Hyppää pääsisältöön

Kotimaiset yleisurheilukilpailut käyntiin Ylen kanavilla kesäkuussa

Minttu Hukka hoppar över vattengraven
Yleisurheilu kerää suomalaisia yhteen. Minttu Hukka hoppar över vattengraven Kuva: Marko Tuominiemi / All Over Press yleisurheilu,Camilla Richardsson,Minttu Hukka,Kuortane,Eliittikisat

Yle ja Suomen Urheiluliitto (SUL) ovat sopineet yleisurheilukilpailujen televisioinnista kesälle 2020.

Yle televisioi ensi kesänä tukun kotimaisia yleisurheilukilpailuja: Turun Kalevan kisojen ja Tampereen Suomi–Ruotsi-maaottelun ohella lähetetään Paavo Nurmi Games, neljä GP-kilpailua, kaksi 2–4 lajin teemakilpailua, Helsingin Tähtikilpailu sekä viesti- ja maastojuoksun SM-kilpailut.

“Yleisurheilu on suomalaisille rakas laji, ja tv-lähetyksemme keräävät kovat katsojaluvut joka kesä. Kun suuret tapahtumat on peruttu, kysyntää riittää entistäkin enemmän kotimaiselle yleisurheilulle. Seuraamme tietenkin tarkasti koronatilanteen kehittymistä, mutta toiveenamme on järjestää urheilijoille mahdollisuuksia näyttää taitojaan suomalaisille tv-katsojille”, kertoo Ylen urheilupäällikkö Joose Palonen.

“Ylen televisioimat kilpailut ovat yleisurheilukesän selkäranka ​niin urheilijoillemme kuin yleisurheilun yleisöllekin. Kiitos Ylen ja kisajärjestäjien erinomaisen yhteistyön, kesän aikataulu saatiin nopeasti uuteen kuosiin, joka istuu viranomaisten uusiin linjauksiin”, sanoo SUL:n puheenjohtaja Sami Itani ja jatkaa.

“Lähtökohtana on, että ​poikkeuksetta noudatamme kilpailuja järjestäessä viranomaisten ohjeita ja suosituksia. Nyt odotamme, millaisia ohjeita aluehallintoviranomaisilta tulee. Sen jälkeen tiedämme tarkasti kuinka toimitaan esimerkiksi yleisön suhteen.”

Yleisurheilukilpailujen televisioinnit alkavat kesäkuun lopussa teemakilpailulla, johon on valittu muutamia lajeja. Myös heinäkuussa nähdään uudenlainen teemakilpailu.

"Kilpailupaikkoina ovat joko Tampere tai pääkaupunkiseutu. Niitä ei ole vielä päätetty ja on mahdollista, että kilpailuja järjestetään yhtä aikaa kahdessa paikassa", kertoo SUL:n toimitusjohtaja Harri Aalto.

“Yle Urheilu on käynyt jatkuvaa keskustelua SUL:n kanssa ja hakenut luovia ratkaisuja toteuttaa kisojen aikataulut ja televisioinnit. Poikkeustilanteessa on syntynyt uusia ideoita, joita päästään kokeilemaan tänä kesänä. Teemakisat ovat tästä yksi esimerkki”, sanoo Yle Urheilun vastaava tuottaja Jouko Jarva.

Kuortane Games siirtyy juhannukselta elokuulle

GP-kilpailuja järjestetään alkuperäisen suunnitelman mukaan neljä. Kesäkuun alusta peruuntuneen Joensuun GP:n korvaa Kuortane Games, joka siirtyy perinteiseltä paikaltaan juhannukselta elokuun alkuun.

GP-sarja alkaa Jyväskylästä 8. heinäkuuta, jatkuu Lahdessa (15.7.) ja Kuortaneella (1.8.) ja päättyy Espooseen 5. elokuuta.

Elokuussa televisioidaan myös Paavo Nurmi Games (11.8.), Turun Kalevan kisat (13.–16.8.) ja Helsingin Tähtikisat (26.8.). Syyskuussa ovat vuorossa Tampereen Suomi–Ruotsi-maaottelu (4.–5.9.), Kotkan SM-viestit (12.–13.9.) ja Kurikan SM-maastot (27.9.).

Yleisurheilun tv-kilpailut 2020 Ylen kanavilla
pe–la 26.–27.6. Teemakisat

ke 8.7. GP-kilpailu, Jyväskylä
ke 15.7. GP-kilpailu, Lahti
ke–to 22.–23.7. Teemakisat

la 1.8. GP-kilpailu, Kuortane
ke 5.8. GP-kilpailu, Espoo
ti 11.8. Paavo Nurmi Games, Turku
to–su 13.–16.8. Kalevan kisat, Turku
ke 26.8. Tähtikisat, Helsinki

la-su 4.–5.9. Suomi–Ruotsi-ottelu, Tampere
la–su 12.–13.9. SM-viestit, Kotka
su 27.9. SM-maastot, Kurikka