Hyppää pääsisältöön

Kuka marjasi pölyttää – tunnistatko pörriäisen? Tee testi!

Kimalainen
Pölyttäjä työn touhussa! Kimalainen turvaamassa marjasatoa. Kimalainen Kuva: Yle/Vastavalo:Jukka Harjula Humla,mesipistiäiset,pistiäiset,herukat (marjat),pölyttäjät,pölytys,hyönteiset,kimalainen

Lisää surinaa Suomen luontoon! Pörriäisiä tarvitaan monimuotoisen luonnon lisäksi myös monipuoliseen ruokatuotantoon. Tärkeimpiä pölyttäjiämme ovat mehiläiset ja kimalaiset. Myös perhoset, kukkakärpäset ja jotkut kovakuoriaiset pölyttävät. Pölyttäjistä tiedetään kuitenkin melko vähän. Millaiset ovat sinun tietosi? Tee testi!

Pölyttäjien määrä maailmassa on vähentynyt ja niiden katoaminen olisi ihmisille katastrofi.

Pelasta pörriäinen -kampanja kutsuu kaikki mukaan talkoisiin auttamaan pölyttäjiä. Pienilläkin teoilla on suuri merkitys, jos riittävän moni ottaa haasteen vastaan.

Miten sinä haluat auttaa: Istuttamalla kukkia, jättämällä nurmikon leikkaamatta, rakentamalla hyönteishotellin vai suosimalla myrkytöntä puutarhaa? Ehkä innostut jopa perustamaan niityn!

Valitse teko, toteuta se, ja merkitse laskuriin. Nappaa myös teostasi kuva meidän kaikkien iloksi, ja jaa se tunnisteella #pelastapörriäinen!

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Luonto