Hyppää pääsisältöön

Pikku Kakkosen toukokuun tärpit

Kaapon kevään merkit
Kaapon kevään merkit Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen

Toukokuussa seurataan kevään merkkejä ja juhlitaan alkavaa kesää.

Pikku Kakkosen kevätjuhla päättää päiväkoti- ja eskarivuoden. Luvassa on musiikkiesityksiä, puheita, yhteislaulua sekä taidenäyttely. Jokainen voi osallistua juhliin lähettämällä oman laulu- tai tanssivideon osaksi Kesä-musiikkivideota. Juhla nähdään lauantaina 30.5. klo 10 Yle TV2:ssa ja Areenassa.

Kaapon kevätseuranta jatkuu kesäkuun alkuun asti Pikku Kakkosen YouTube-kanavalla.Suurenmoinen herra Kunkku on hyväntahtoinen pieni leijona, jolla on suuria ajatuksia. Hyvää tarkoittava ajatus saattaa kuitenkin johtaa isoihin sotkuihin, joista selviytymiseen leijonasankarimme joutuu tekemään asiat uudelleen ja paremmin. Samalla se kääntää virheensä voitoiksi ja oppii sitkeyttä sekä itsetuntemusta. Suurenmoinen herra Kunkku nähdään Pikku Kakkosessa perjantaisin 1.5. alkaen.

Jos annat hiirelle keksin -sarja kertoo seikkailuista, joihin hiiri ajautuu saatuaan ajatuksen herkun tai esineen pohjalta. Hiiren innostus tarttuu ystäviinkin, ja possu, kissa, hirvi ja koira ovatkin usein mukana vaikuttamassa tapahtumien kulkuun. Oliver tietää, mitä tapahtuu, kun hiiri pääsee vauhtiin ja mihin kaikkeen se voi johtaakaan. Hiiri ystävineen tavataan Pikku Kakkosessa keskiviikko-iltaisin 6.5. alkaen.

Utelias Vili palaa Pikku Kakkosen ohjelmistoon vuosien tauon jälkeen. Sarjan päätähti Vili ei ole vain utelias, mutta myös välillä kärsimätön ja huoleton. Ketterä Vili saa aikaan härdellin jos toisenkin, mutta onneksi jaksot päättyvät aina parhain päin. Sarja pohjautuu H.A ja Margaret Reyn kuvakirjoihin.

Pikku Kakkosen Eskari -sovellus täydentyy toukokuussa matematiikkakokonaisuudella. Lisätietoa Eskari-sovelluksesta.

Yle.fi/lapset-sivustolle on koottu poikkeusoloja varten erilaisia sisältöjä teemoittain. Lisäksi sivustolla jaetaan vinkkejä erilaisiin kotona tehtäviin puuhiin, joihin voi ottaa avuksi esimerkiksi Pikku Kakkosen väen vinkkaamat linkit.

Pikku Kakkonen julkaisee lähes viikottain sarjoja Areenaan niin sanottuina katalogeina eli useita jaksoja kerrallaan katsottavaksi. Useimmiten katalogijulkaisuilla on 3 kk Areena-julkaisuaika. Toukokuun katalogisarjoja:

Ryhmä Haun 1. kausi 1.5. alkaen

Pauli 15 jaksoa 1.5. alkaen

Killi ja Kiki 32 jaksoa 2.5. alkaen

Rytmimunashow 28 jaksoa 3.5. alkaen

Puu Fu Tom 26 jaksoa 4.5. alkaen

Muru 26 jaksoa 9.5. alkaen

Maikki ja pelottava Pontso 20 jaksoa 13.5. alkaen

Mimosa ja Lennu 26 jaksoa 16.5. alkaen

Pikku Kakkosen tulostettava äitienpäiväkortti
Pikku Kakkosen tulostettava äitienpäiväkortti Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,äitienpäiväkortit

PS. Pikku Kakkosen tulostettavista askartelupapereista löytyy myös äitienpäiväkortteja!

Muokattu 11.5. Lisätty Utelias Vili.

 • Hilkka Hämähäkin verkkosanomat: Poimijat

  Sienten ja marjojen tunnistaminen on hauskaa.

  Sienten ja marjojen tunnistaminen on hauskaa. Parhaiten syötäväksi kelpaavan sadon oppii tunnistamaan, kun aikuinen näyttää lapselle kädestä pitäen, mitä koriin saa nostaa ja mitä ei. Tellustajat-verkkosanomien toimittaja Hilkka Hämähäkki raportoi!

 • Hilkka Hämähäkin verkkosanomat: Kokkaajat

  Ei ruokahävikille!

  Kolmannes maailmassa tuotetusta ruoasta jää syömättä. Kotona, päiväkodeissa ja kouluissa ruokahävikkiä voi vähentää ottamalla lautaselle vain sen verran kuin jaksaa syödä. Ei ruokahävikille! Tellustajat-verkkosanomien toimittaja Hilkka Hämähäkki raportoi!

 • Hilkka Hämähäkin verkkosanomat: Kasvattajat

  Kasvun seuraaminen on ihmeellistä lapsille ja aikuisille.

  Kasvun seuraaminen on ihmeellistä niin lapsille kuin aikuisille, sillä jokainen siemen on uuden elämän alku. Kun siementä ravitaan mullalla, vedellä ja valolla, siitä kasvaa taimi ja taimesta kasvi, joka aikanaan voi puhjeta kukkaan ja tuottaa satoa. Tellustajat-verkkosanomien toimittaja Hilkka Hämähäkki raportoi!

 • Hilkka Hämähäkin verkkosanomat: Lainaajat

  Läheskään kaikkea ei tarvitse ostaa itselle omaksi.

  Oletko lainannut ystävältäsi lelua tai käynyt kirjastossa lainaamassa kirjoja? Silloin olet osa jakamistaloutta. Läheskään kaikkea ei tarvitse ostaa itselle omaksi. Tellustajat-verkkosanomien toimittaja Hilkka Hämähäkki raportoi!