Hyppää pääsisältöön

Ihme – italialainen jännityssarja mystisestä patsaasta

Italialainen draamasarja mystisestä patsaasta.
Pääministeri Fabrizio Pietromarchi (Guido Caprino) joutuu selittämättömän eteen. Italialainen draamasarja mystisestä patsaasta. Kuva: Sky Italia Yle TV1,Guido Caprino,Ihme

TV1 perjantaisin 22.5. - 10.7.2020 klo 21.05 - 21.55, Areenassa

Voiko ihmeitä yhä tapahtua ja jos, niin kenellä on oikeus hallita niitä?

Italia valmistautuu historiansa tärkeimpään neuvoa-antavaan kansanäänestykseen. Ei ole ollenkaan varmaa, että italialaiset haluavat jäädä Eurooppaan.

Pääministeri Fabrizio Pietromarchilla (Guido Caprino, Medicit – Firenzen valtiaat) on ymmärrettävästi kiireitä.

Salamyhkäisesti pääministeri hälytetään paikalle takavarikoituun rakennukseen. Paikalla odottaa hämmentävä näky. Rikollispomo Moloccon (Serio Valastro, Komisario Montalbano) piilopaikasta on löydetty muovinen Neitsyt Marian patsas, joka vuodattaa taukoamatta verikyyneleitä.

Onko kyseessä temppu, halu harhauttaa herkkäuskoisia ihmisiä vai jotain taivaallista? Kenelle tapaus kuuluu – pääministerille, Vatikaanille, kirkolle?

Huippusuositun The Young Pope -sarjan tekijöiden uusin draamasarja Ihme (16) kertoo mystisestä patsaasta ja sen ympärille kietoutuvista tapahtumista. Merkillinen patsas yhdistää hyvin erilaisia ihmisiä ja muuttaa heidän elämänsä kahdeksan päivän aikana peruuttamattomasti.

Italialainen draamasarja mystisestä patsaasta.
Isä Marcello (Tommaso Ragno). Italialainen draamasarja mystisestä patsaasta. Kuva: Sky Italia Yle TV1,Ihme

Pääministeri Pietromarchi, tiedustelupalvelun päällikkö, kenraali Votta (Sergio Albelli, Isä Matteo), poliisin tekninen tutkija Sandra Roversi (Alba Rohrwacher, Salaisuuksien illallinen) ja isä Marcello (Tommaso Ragno) kohtaavat patsaan, jonka paljastumisesta voisi tulla arvaamattomia seurauksia.

Pääministeri esittää järjenvastaisesta tapauksesta papille kysymyksen – voiko ihmeitä tapahtua tänäkin päivänä? Onko itkevä Neitsyt Maria lahja Jumalalta vai vakava varoitus siitä, että ihmiskunta on menossa kohti tuhoa? Kenellä on viime kädessä oikeus päättää patsaan kohtalosta?

Kahdeksanosaisen jännityssarjan muissa rooleissa näyttelevät Lorenza Indovina, Monica Bellucci, Paolo Lavini, Irena Goloubeva, Pia Lanciotti ja Alessio Praticò.

Il Miracolo. The Miracle. Alkuperäisidea: Niccolò Ammaniti. Ohjaus: Niccolò Ammaniti, Francesco Munzi ja Lucio Pellegrini. Käsikirjoitus: Niccolò Ammaniti, Stefano Bises, Francesca Manieri ja Francesca Marciano. Tuotanto: Sky Italia, Wildside, Arte France, Italia, Ranska, 2018.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.