Hyppää pääsisältöön

Suunnittele UMK-voittajan palkinto!

Suunnittele palkinto.
Suunnittele palkinto. Kuva: Yle Uuden Musiikin Kilpailu 2020

Uuden Musiikin Kilpailuun etsitään taas uusia biisejä syyskuusta alkaen. Vuosi 2021 onkin juhlavuosi: ensi vuonna UMK järjestetään kymmenennen kerran! Sen kunniaksi käynnistämme kaikille avoimen UMK-palkinnon suunnittelukilpailun. On aika saada voittajalle kukkapuskan lisäksi näyttävä palkintoesine toiseen käteen.

Onko palkinto perinteinen pokaali, lasiveistos, rautavaltikka vai mikä? Tämä jää yleisön päätettäväksi. Pääset äänestykseen tästä.

Kilpailun säännöt

Tehtävänä on suunnitella kiertopalkinto, joka luovutetaan ensimmäistä kertaa vuonna 2021 UMK-voittajalle ja sen jälkeen se kulkee voittajalta seuraavalle. Kilpailuehdotukset tulee toimittaa sähköisessä pdf-muodossa. Raati tulostaa kilpailuehdotukset, joista pitää käydä ilmi palkinnon koko. Liitteeksi tuotantokustannusarvio ja lyhyt selostus palkinnon ideasta sekä käytettävistä materiaaleista.

Kilpailun vaiheet
Kilpailu on kaksivaiheinen. Esikarsinnan palkinnosta tekee ammattilaisraati. Yleisö saa äänestää viidestä raadin valitsemasta teoksesta voittajapalkinnon.

Kilpailun ensimmäinen vaihe alkaa 15.5. ja päättyy 7.9.2020.

Tänä aikana kilpailuun osallistuvat lähettävät piirroksen suunnitelmastaan ja suunnitelmat siitä, mistä materiaalista UMK-palkinto on määrä tehdä. Mukaan tulee liittää tuotantokustannusarvio. Asiantuntijaraati valitsee palkintoehdokkaat, josta yleisö saa äänestää voittajan.

Voittajan äänestys alkaa 5.10. ja päättyy 16.10. - Äänestä tästä!

Kilpailun tulokset
Raadin valitsemille teoksen tekijöille ilmoitetaan henkilökohtaisesti 25.9.2020 mennessä, jos heidän teoksensa pääsevät äänestysvaiheeseen.

Tuloksen julkistaminen
Voittaja julkistetaan UMK21-pressitilaisuudessa ja UMK:n verkkosivuilla vuoden 2021 puolella.

Palkinto
Voittaja saa suunnittelutyöstä 3000 euroa. Yle maksaa palkinnon tuotantokustannukset.

Osallistu kilpailuun
Osallistu kilpailuun lähettämällä suunnitelmasi pdf-muodossa otsikolla UMK-kiertopalkinto osoitteeseen umk@yle.fi. Liitä mukaan tuotantokustannusarvio sekä lyhyt kuvaus työstäsi ja mitä materiaalia/materiaaleja työssäsi käytät.

 • UMK-chatissa Suomen suurin kisakatsomo sekä kansainvälinen raati villiintyivät Blind Channelista – "Vaikuttavin UMK ikinä!"

  Näin UMK-chat lauloi ja raati arvioi.

  Jännittävä UMK-finaali huipentui Blind Channelin ylivoimaiseen voittoon 20. helmikuuta. Finaalin aikana UMK-chatissa keskustelu kävi kuumana koko illan, ja tässä artikkelissa nostetaan keskustelun parhaita paloja sekä kerrotaan, minkälaiset asiat kilpailubiiseistä tekivät vaikutuksen UMK:n kansainväliseen tuomaristoon.

 • Kaikki UMK21-finaalista – Näin seuraat, äänestät ja chattailet mukana!

  UMK-finaali lähetetään lauantaita 20.2. klo 21.

  20. helmikuuta luvassa on Suomen viihdyttävin musiikkishow, kun Uuden Musiikin Kilpailun finaali valtaa ruudut ja radioaallot. Suomen euroviisuedustajan valinnan lisäksi finaalissa nähdään viime vuoden UMK:ssa valloittanut Erika Vikman yhdessä tähtijuontaja Antti Tuiskun kanssa sekä tauolta palaava Haloo Helsinki! Tässä artikkelissa on kaikki, mitä sinun pitää tulevasta UMK-finaalista tietää.

 • How to watch the UMK21 Final in English or Russian

  The finale is held on February 20.

  Finland’s representative for the Eurovision Song Contest 2021 will be chosen on Saturday, 20 February, in a live broadcast. The finale of the Contest for New Music UMK will be streamed live worldwide in four different languages on Yle Areena, Yle’s online streaming service. Here’s how you can watch it live.