Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Nosteessa radio pääkuva

YleX Nosteessa: Jyväskylän tuoretta räppisoundia edustava Pyrythekid otti nimensä länkkärien lainsuojattomalta

Räppäri Pyrythekid pihalla
Räppäri Pyrythekid pihalla Kuva: Promokuva Nosteessa (YleX),YleX

Uuden musiikin X -ohjelman Jani Kareinen valitsee viikoittain soittoon yhden bändin tai artistin, jolla ei ole vielä levytyssopimusta tai jolla on sopimus pienen levy-yhtiön tai julkaisijan kanssa. Tällä viikolla vuorossa on Pyrythekid.

Jani Kareinen kommentoi:

Jälleen kerran Jyväskylä tarjoilee mielenkiintoista tuoretta rap-soundia. Laitetaanko siellä jotain erikoista hanaveteen vai triggeröikö Jyväskylässä erityisesti kesäisin kuultava Harjun iltasoitto kaupunkilaiset luomaan uutta musiikkia? Neuvoi-biisin huukki on mukavan tarttuva, riimit tiukkoja ja kun tuotannosta vastaa oman kaupungin Aaro630 on resepti valmis! Kotikaupunkinsa rap-kentän uutta aaltoa edustava Pyrythekid on julkaissut vasta kaksi virallista sinkkua, mutta pitkään valmisteltua debyyttialbumia ei tarvitse enää pitkään odottaa. KID julkaistaan 29.5.

Pyrythekid kertoo musiikistaan:

Mikä sai sinut aloittamaan musiikin tekemisen?

– Aloin soittaa rumpuja skidinä ja siitä vähän eteenpäin aloin kiinnostua dj-hommista. Siitä vielä muutama vuosi eteenpäin uskalsin äänittää vokaaleja mikkiin.

Miten päädyit valitsemaan artistinimesi?

– Otin artistinimeni suoraan Billy the Kidiltä. Olin fiilistellyt junnuna vanhoja länkkärileffoja ja muistelin, että Billy the Kid oli meikän tavoin lyhyt äijä, mutta silti romantisoitu pahamaineinen hahmo.

Miten kuvailisit musiikkiasi?

– En osaa kuvailla muuten kuin sanomalla, että se tulee suoraan sydämestä.

Mikä musiikkiasi on inspiroinut?

– Tarinat, elämäkerrat ja dokumentit menestyneistä bändeistä ja taitavista muusikoista. Biisit, mitkä saundaavat just siltä miltä niiden mun korvaan pitääkin.

Onko Pyrythekid yhden ihmisen projekti vai kuuluuko siihen muita?

– Pyrythekid on meikän oma projekti, mutta lähiaikoina siihen on kuulunut tosi tiiviisti Aaro630 tuottajan roolissa.

Oletko jo keikkaillut? Mitä keikkaa jännitit eniten?

– Oon keikkaillut tosi aktiivisesti. Oon muutenkin tosi kova ottamaan ressiä noista jutuista, mutta eniten jännitän aina keikkoja jotka ovat Jyväskylässä, kotiyleisön edessä.

Mikä olisi unelmiesi keikkapaikka?

– Ei ole sellaista "unelmien keikkapaikkaa", mutta joku tosi iso keikkailta, missä olisi paljon yleisöä ja frendejä esiintymässä, olisi maukas.

Jos Neuvoi soisi elokuvassa, mitä kohtauksessa tapahtuisi?

– En tiedä mikä se olisi, mutta sen olisi pakko olla aika gängstä leffa.

Miten biisi syntyi?

Neuvoi syntyi niin, että mulla oli lyricsit paperilla ja menin sen paperin kanssa Aaron kellariin duunaamaan. Ekat kirjoittamani verset olivat tosi huonot, joten kirjoitin molemmat verset uusiksi ja lisättiin se c-osa. Onneksi kirjoitin ne uusiksi.

Minkälaisia suunnitelmia ja haaveita sinulla on tulevaisuudelle?

– Toiveena olisi tottakai, että mun 29.5. julkaistava debyyttilevy maistuisi jengille, ja että mun kuuntelijat löytäisi musta ja mun musasta uusia puolia. Haaveisiin kuuluu myös, että tää korona menisi ohi ja päästäisiin takaisin keikkalavoille.

Onko sinusta Nosteessa-artistiksi? Lähetä demo musatoimittajille täältä!