Hyppää pääsisältöön

Kadonneen kirjeen arvoitus – viehättävä draamasarja sinnikkäistä postietsivistä

Draamasarja postin tehotiimistä, joka selvittää kadonneiden kirjeiden arvoituksia.
Kadonneita kirjeitä jäljittävät Shane McInerney (Kristin Booth), Rita Haywith (Yan-Kay Crystal Lowe), Oliver O'Toole (Eric Mabius) ja Norman Dorman (Geoff Gustafson). Draamasarja postin tehotiimistä, joka selvittää kadonneiden kirjeiden arvoituksia. Kuva: Crown Media United States, LLC Yle TV1,Kadonneen kirjeen arvoitus

TV1 maanantaista perjantaihin 15.5. - 3.6.2020 klo 17.10 - 18.00 (1. kausi), 4. - 12.6. (2. kausi) ja 15. - 24.6. (3. kausi), uusinta seuraavana arkipäivänä klo 12.30, Areenassa
TV1 sunnuntaisin 19.7. - 23.8.2020 klo 17.10 - 18.00 (4. kausi)

Kukahan lähetti ensimmäisen kirjeen?

Kuka uskalsi liimata postimerkin kuoreen, päästää sen maailmalle ja luottaa siihen, että muukalainen kuljettaa sen perille asti?

Uusi viehättävä draamasarja Kadonneen kirjeen arvoitus (12) vie maailmaan, joka luottaa nykyajan sähköisessä maailmassa vielä paperin ja postimerkin voimaan.

Yhdysvaltain Denveriin sijoittuva sarja sukeltaa monenkirjavien ihmiskohtalojen, katkenneiden ihmissuhteiden ja välillä myös rikosten maailmaan.

Ykkönen esittää amerikkalais-kanadalaisesta draamasarjasta sen kaikki kolme tuotantokautta. Ensimmäisellä kaudella nähdään 14 jaksoa, toisella kaudella kuusi ja kolmannella kaudella kahdeksan jaksoa.

Sarjan kolme viimeisintä tarinaa Home Again, The Road Less Travelled ja Delivered: To the Altar esitetään sunnuntaisin 19.7. alkaen klo 17.10. Tarinat nähdään kaksiosaisina kuten sarjan aikaisemmatkin jaksot.

Draamasarja postin tehotiimistä, joka selvittää kadonneiden kirjeiden arvoituksia.
Draamasarja postin tehotiimistä, joka selvittää kadonneiden kirjeiden arvoituksia. Kuva: Eike Schroter / Muse Entertainment Yle TV1,Kadonneen kirjeen arvoitus

Yhdysvaltain postilaitoksessa toimii piskuinen osasto, kadonneiden kirjeiden virasto, joka paneutuu koko tarmollaan toimittamaan perille kirjeitä ja paketteja, jotka ovat jääneet matkan varrelle.

Kolme urheata postietsivää Oliver O'Toole (Eric Mabius), Rita Haywith-Dorman (Yan-Kay Crystal Lowe) ja Norman Dorman (Geoff Gustafson) puhaltavat yhteen hiileen.

Eräänä päivänä Oliver törmää noutokahvilan jonossa naiseen, joka päätyy vahingossa töihin samalle osastolle. Siinä missä työryhmän muut jäsenet ovat säntillisiä virkamiehiä, uusi tulokas Shane (Kristin Booth) on toista maata. Hän on teknisesti taitava tulisielu.

Kaikkien yllätykseksi tämä postin kellarikerroksessa puurtava joukko onnistuu ratkaisemaan ensimmäisen yhteisen tehtävän.

Draamasarja postin tehotiimistä, joka selvittää kadonneiden kirjeiden arvoituksia.
Draamasarja postin tehotiimistä, joka selvittää kadonneiden kirjeiden arvoituksia. Kuva: Crown Media United States, LLC Yle TV1,Kadonneen kirjeen arvoitus

Matkalle jäänyt kirje toimitetaan perille, ja samalla oikaistaan vastaanottajaa kohdannut vääryys. Voivatko Oliver ja kumppanit pelastaa orastaneen ihmissuhteen vielä vuoden viiveellä?

Kadonneen kirjeen arvoitus -draamasarjan muissa rooleissa näyttelevät Gregory Harrison, Valerie Bertinelli, Carol Burnett, Valerie Harper, Marilu Henner ja Della Reese.

Kanadassa sarja on esitetty nimellä Signed, Sealed, Delivered. Sarja tunnetaan myös nimillä Dead Letters ja Lost Letter Mysteries.

Signed, Sealed and Delivered/Lost Letter Mysteries. Alkuperäisidea ja käsikirjoitus: Martha Williamson. Tuotanto: Moon Water Productions, Yhdysvallat/Kanada, 2013 - 18.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.