Hyppää pääsisältöön

Steve Bannon ja Euroopan populistit

Dokumentti seuraa Steve Bannonia Yhdysvalloissa ja Euroopassa.
Dokumentti seuraa Steve Bannonia Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Kuva: AliKlay Productions Yle TV1,Steve Bannon,Steve Bannon ja Euroopan populistit

TV1 torstaina 21.5.2020 klo 19.00 - 20.30, sunnuntaina 24.5. klo 11.45, Areenassa

Valkoisen talon entinen strategiapäällikkö ja pääneuvonantaja Steve Bannon nosti Donald Trumpin Yhdysvaltojen presidentiksi keinoja kaihtamatta.

Bannon sai potkut Valkoisesta talosta ja seuraavaksi hän päätti lähteä valloittamaan Eurooppaa. Hän suunnitteli säätiötä nimellä The Movement eli Liike, jonka tarkoituksena on nostattaa Euroopassa oikeiston kapina.

Bannonin kannoilla suljetuissa kabineteissa

Bannon ryhtyi opastamaan johtavia oikeistopopulisteja siitä, kuinka kerätä kansansuosiota ja lisätä kannatusta. Tavoitteena oli saada hänen luomalleen poliittiselle liikkeelle paikkoja europarlamenttiin vuoden 2019 vaaleissa.

Palkittu amerikkalaisohjaaja Alison Klayman seuraa Steve Bannonin kannoilla Yhdysvalloissa ja pitkin Eurooppaa.

Paljastavassa dokumentissa Steve Bannon ja Euroopan populistit päästään seuraamaan Bannonin työtä runsaan vuoden ajan Trumpin kabinetista lähdön jälkeen syksyllä 2017.

Bannon konsultoi Euroopassa muun muassa brittipoliitikkoa ja Brexitin isähahmoa Nigel Faragea sekä ruotsalaista Kent Ekerothia, ruotsidemokraattien poliitikkoa.

Elämäntehtävänä äärinationalismi

Sanavalmis äärioikeiston strategisti käy puhumassa erilaisille yleisöille ja saa välillä Twitterissä ripitystä entiseltä pomoltaan, presidentti Donald Trumpilta.

Dokumentti piirtää henkilökuvaa Steve Bannonista ja hänen keinoistaan sekä populismin maailmanlaajuisesta noususta.

Entinen Goldman Sachsin pankkiiri on omistanut elämänsä äärinationalismille ja hän haluaa käännyttää muutkin. Vaikutusvaltainen Bannon on valmis jatkamaan työtä vastoinkäymisitä huolimatta.

The Brink. Ohjaus: Alison Klayman Tuotanto: AliKlay Productions / Claverie Films, Ruotsi, 2019.