Hyppää pääsisältöön

Johanna Törn-Mangs on Svenska Ylen uusi johtaja

Kuvassa Johanna Törn-Mangs
Kuvassa Johanna Törn-Mangs Kuva: Ilmari Fabritius / Yle Johanna Törn-Mangs

Ylen hallitus nimitti Johanna Törn-Mangsin Svenska Ylen uudeksi johtajaksi. Hän aloittaa tehtävässä 1.7.2020.

Ylen hallitus päätti nimityksestä kokouksessaan 18.5.2020. Svenska Ylen johtajana Johanna Törn-Mangs vastaa Svenska Ylen sisällöistä, henkilöstöstä ja julkaisutoiminnasta. Hän toimii Ylen ruotsinkielisen sisältöjen päätoimittajana ja vastaavana toimittajana sekä kuuluu yhtiön johtoryhmään.

Johanna Törn-Mangs on työskennellyt vuodesta 2017 Svenska Ylen julkaisupäällikkönä. Hänellä on vankka journalistinen kokemus ja aiemmin hän on toiminut kirjeenvaihtajana New Yorkissa Ylelle sekä Ruotsissa Hufvudstadsbladetille. Hän on myös työskennellyt Hufvudstadsbladetissa uutispäällikkönä ja verkkotuottajana sekä digitaalisen median johtajana KSF Mediassa.

“Valinta on minulle ilo ja kunnia. Tämä on jännittävä ja mielekäs työ. Mediatottumukset muuttuvat nopeasti, mutta ruotsinkielisen uskottavan ja monipuolisen journalismin sekä korkealaatuisen mediasisällön tarve Suomessa säilyy. Svenska Ylessä minua ympäröivät sitoutuneet ja taitavat työntekijät. Luotan tulevaisuuteen ja kykyymme vastata odottaviin haasteisiin”, Törn-Mang sanoo.

“Olen hyvin iloinen että Johanna Törn-Mangs ottaa nyt vastuulleen Svenska Ylen johtamisen. Hän tuntee hyvin toimituksen ja tekijät ja nauttii vahvaa luottamusta Ylessä. Johannalla on myös hyvät yhteydet suomenruotsalaiseen kulttuuriin ja halua edistää yhteistyötä. Svenska Yle on merkityksellinen suomenruotsalaisen identiteetin kannalta aina lastenohjelmista alkaen. Ja sillä tiellä jatketaan uudenkin johtajan aikana”, sanoo Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila.

Svenska Ylen nykyinen johtaja Marit af Björkesten siirtyy 1.7. Ylen strategiasta ja asiakkuuksista vastaavaksi johtajaksi. Marit af Björkesten on työskennellyt Svenska Ylen johtajana ja vastaavana toimittajana vuodesta 2012.