Hyppää pääsisältöön

Suurenmoinen herra Kunkku Pikku Kakkosessa

Suurenmoinen Herra Kunkku
Suurenmoinen Herra Kunkku Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen

Hyvää tarkoittava pieni leijona tekee virheitä, mutta myös oppii niistä.

Suurenmoinen herra Kunkku on hyvää tarkoittava pieni leijona, jolla on välillä suuria ajatuksia. Animaatiosarjassa seurataan, miten Kunkun suuret ajatukset voivat johtaa isoihin sotkuihin. Sotkuista selviytyäkseen leijonasankarimme täytyy yrittää tehdä asiat uudelleen ja paremmin. Herra Kunkku kääntää virheensä voitoiksi ja oppii samalla sitkeyttä sekä itsetuntemusta.

Tämä animaatiosarja perustuu kanadalaisen Geneviève Côtén kirjasarjaan. Sarjassa on 39 jaksoa ja se on suunnattu 2–5-vuotiaille lapsille.

Suurenmoinen herra Kunkku tavataan Pikku Kakkosessa ja Areenassa perjantai-iltaisin 1.5. alkaen.

Asiasana: onnistuminen
Asiasana: onnistuminen Pikku Kakkonen,asiasanat
Pikku Kakkosen asiasanat: ongelmanratkaisu
Pikku Kakkosen asiasanat: ongelmanratkaisu asiasanat,Pikku Kakkonen
Asiasana: tunteet
Asiasana: tunteet asiasanat,Pikku Kakkonen
  • Pikku Kakkosen Eskari -sovellus tukee matematiikan keskeisiä taitoja

    Haukkaa, haukkaa matikkaa! Perusasiat haltuun leikkien.

    Pikku Kakkosen Eskari -sovelluksen matematiikkakokonaisuus pyrkii monipuolisesti tukemaan esiopetusikäisten matemaattisten taitojen kehittymistä lukumääräisyyden tajun, laskemisen taitojen, matemaattisten suhteiden ymmärtämisen ja aritmeettisten perustaitojen suhteen lapsen ikätasolle sopivalla haastavuudella.

  • Matematiikkaa keittiön kaapeissa ja kenkähyllyissä

    Varhainen matematiikan oppiminen lähtee arkiaskareista.

    Matematiikka herättää voimakkaita tunteita. Yksi on rakastanut sitä aina ja nauttii matemaattisten ongelmien ratkaisusta. Toinen hullaantuu matematiikan estetiikasta. Kolmas taas ei voi sietää mitään matematiikkaan liittyvää. Neljäs ahdistuu ja saa sydämentykytystä nähdessään numeroita ja symboleita.