Hyppää pääsisältöön

Käytetystä kaapista voi tulla allaskaappi

Korkeuden piti olla noin 60 cm ja leveys sai olla korkeintaan 80 cm – tarvitsimme kaapin, josta voisimme tehdä allaskaapin. Laitoimme sanan kiertämään ja hetkessä meillä oli soma, pieni käytetty kaappi.

Siellä täällä on tarpeettomana kalusteita, ne pitää vain löytää. Kun harrastaa uusiokäyttöä, saa harvoin tehtyä kahta ihan samanlaista kalustetta. Usein löydetty kaluste on ainutlaatuinen. Tuskin löytyy useampia ihan samanlaisia kaappeja, mutta vastaavia löytyy varmasti.

Riippumatta siitä millaisen kalusteen löytää, sitä on muokattava niin, että siihen saa paikan pesualtaalle, vesihanalle ja viemärille.

Kaapissamme oli laatikko pöytälevyn alla. Ruuvasimme laatikkoon uudet seinät ja sahasimme pois keskiosan, jotta saimme tilaa viemäriputkelle.

En badrumsmöbel med låda.
En badrumsmöbel med låda. Kuva: YLE/Strömsö Strömsö,kylpyhuoneet

Porasimme kaapin pohjaan reiän viemäriputkelle ja sahasimme reiän kaapin yläpintaan pesuallasta varten. Pesualtaan liimasimme kiinni kaappiin voimakkaalla silikoniliimalla.

Ett justerbart ben till en möbel.
Ett justerbart ben till en möbel. Kuva: YLE/Strömsö Strömsö,kylpyhuonekalusteet

Kylpyhuoneen lattia voi kastua, joten on hyvä saada kaapin puiset jalat irti lattiasta. Sahasimme uudet puukapulat, jotka liimasimme jalkojen sisäpuolelle, porasimme niihin reiät ja iskimme niihin pienten säätöjalkojen mutterit.

Ett ben tillhörande ett badrumsskåp
Ett ben tillhörande ett badrumsskåp Kuva: YLE/Strömsö Strömsö,kaapit

Suurimman osan rakentamisesta voi tehdä itse, mutta veden kytkeminen jätetään putkimiehen tehtäväksi.

Badrumsmöbel
Badrumsmöbel Kuva: yle/Strömsö kaapit,huonekalut,kylpyhuoneet,Strömsö

On tärkeää, että pesuallas on tukevasti kiinni kaapissa ja kaappi on tukevasti kiinni seinässä.

Badrumsmöbel
Badrumsmöbel Kuva: yle/Strömsö kylpyhuoneet,kaapit,huonekalut,Strömsö

Uusiokäytä ja anna tuloksen olla sellainen kuin se on

Voi vaatia hiukan rohkeutta vastustaa kaupallisuutta ja olla ostamatta jotain suoraan myyntiluettelosta.

On ehkä rohkeaa tehdä jotain itse epätavallisella tavalla ja olla ylpeä siitä ja olla lisäksi sitä mieltä, että lopputulos on ihan ok ellei peräti oikein hieno.

Joku voi tietysti valittaa, että tulos näyttää kotitekoiselta, mutta siitä voi aina syyttää kaappia – olihan kaapista kiinni, millainen lopputulos oli.

Uusiokäytössä on kivaa se, että materiaali vaikuttaa lopputulokseen. Uusiokäytä ja anna tuloksen olla sellainen kuin se on!

badrumsinteriör
badrumsinteriör Kuva: YLE/Strömsö Strömsö,kylpyhuoneet