Hyppää pääsisältöön

Jos annat hiirelle keksin Pikku Kakkosessa

Jos annat hiirelle keksin
Jos annat hiirelle keksin Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen

Seikkailu alkaa, kun hiiri saa ajatuksen.

Ajatus syntyy hiiren saaman herkun tai esineen pohjalta. Tapahtumat seuraavat toisiaan ja hiiren innostus siirtyy muihinkin eläinystäviin. Possu, kissa, hirvi ja koira ovat usein mukana vaikuttamassa tapahtumien kulkuun.

Hiiren ihmisystävä Oliver tietää, mitä tapahtuu, kun hiiri pääsee vauhtiin ja mihin kaikkeen se voi johtaakaan.

Animaatiosarja perustuu Laura Numeroffin ja Felicia Bondin luomaan kirjaan, joka julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1985. Sarja opettaa lapsille syy-seuraussuhteen ymmärrystä ja mielikuvituksen tärkeyttä.

Hiiri ystävineen seikkailee Pikku Kakkosessa ja Areenassa keskiviikkoiltaisin 6.5. alkaen.

  • Pikku Kakkosen Eskari -sovellus tukee matematiikan keskeisiä taitoja

    Haukkaa, haukkaa matikkaa! Perusasiat haltuun leikkien.

    Pikku Kakkosen Eskari -sovelluksen matematiikkakokonaisuus pyrkii monipuolisesti tukemaan esiopetusikäisten matemaattisten taitojen kehittymistä lukumääräisyyden tajun, laskemisen taitojen, matemaattisten suhteiden ymmärtämisen ja aritmeettisten perustaitojen suhteen lapsen ikätasolle sopivalla haastavuudella.

  • Matematiikkaa keittiön kaapeissa ja kenkähyllyissä

    Varhainen matematiikan oppiminen lähtee arkiaskareista.

    Matematiikka herättää voimakkaita tunteita. Yksi on rakastanut sitä aina ja nauttii matemaattisten ongelmien ratkaisusta. Toinen hullaantuu matematiikan estetiikasta. Kolmas taas ei voi sietää mitään matematiikkaan liittyvää. Neljäs ahdistuu ja saa sydämentykytystä nähdessään numeroita ja symboleita.