Hyppää pääsisältöön

Hyvä havainto & suunnitelma

Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko
Kajon naama tältä puolen. Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko Kuva: Yle / Annukka Palmén-Väisänen ajatusten miljoonalaatikko

Hyvä havainto & suunnitelma

Kevään kunniaksi täytyisi jollain lailla piristäytyä itse, kunkin.

Kun on taloudellista harmia ja työttömyyttä, niin voisi saada maahan uusia työpaikkoja, jos olisi kekseliäs.

Tuli itsen päähän aivosta mieleen, että uusia töitä saataisiin naurettavan helposti esim. ottamalla käyttöön vanhoja ammatteja.

Onnistuisi heti, kun vain ryhdyttäisiin tuumasta toimeen!

Nimitettäisiin joka kuntaan katekeettoja, malminkoettajia, laudankantajia, nahkureita, viulunvinguttajia, siltavouteja, tulliportinvartijoita, kuudennusmiehiä, lampuoteja, pyöve eikun ei niitä.

Mutta kylläkin postitalonpoikia, opinkäymättömiä kätilöitä, sanansaattajia, kengänkiillottajapoikia, mäkitupalaisia, sähköttäjiä, aatelisia ratsumiehiä, köydenpunojia, reikäkorttilävistäjiä, viinatehtaan polttimorenkejä, armovuoden saarnaajia, tukkimiehiä, linja-autojen ja raitiovaunujen rahastajia, pyrkijöitä, elokuvan paikannäyttäjiä, ruukin saarnaajia, arentimiehiä, sisäköitä, pienpolttajia, maitomiehiä, kiertokoulunopettajia, ylisoutajia, imettäjiä, tsuppareita, tinureita, hissipoikia ja -tyttöjä, halonhakkaajia, kenraalikuvernöörejä, aloittelijoita, jarrumiehiä, tapuloitsijoita, hevosmiehiä, pyykkäreitä, renkejä, merisissejä, kisällejä, vapaaherroja, vallesmanneja, kylänvaivaisia ..eikun ei ehkä niitä.

Mutta kyllä vyöntekijöitä, hovinaisia, kellonsoittajia, tynnyrintekijöitä, nuorallatanssijoita, kunniapastoreita, kornetteja, siluettimaalareita, komppanian rumpaleita, porvareita, velallisia, kaksikkaita, henkivartijoita, naispaimenia, ulko-oppilaita, nylkyreitä, ruhtinattaria, kasvojentietäjiä, saantomiehiä, ilotulittajia, karjapaimenia, seuralaisia, esitaistelijoita, naittajia, kartanopalvelijoita, solkiseppiä, santarmieverstiluutnantteja, huor eikun ei ehkä niitä.

Mutta kylläkin lukijoita, lakeijoita, keihäs-ratsumiehiä, urkujenpolkijoita, henkilääkäreitä, kynttilänjalantekijöitä, laulurunoilijoita, puolimatruuseja, oppi-isiä, markiiseja, kattilantekijöitä, panttivouteja, sateenvarjontekijöitä, kulkuvahteja, peruukintekijöitä, piikoja, huvimestareita, musikantteja, pitäjän soodankeittäjiä, kannusseppiä, katselmusherroja, napamuoreja, uskoon käännyttäjiä, rankkureita, koeajalla olevia koetteja, patarummunlyöjiä, kunnianarvoisia herroja, kaleerin soutumatruuseja, huutorättäreitä, salpietarinkeittäjiä, maaorj eikun ei niitä.

Mutta kyllä vuokra-ajureita, airuita, hatuntäyttäjiä, loisia, miekankahvantekijöitä, velhoja, muonakauppiaita, kivijalanasentajia, kankureita, kamarineitoja, miilumiehiä, kirjanpäällystäjiä, hirsien tilkitsijöitä, esipappeja, taitoratsastajia, sala-ampujia, ompeluneulaseppiä, vaaliruhtinaita, puoskareita, niitynvahteja, ilvehtijöitä, metsätorvensoittajia ja sukelluskomissaareja.

Monta uutta työtä saatavilla!

Mikä kiinnostaa eniten? Kerro!

Toivoo:

Nimim. ”Yksi monten puolesta.”

Kommentit
 • Yhtenä hetkenä vain

  Yksinäisyys was here.

  Hiukan oli kepakko lyhyt tökkimiseen ja tutkimiseen, mutta kuivuuttaan kalahteli kivasti, kun sen sivulla kepitteli ison kiven kylkeen.

 • Kopioelämää

  Monenlaista saisi aikaan vaikka jo 150 miljardilla.

  "Ilomantsilaisbaarista poistuvien humalikkaiden ad hoc kännirallatuksistakin jouduttaisiin maksamaan tekijänoikeusmaksu"

Uusimmat sisällöt - Näkökulmat

 • Yhtenä hetkenä vain

  Yksinäisyys was here.

  Hiukan oli kepakko lyhyt tökkimiseen ja tutkimiseen, mutta kuivuuttaan kalahteli kivasti, kun sen sivulla kepitteli ison kiven kylkeen.

 • Kopioelämää

  Monenlaista saisi aikaan vaikka jo 150 miljardilla.

  "Ilomantsilaisbaarista poistuvien humalikkaiden ad hoc kännirallatuksistakin jouduttaisiin maksamaan tekijänoikeusmaksu"

 • Koulun hiihtopäivä (!!)

  Näin riivaa Saatana meitä, opinahjojen avulla.

  Pieni hiihtäjäparka uursi latua niin syvällä monimetrisessä hangessa, ettei sieltä hanki-urasta illalla hiihtäessään nähnyt kuin noin 2° kapean viirun tähtitaivasta, jos pipo silmillä edes jaksoi yrittää katsoa lumisesta ”ojastaan” ylös kuin Oscar Wilde.

 • Pieniä lämmön pilkahduksia

  Itsen varhaiskasvattumismuistelua, vaatimattomin annein.

  Koska noihin aikoihin ei ollut tietokoneita, nettiä, eikä paljon mitään muutakaan (paitsi verot, sairausvakuutustoimisto, invaliidien kioski, perunannosto, kuolema ja poliisi), piti lapsena keksiä jotakin tekemistä, että olisi ollut jotakin tekemistä.

 • Täti

  Erinomaisesta tädistään kertoo hra Kajo.

  Jos olisi aikoinaan pidetty täteyden olympialaiset, minun kelpo tätini olisi voittanut kaikki mitalit, ja yleisöäänestyksen.

 • Ihan väärin koettu

  Roina ihmisen tunnemuistina yli-elähdyttää Kajoa.

  Jouduttuaan tahtomattaan setvimään läpi elämänmittaista tavaranäytteiden otosta ja arvottaessaan elämänsä hetkiä niiden pohjalta ensin tuntuu, että..