Hyppää pääsisältöön

“Äitien kärsivällisyys pieniä muksuja kohtaan on ihmeellistä”, sanoo Yle Olohuoneen romantiikkaillassa esiintyvä Diandra – Osallistu lähetykseen ja lähetä yhteiskuva rakkaasi kanssa

Diandra poseeraa kameralle.
Diandra poseeraa kameralle. Kuva: Yle Kuvapalvelu Yle Olohuone,Diandra

Lauantaina 9.5. Yle Olohuoneessa etkoillaan jo äitienpäivää romanttisen musiikin merkeissä. Diandra ja Mikael Konttinen esittävät romanttisia biisejä kuten Titanic-elokuvasta tutun My Heart Will Go Onin ja Munkkiniemen kreivistä tutuksi tulleen Romanssin.

Sunnuntaina 10.5. vietettävä äitienpäivä ohjaa Diandran ajatukset pienten lasten äiteihin.

– Joillakin minun kavereillani on jo lapsia. Minulla on kaksi kummilasta, joista toinen on 1-vuotias ja toinen 3-vuotias. Äidit ovat ihmeellisiä, kaikkea ne kestävätkin ja jaksavatkin. Silti he vaan rakastavat ja tukevat kaikissa jutuissa.

Rakkaus on innoittanut lauluntekijöitä kautta aikojen. Yleisö toivoo usein Diandralta juuri rakkauslauluja.

– Konserttisalikeikoilla minulta toivotaan usein Jos rakastat -biisiä. Minulle kappale tuli tutuksi Ylen Elämäni biisi -ohjelmasta. Romanssi on myös paljon toivottu laulu. Puolestaan Titanic-elokuvasta tutun My Heart Will Go Onin olen esittänyt ehkä yhden kerran aiemmin jossain keikalla.

Illan aikana kuullaan myös yksi hieman surullinen laulu, joka on Diandralle itselleen erityisen tärkeä. Prinsessalle-kappale on Prinsessa-elokuvan tunnussävel, jonka artisti on myös levyttänyt.

– Prinsessalle on minulle tärkein ja ihanin kappale. Tykkään tunteikkaista biiseistä ja siinä pääsee todellakin tulkitsemaan. Levytettyäni laulun olen saanut esittää sitä lähes kaikilla keikoillani. Jotenkin se on semmoinen minun ja yleisön yhteinen kokemus, kun se biisi lähtee käyntiin.

Jos Diandra on romanttisella tuulella, hän laittaa kotona soimaan aika yllättävää musiikkia.

– Romanttisella mielellä laitan soimaan jotain tosi vanhaa musiikkia. Esimerkiksi Frank Sinatran Fly Me to the Moon tai Moon River, jotain sellaista vanhan amerikkalaisen elokuvan tunnelmaa.

Päivittäistä yhteydenpitoa sukulaisten kanssa

Diandralle perhe on todella tärkeä asia. Hän pitää päivittäin yhteyttä lähes kaikkiin lähisukulaisiinsa, mukaan lukien isovanhempiinsa. Näin koronarajoitusten aikaan viestintätekniikka artistin lähipiirissä käy kuumana.

– Isovanhempani ovat 90-vuotiaita. Ukilla on puhelimessaan sovellukset WhatsApp, FaceTime ja Facebook. He lähettävät minulle gif-animaatioita ja hymiöitä ja minä viesteilen heille takaisin. Erikoisesti FaceTime-videopuhelut ovat superhyviä, kun nyt en pysty koronarajoitusten vuoksi tapaamaan heitä kasvotusten.

Viestejä läheisille lähtee aamulla, päivällä ja illalla.

– Jostain syystä minulle on tosi tärkeää laittaa viestiä heti herättyäni. Päivällä kyselen, miten menee ja toivotan mukavaa päivää. Ennen nukkumaanmenoa toivotan vielä hyvää yötä. Luulen, että tällainen tapa on tullut minulle kotikasvatuksen myötä.

Lapsena Diandra kävi usein yökylässä isovanhempien luona. Aika vierähti mummin kanssa pyöräillessä, leipoessa tai muuten vain yhdessä aikaa viettäen.

– Mummi on tosi tärkeä tuki elämässäni. Olen aina tiennyt, että mummi ja ukki eivät ole kaukana. He ovat todella vauhdikas pari, naurua ja kovaäänistä puhetta piisaa!

