Hyppää pääsisältöön

IT-alan opiskelijat ovat yhä kiinnostuneempia työskentelemään Ylessä

Mies ja nainen katsovat tietokoneen kahta ruutua hymyillen. Kuva on otettu tietokoneen näyttöjen takaa.
Mies ja nainen katsovat tietokoneen kahta ruutua hymyillen. Kuva on otettu tietokoneen näyttöjen takaa. Kuva: Ilmari Fabritius / Yle työntekijän rekrytointi,rekrytointi

Yle on mediatoimialan ihanteellisin työnantaja IT-alan opiskelijoiden keskuudessa. Myös humanistiopiskelijat haluavat työskennellä Ylessä.

Ylen kiinnostavuus IT-alan opiskelijoiden silmissä on noussut merkittävästi: Yle on mediatoimialan ihanteellisin työnantaja ja sijoitus kaikkien IT-töitä tarjoavien työnantajien keskuudessa on noussut. Tänä vuonna Yle oli IT-opiskelijoiden keskuudessa 15. ihanteellisin työnantaja. Vuonna 2019 Yle oli sijalla 20.

Asia selviää Universum Communications -yhtiön toteuttamasta kyselystä opiskelijoille.

“Ylen palvelut kiinnostavat suomalaisia ja ne noteerataan myös maailmalla. Pystymme tarjoamaan IT-alan ammattilaisille monipuolisia ja merkityksellisiä töitä ja Ylen IT-ympäristö on mediatoimialalla poikkeuksellisen laaja, monimuotoinen ja haastava. Viiden sijan nousu on merkittävä ja kertoo siitä, että asia on huomattu myös opiskelijoiden keskuudessa. Meille tämä on tärkeää, jotta saamme joukkoomme Suomen parhaat tekijät jatkossakin”, sanoo Ylen teknologiajohtaja Janne Yli-Äyhö.

Ihanteellisin työnantaja IT-alan opiskelijoiden mielestä oli Google.

Yle nauttii edelleen suosiota myös humanistiopiskelijoiden keskuudessa. Opiskelijat listasivat tänä vuonna Ylen toiseksi kiinnostavimmaksi työnantajaksi. Yle on ollut kolmen kärjessä koko kuluneen vuosikymmenen ajan. Tänä vuonna ykkössijalla oli Helsingin kaupunki.

Vastaajat pitivät ihanteellisen työnantajan ominaisuuksissa tärkeänä monipuolisia työtehtäviä, palkkaa, arvostusta, kehittymismahdollisuuksia, kunnioitusta ja ystävällistä työilmapiiriä.

Kyselyyn vastasi marras–maaliskuussa yli 14 000 korkeakouluopiskelijaa.