Hyppää pääsisältöön

Jyrkin ja Neposen hätäaputoimisto sulkeutuu 13.5.2020

Jyrkin ja Neposen hätäaputoimiston kaverit
Jyrkin ja Neposen hätäaputoimiston kaverit Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen

Kuten kaikki jo tiedämme, koulut ja varhaiskasvatus avaavat ovensa torstaina 14.5.2020.

Vielä ennen kesälomaa useimpia lapsia odottaa parin viikon mittainen koulu- ja päiväkotiarki. Tämän muutoksen myötä myös Jyrkin ja Neposen hätäaputoimiston tehtävä on täytetty, ja ovet sulkeutuvat keskiviikkona 13.5. suoran lähetyksen jälkeen.

Kiitos tuhannesti ihanasta hätäaputoimistosta! Juurikin leikittäminen ja lapselle suoraan puhuminen on nyt todella tärkeää, kun muuten ei ole muita leikkikavereita kuin omat vanhemmat…

Meidän tytöt haluavat kiittää seurasta tänä aamuna kun äiti opiskelee ja opettaa isoveljeä.

Jyrkin ja Neposen hätäaputoimisto perustettiin nimensä mukaisesti pikapikaa hätäavuksi poikkeusajan olosuhteisiin. Lapset jäivät kotiin ja arkirutiinit menivät kerralla uusiksi. Kun Jyrkin ja Neposen hätäaputoimiston ensimmäinen lähetys nähtiin torstaina 19.3., Jyrki ja Neponen esittivät toiveen saada viestejä katsojilta sähköpostiin. Ja niitähän tuli!

Kiitos, kun teette tälläistä ohjelmaa, täällä ainaki kovasti odotetaan joka aamu! :)

Kiitos osallistamisesta ja kiitos tuhannesti hätäaputoimiston lähetyksistä, jotka ovat auttaneet meitä tänä keväänä.

Kiitos tosi hyvästä ohjelmasta, Vilma lähettää terveiset että tykkää teistä kauheena, ja tulee aivan ikävä aina kun ohjelma loppuu!

Viestien myötä syntyi myös väliaikainen yhteisö, “Hätäaputoimiston väki”, johon kuuluimme sekä me ruudun tällä puolen, että myös jokainen ohjelmaa seurannut lapsi.

Saimme kuvien ja videoiden kautta tehdä ikään kuin pieniä virtuaalivierailuja hätäaputoimistolaisten luo, eri puolille Suomea ja usean ulkosuomalaisenkin lapsen kotiin. Lasten kuvista ja viesteistä muodostui ohjelman sydän, joka sykki lämmintä kohtaamisen tunnetta ja joista ammennettiin impulsseja leikkeihin ja askarteluihin. “Hätäapuyhteisö” tapasi toisiaan arkipäivisin ikiomassa “etäpalaverissaan”. Vaikkei oltu samassa paikassa, oltiin silti yhdessä.

“Kiitos paljon hätäaputoimistolle näinä kummallisina aikoina. Se rytmittää mukavasti aamun askarteluista kohti lounasta ja iltapäivän ulkoilua. Teette tärkeää työtä, kiitos vielä kerran.

Olemme iloinneet siitä, että monelle lapselle Jyrkin ja Neposen hätäaputoimistosta ehti muodostua uusi rutiini, arkiaamupäivien odotettu hetki. Hätäaputoimistosta on tullut myös meille tekijöille rakas ja aivan erityinen projekti.

Kiitos, kun olitte mukana!

Kun päivittäiset lähetykset nyt loppuvat, haluamme tarjota teille vanhemmille mahdollisuuden tulostaa hätäapuhommiin ahkerasti osallistuneelle lapselle oheisen kunniakirjan, johon lapsi saa itse kirjoittaa oman nimensä. Ilman heitä ei olisi ollut meitä!

Ja kuten Jyrkin ja Neposen hätäaputoimiston henkeen kuuluu: kunniakirjan voi aivan yhtä hyvin myös askarrella ihan itse itselleen! Tekemisen puutteen tai ikävän iskiessä voi myös aina palata katsomaan jaksoja Yle Areenaan, josta kaikki Jyrkin ja Neposen Hätäaputoimiston jaksot löytyvät.

Klikkaamalla kuvaa avautuu suurempi, tulostettava pdf-tiedosto.

Jyrkin ja Neposen hätäaputoimiston kunniakirja
Jyrkin ja Neposen hätäaputoimiston kunniakirja Kuva: Pikku Kakkonen / Yle Pikku Kakkonen,kunniakirjat
Kiitos ihan huikean hyvästä ohjelmasta, se piristää eskarilaisen päivää suunnattomasti ja askarteluideat ovat viihdyttäneet yllättävänkin pitkään.

Kiitos ihanasta ohjelmasta, sille on tarvetta!

Tämä on ollut meidän aamujen pelastus, rutiinit on tärkeitä. Kiitos teille
Meillä on 5-vuotias kotipäiväkodissa samalla kun perheen neljä muuta tekevät koulu- ja työhommia kaikki päivät. 8h päivässä muut vastaavat 5-vuotiaan kyselyihin "ei nyt" tai "hiukan myöhemmin" tai "älä häiritse". Ei ole helppoa olla perheen ainoa pieni. Kova ikävä on myös tarhakavereita.
Vihdoin viikko sitten tajusimme Hätäaputoimiston. Sovimme, että kun me muut istumme ruuduilla pitämässä päivittäisiä aamunaloituspalaverejamme, 5-vuotias saa pitää etäpalaverin Jyrkin ja Neposen kanssa. Voi miten tärkeä hetki siitä on tullutkaan!
Tänään Hätäaputoimiston päätteeksi 5-vuotias riensi luokseni hihkuen "Arvaa mitä me tehtiin tänään?!" Hiukan meinasi tulla kyynel silmään, kun katsoin lapsen riemua ja kuuntelin, miten selvästi hänellä oli tunne, että hän kuuluu johonkin porukkaan ja että ohjelmaa ja tekemistä tehdään juuri hänen kanssaan.

Sitaatit ovat otteita Pikku Kakkosen sähköpostiin tulleista palautteista.