Hyppää pääsisältöön

UMK21-kappalehaku alkaa syyskuussa!

UMK21-biisihausta ilmoittava kuva, haku aukeaa 1.9.2020.
UMK21-biisihausta ilmoittava kuva, haku aukeaa 1.9.2020. Kuva: Yle Uuden Musiikin Kilpailu 2020

Avoimeen kilpailuun palannut UMK avaa vuoden 2021 kilpailubiisien haun 1. syyskuuta.

UMK21-kappalehaku avataan tänä vuonna jo syyskuussa. Haku on auki 1.–7.9.2020 osoitteessa yle.fi/umk. Säännöt UMK21-biisihakuun julkaistaan kesäkuussa samassa osoitteessa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

– Tänä vuonna biisien kirjoittajina ja tuottajina oli mukana monia Suomen eturivin tekijöitä kuten Joonas Angeria, Janne Rintala, Olli Äkräs ja DJ Yotto. Lopputuloksena oli kaikkien aikojen ennätys-UMK ja ohjelman historian isoin hitti: radio- ja suoratoistolistoilla menestynyt Cicciolina. Toivomme mukaan yhtä hienoa tekijäjoukkoa myös vuodelle 2021, muistuttaa YleX:n musiikkipäällikkö Tapio Hakanen.

Sekä avoimeen kilpailuun palaaminen että YleX-yhteistyö todettiin erittäin toimivaksi ratkaisuksi, ja UMK jatkaa samalla hyväksi havaitulla linjalla.

Kilpailuun ilmoitettujen kappaleiden esikarsinnan suorittaa jälleen UMK:n asiantuntijaraati, jonka puheenjohtajana Tapio Hakanen toimii.

UMK-finalistit paljastetaan tammikuussa 2021.

 • UMK21-kappalehaku alkaa syyskuussa!

  Suomen euroviisuedustajaa ensi vuodelle etsitään taas.

  Avoimeen kilpailuun palannut UMK avaa vuoden 2021 kilpailubiisien haun 1. syyskuuta. UMK21-kappalehaku avataan tänä vuonna jo syyskuussa. Haku on auki 1.–7.9.2020 osoitteessa yle.fi/umk. Säännöt UMK21-biisihakuun julkaistaan kesäkuussa samassa osoitteessa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

 • Suunnittele UMK-voittajan palkinto!

  UMK-palkinnon suunnittelukilpailu käynnistyy.

  Uuden Musiikin Kilpailuun etsitään taas uusia biisejä syyskuusta alkaen. Vuosi 2021 onkin juhlavuosi: ensi vuonna UMK järjestetään kymmenennen kerran! Sen kunniaksi käynnistämme kaikille avoimen UMK-palkinnon suunnittelukilpailun. On aika saada voittajalle kukkapuskan lisäksi näyttävä palkintoesine toiseen käteen.

 • Haku vuoden 2021 Uuden Musiikin Kilpailuun avataan syyskuussa

  Biisinkirjoitus kannattaa aloittaa nyt!

  Suomen euroviisuedustaja ja kilpailukappale vuodelle 2021 valitaan jälleen UMK:n ja YleX:n yhdessä järjestämässä avoimessa Uuden Musiikin Kilpailussa. Biisihaku avataan 1. syyskuuta osoitteessa yle.fi/umk. Biisinkirjoitus kannattaakin aloittaa nyt.