Hyppää pääsisältöön

Koe Helsingin Euroviisut uudelleen yhdessä Suomen suurimman viisukatsomon kanssa – Yle Kioskin chat tulee taas!

Yle Kioskin Essi Lamppu ja Gogi Mavromichalis kuulokkeet päässä chat-juontajina.
Yle Kioskin Essi Lamppu ja Gogi Mavromichalis kuulokkeet päässä chat-juontajina. Kuva: Yle / Sandra Saulo Yle Kioski,Euroviisut,Essi Lamppu,Constantinos Mavromichalis

Yle Kioskin UMK-chatti oli huippusuosittu, ja nyt chat avataan jälleen! Tällä kertaa hypätään mukaan Yle Olohuoneen Euroviisustudion viisutunnelmiin lauantaina klo 18:05 alkaen TV 2:lla ja Yle Areenassa.

Taas on Euroviisujen aika!

Vaikka käynnissä oleva koronapandemia perui tämän vuoden kisat, pääsee viisutunnelmiin koko Euroopan-laajuisen Europe Shine A Light -ohjelman parissa.

Yle näyttää lauantaina 16. toukokuuta yhteensä kuusi tuntia korvaavaa viisuohjelmaa: ennen Europe Shine A Lightia Yle Olohuoneen Euroviisustudiossa Krista Siegfrids ja Mikko Silvennoinen vieraineen vievät katsojat mukanaan vuoteen 2007, jolloin Suomi järjesti ensimmäiset Euroviisunsa. Luvassa on muistoja ja paljastuksia kulissien takaa sekä tietysti Helsingin legendaariset Euroviisut uusintana. Yle Olohuoneen lähetystä voi katsoa TV2:lla sekä Yle Areenassa.

Mikä parasta, Yle Kioskin euroviisuchatin kanssa pääsee elämään Helsingin viisut uudelleen, ja tällä kertaa yhteisöllisesti!

Kioskin UMK-chatti oli huippusuosittu, ja euroviisuchat tarjoaa nyt samanlaisen mahdollisuuden keskustella muiden viisufanien kanssa omalta kotisohvalta.

Chat aukeaa kello 18:05 ja sulkeutuu keskiyöllä.

Chattia juontavat Kioskilta tutut Essi Lamppu ja Gogi Mavromichalis.

Essi oli vuonna 2007 16-vuotias, ja hän katsoi viisut kotona vanhempiensa luona. Hän oli innoissaan siitä, että Euroviisut oli viimein saatu Suomeen, ja toivoi salaa, että voitto olisi tullut kotiin toista kertaa peräkkäin.

– Kävin viisujen aikaan moneen kertaan Helsingissä pyörimässä, koska en ollu koskaan nähny sitä niin eläväisenä. Viisut olivat valuneet kaduille, ja ilosia ihmisiä seikkaili ympäri keskustaa, Essi muistelee.

Gogin mieleen on painunut Helsingin viisujen väliaikanumero.

– Mietimme kavereideni kanssa, että ”kuka toi jätkä tuolla Apocalyptican esityksessä on tuon suuren kondomin sisällä”. Lopulta sama jamppa nielaisi loisteputken! Suomi antoi taas parastaan, hän nauraa.

Pääset chattiin osoitteessa chat.yle.fi, ja voit osallistua chattiin Yle Tunnuksella. Keskusteluun voi osallistua nimimerkillä ilman muiden somekanavien tunnuksia.

Euroviisuchat tarjoaa alustan, jossa on helppo keskustella samalla, kun seuraa korvaavaa euroviisuohjelmaa.

Keskustelu halutaan pitää turvallisena, asiallisena ja rakentavana, ja siksi chat-viestit esimoderoidaan. Moderaattoreina toimivat Jari Valtee, Sonja Häkkinen, Anna-Maria Talvio, Teemu Seppänen, Anni Gullichsen ja Cecilia Wikman.

Voit myös osallistua Euroviisustudioon lähettämällä kuvan siitä, miten vietät viisuja. Nostamme viisukansan upeita kuvia esille lähetyksessä!

Postaa oma viisukuvasi Instagramissa hashtageilla #yleolohuone #euroviisut. Voit lähettää kuvan myös WhatsAppin numeroon 044 421 4939.