Diandran suvussa ei ole muusikkoperinteitä

Diandra ja hänen kaksi siskoaan olivat lapsena sukunsa ensimmäiset musiikin harrastajat.

– Minä ja siskoni musisoimme Hyvinkään musiikkiopistossa. Meidän suvussamme ei ole ketään muita muusikoita. Aloitin viulunsoiton 5-vuotiaana. Perhe on aina tukenut ja kannustanut minua eteenpäin musiikkiurallani.

Halu soittaa ja laulaa heräsi Diandralla jo pienenä. Seitsemän vuotta vanhemman isosiskon esimerkin mukaan Diandra ilmoitti haluavansa myös soittamaan Hyvinkään musiikkiopiston oppilaaksi jo 3-vuotiaana. Tuolloin hän oli vielä liian pieni musiikkiopistoon ja Diandra päätyi muskariin.

– 5-vuotiaana halusin soittaa viulua. Muskari-täti puhui meidän perheellemme, että menkää ihmeessä musiikkiopiston pääsykokeisiin. Minut hyväksyttiin sinne ja siitä se lähti. Minua ei koskaan patistettu musiikin pariin. Jostain syystä löysin musiikin elämääni ja siitä tuli minulle isoin ja ihanin juttu.

Diandra halusi lapsesta saakka laulaa, mutta musiikkiopistossa ei annettu laulutunteja alle 16-vuotiaille. Niinpä hän harjoitteli viulunsoittoa. Artisti kokee, että nykyään energisillä poppikeikoilla sähköviulu on hieman hankala, mutta joulu- ja konserttisalikeikoilla voi kuulla Diandran viulunsoittoa.

– Kotona tulee soiteltua viulua. Lisäksi olen soittanut ja sovittanut moniin levyttämiini biiseihini viulut. Kyllä viulunsoittotaidosta on paljon hyötyä.

Äitienpäivinä Diandran lapsuudessa aamiainen vietiin vuoteeseen äidille ja lahjottiin itse tehdyillä korteilla. Lisäksi suku kokoontui isovanhempien kotiin juhlimaan äitejä. Pieni viulisti esiintyi mummin iloksi.

– Meidän mummimme tykkää tosi paljon viulunsoitosta. Isovanhemmillani oli myös koira, joka tykkäsi tosi paljon viulun äänestä. Muistan, että olen tosi paljon harjoitellut viululäksyjä mummin ja ukin luona. Se koira tuli siihen sohvalle kuuntelemaan.

Mummin luona Diandraa kiinnosti makuuhuoneessa oleva meikkipöytä, jossa hän kokeili meikkejä ja tupsautti hajuvettä.

– Mummi kutsuu minua aina tähtisilmäksi, mutta minun mielestä mummilla itsellään on tähtisilmät. Hän on aina hyvällä tuulella ja vitsailee.

Yle Olohuoneen romantiikan iltaa vietetään la 9.5. klo 18.30. Suora lähetys näkyy Yle Areenassa ja TV2:ssa.

Ohjelmassa juhlistetaan perhettä ja parisuhdetta! Lähetä hääkuvasi tai kuva parisuhteestasi Yle Olohuoneeseen Instagram-feediin tunnisteella #yleolohuone tai alla olevalla lomakkeella.

  • Metroja, koulunvessoja ja vedätystä

    Yle Olohuone Puotilassa.

    Erin Anttila vie toistaiseksi viimeisen Yle Olohuoneen kotimaisemiinsa Itä-Helsinkiin. Sinä voit vaikuttaa illan viimeiseen biisin äänestämällä artikkelin lopussa. Nelilapsisen perheen kuopus Erin Anttila (o.s. Koivisto) oppi ensin laulamaan suomen kielellä, sitten vasta puhumaan.

  • “Tänään on hyvä päivä”

    Samae Koskinen Yle Olohuoneessa

    Laulaja-lauluntekijä, HPK-fani ja innokas mailapelaaja Samae Koskinen kutsuu Susanna Laineen ja katsojat kyläilemään nuoruutensa kotikaupunkiin Riihimäelle. Mitä tapahtui maauimalan hyppytornissa kesäilloin? Entä minkä koulun tiloissa Samaen bändiharrastus virisi kukkaan?

Uusimmat sisällöt - Olohuone