Hyppää pääsisältöön

Charles & Diana: Totuus häistä

Dokumentti Charlesin ja Dianan häitä edeltävästä viikosta.
Walesin prinssi Charles ja prinsessa Diana näyttäytyivät satuhäiden jälkeen Buckinghamin palatsin parvekkeella. Dokumentti Charlesin ja Dianan häitä edeltävästä viikosta. Kuva: Bettmann Archive/Getty Images 2019 Yle TV1,Charles & Diana: Totuus häistä

TV1 perjantaina 15.5.2020 klo 19.00 - 20.00, uusinta sunnuntaina 31.5. klo 14.50, Areenassa

Thatcher, Duran Duran, mellakoita – ja vuosisadan kuninkaalliset häät! Kaikki tämä hallitsi Britannian kesää vuonna 1981.

Heinäkuun 29. päivänä lady Diana Spencer käveli St Paulin katedraalissa kohti alttarilla odottavaa prinssi Charlesia. 20-vuotias morsian ja hänen satuprinssinsä kiehtoivat kansakuntaa. Vuosisadan häät kohottivat kansalaisten mieliä sekavana ajanjaksona.

Tapahtumaa seurasi lähes miljardi ihmistä ympäri maailmaa. Kulissien takana kaikki ei ollut hyvin. Julkisesti pari veti yhtä köyttä, mutta ilmassa oli epäilyksiä, pelkoa ja sydänsurua.

BBC:n uusi dokumentti Charles & Diana: Totuus häistä kertoo häitä edeltäneistä seitsemästä päivästä.

Ohjelmassa kuullaan lähipiirin kuten Dianan serkun Col Robert Spencerin, Dianan entisen työnantajan Mary Robertsonin ja tv-toimittaja Angela Ribbonin mietteitä. Ribbon haastatteli avioituvaa paria muutama päivä ennen kuninkaallisia häitä.

Muotisuunnittelija Elizabeth Emanuel ja miehensä David saivat Dianalta elämänsä hääpukutilauksen. Tuntemattomat suunnittelijat nousivat kerralla kaikkien tietoisuuteen.

Satuhäissä alkanut avioliitto johti siihen, että Charles ja Diana muuttivat asumuseroon vuonna 1992. Avioero astui voimaan kolme vuotta myöhemmin. Prinssi Charles avioitui Camilla Parkerin kanssa vuonna 2005.

Charles & Di – The Truth Behind Their Wedding. Tuotanto: BBC, Britannia, 2019.