Hyppää pääsisältöön

Hyvä havainto & suunnitelma

Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko
Kajon naama tältä puolen. Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko Kuva: Yle / Annukka Palmén-Väisänen ajatusten miljoonalaatikko

Hyvä havainto & suunnitelma

Kevään kunniaksi täytyisi jollain lailla piristäytyä itse, kunkin.

Kun on taloudellista harmia ja työttömyyttä, niin voisi saada maahan uusia työpaikkoja, jos olisi kekseliäs.

Tuli itsen päähän aivosta mieleen, että uusia töitä saataisiin naurettavan helposti esim. ottamalla käyttöön vanhoja ammatteja.

Onnistuisi heti, kun vain ryhdyttäisiin tuumasta toimeen!

Nimitettäisiin joka kuntaan katekeettoja, malminkoettajia, laudankantajia, nahkureita, viulunvinguttajia, siltavouteja, tulliportinvartijoita, kuudennusmiehiä, lampuoteja, pyöve eikun ei niitä.

Mutta kylläkin postitalonpoikia, opinkäymättömiä kätilöitä, sanansaattajia, kengänkiillottajapoikia, mäkitupalaisia, sähköttäjiä, aatelisia ratsumiehiä, köydenpunojia, reikäkorttilävistäjiä, viinatehtaan polttimorenkejä, armovuoden saarnaajia, tukkimiehiä, linja-autojen ja raitiovaunujen rahastajia, pyrkijöitä, elokuvan paikannäyttäjiä, ruukin saarnaajia, arentimiehiä, sisäköitä, pienpolttajia, maitomiehiä, kiertokoulunopettajia, ylisoutajia, imettäjiä, tsuppareita, tinureita, hissipoikia ja -tyttöjä, halonhakkaajia, kenraalikuvernöörejä, aloittelijoita, jarrumiehiä, tapuloitsijoita, hevosmiehiä, pyykkäreitä, renkejä, merisissejä, kisällejä, vapaaherroja, vallesmanneja, kylänvaivaisia ..eikun ei ehkä niitä.

Mutta kyllä vyöntekijöitä, hovinaisia, kellonsoittajia, tynnyrintekijöitä, nuorallatanssijoita, kunniapastoreita, kornetteja, siluettimaalareita, komppanian rumpaleita, porvareita, velallisia, kaksikkaita, henkivartijoita, naispaimenia, ulko-oppilaita, nylkyreitä, ruhtinattaria, kasvojentietäjiä, saantomiehiä, ilotulittajia, karjapaimenia, seuralaisia, esitaistelijoita, naittajia, kartanopalvelijoita, solkiseppiä, santarmieverstiluutnantteja, huor eikun ei ehkä niitä.

Mutta kylläkin lukijoita, lakeijoita, keihäs-ratsumiehiä, urkujenpolkijoita, henkilääkäreitä, kynttilänjalantekijöitä, laulurunoilijoita, puolimatruuseja, oppi-isiä, markiiseja, kattilantekijöitä, panttivouteja, sateenvarjontekijöitä, kulkuvahteja, peruukintekijöitä, piikoja, huvimestareita, musikantteja, pitäjän soodankeittäjiä, kannusseppiä, katselmusherroja, napamuoreja, uskoon käännyttäjiä, rankkureita, koeajalla olevia koetteja, patarummunlyöjiä, kunnianarvoisia herroja, kaleerin soutumatruuseja, huutorättäreitä, salpietarinkeittäjiä, maaorj eikun ei niitä.

Mutta kyllä vuokra-ajureita, airuita, hatuntäyttäjiä, loisia, miekankahvantekijöitä, velhoja, muonakauppiaita, kivijalanasentajia, kankureita, kamarineitoja, miilumiehiä, kirjanpäällystäjiä, hirsien tilkitsijöitä, esipappeja, taitoratsastajia, sala-ampujia, ompeluneulaseppiä, vaaliruhtinaita, puoskareita, niitynvahteja, ilvehtijöitä, metsätorvensoittajia ja sukelluskomissaareja.

Monta uutta työtä saatavilla!

Mikä kiinnostaa eniten? Kerro!

Toivoo:

Nimim. ”Yksi monten puolesta.”

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Näkökulmat