Hyppää pääsisältöön

Colombia in My Arms on palkittu dokumenttielokuva kestävän yhteiskunnan mahdollisuuksista Kolumbiassa

Palkittu dokumenttielokuva kestävän yhteiskunnan mahdollisuuksista Kolumbiassa.
Jussi Rastaan ja Jenni Kivistön kuvaama dokumenttielokuva tutkii kestävän yhteiskunnan mahdollisuuksia Kolumbiassa. Palkittu dokumenttielokuva kestävän yhteiskunnan mahdollisuuksista Kolumbiassa. Kuva: FILMIMAA OY/ZEBRA OY FILMITUOTANTO Yle TV1,Dokumenttiprojekti: Colombia in My Arms

Kolumbian hallitus ja FARC-sissit solmivat vuonna 2016 rauhansopimuksen, joka päätti yli 50 vuotta kestäneen sisällissodan. Rauha näyttää silti kaukaiselta haaveelta yhdessä maailman epätasa-arvoisimmassa maassa, missä lain omiin käsiin ottaminen on enemmän sääntö kuin poikkeus.

Dokumenttielokuva Colombia in My Arms seuraa Ernestoa, 30-vuotiasta FARC-sissiä, joka luopuu aseestaan, mutta jatkaa taistelua sanan voimalla. Siihen Ernestolla on hyvät edellytykset, sillä hän on opiskellut yliopistossa – ja oppinut siellä rakentamaan pommeja.

Colombia in My Arms liikkuu eri puolilla Kolumbiaa ja näyttää luokkayhteiskunnan eri puolia sekä sen, miten sota ja tuleva rauha muuttavat ihmisten välisiä suhteita.

Monet Erneston toverit palaavat viidakkoon jatkamaan aseellista taistelua, sillä moni ryhmittymä kokee että hallitus on pettänyt lupauksensa ja maan vanhoilliset voimat jarruttavat välttämättömiä uudistuksia. Suuret odotukset purkautuvat pettymyksenä.

Jussi Rastaan ja Jenni Kivistön ohjaama dokumenttielokuva Colombia in My Arms valittiin Pohjoismaiden parhaaksi elokuvaksi helmikuussa Göteborgin elokuvajuhlilla.

Tuottaja Markku Tuurna, Filmimaa Oy, Suomi, 2019.

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.