa

Virvoitusjuomien ystävälle kombucha saattaa olla hieman terveellisempi vaihtoehto. Tämänkään juoman valmistaminen ei ole vaikeaa, mutta kärsivällisyyttä se vaatii.

Tämä fermentoitu teejuoma sisältää elimistölle hyvää tekeviä maitohappobakteereja ja vähemmän sokeria kuin virvoitusjuoma.

Nainen joka pitää kombuchasientä kädessään.
Kombuchantekijä Hanna Katajamäki on nimennyt teesienensä Kalevala-sankarin mukaan Kullervoksi. Nainen joka pitää kombuchasientä kädessään. Kuva: Yle / Marika Lytts-Råholm Strömsö,kombucha,fermentointi,käyminen,maitohappokäyminen

Intohimoisimmat kombucha-fanit pitävät kombucha-sieniään lemmikkeinään. Korona-aikaan lemmikin hankkimisesta on sitä paitsi tullut suosittua. Anna sienellesi myös nimi. Näinä kummallisina aikoina kaikki on hyväksyttyä.

Makuyhdistelmissä rajana on vain mielikuvitus. Sitruuna-inkivääri, joka maistuu melko samalta kuin sima, tai mansikka-minttu ovat varmoja valintoja.

Rohkeimmat ovat maustaneet kombuchansa jopa turkinpippurikarkeilla.

Kolme lasipulloa jossa keltaista kombuchaa.
Inkiväärillä ja sitruunalla, katajanmarjoilla ja nokkosilla sekä mustikoilla, vadelmilla ja sitruunamelissalla maustettua kombuchaa. Kolme lasipulloa jossa keltaista kombuchaa. Kuva: Yle / Marika Lytts-Råholm kombucha,Strömsö,fermentointi,maitohappokäyminen,maitohappobakteerit

Toivottavasti löysit juomien joukosta uuden suosikkisi. Sitten vain sekoitat virvoittavan juoman ja asetut tietokoneen näytön ääreen. Muista avata mikrofoni, kun kohotatte maljan.

Kommentit