Hyppää pääsisältöön

Suhde sinkkuisään ja sosiopaattisyytös – muistatko nämä Au pairien kohahduttavimmat käänteet?

Jane tyrkyttää tequilaa Neealle.
Jane tyrkyttää tequilaa Neealle. Jane tyrkyttää tequilaa Neealle. Kuva: Yle/Geoffrey Boyton Yle Areena

Vaikka reality-sarjassa seurattavan joukon arki täyttyykin lasten kaitsemisesta, ei Au paireista puutu draamaa: kuuden jo julkaistun kauden aikana on nähty niin räjähtävää rakkautta kuin rajuja riitojakin. Ennen uuden kauden julkaisua (20.5.) ehtii vielä sopivasti kerrata sarjan kohahduttavimmat käänteet – katso, muistatko kaikki juttuun kerätyt kommellukset!

Kiistoja ja kärhämiä

Rankka työ vaatii rankat huvit. Sarjan viidennettä kautta tähdittänyt Jane piti Miamissa huolta siitä, ettei kenenkään suu jäänyt kuivaksi. Tunnollista Neeaa ei kuitenkaan ryyppääminen kiinnostanut, ja sepäs vasta Janea sarjan aikana harmittikin. Yksi yhteenotoista nähtiin au pair -jengin legendaarisella laivareissulla, jossa Jane yritti kirjaimellisesti kumota viinaa Neean kurkusta alas.

Susan myöhästymisestä alkaneen riidan selvittely ei mennyt kolmannella kaudella niin kuin Strömsössä: Henrietta oli suunnitellut lähestyvänsä kiistaa lempeästi, mutta päätyi matkimaan Susan maneereja ja nimittämään tätä Lappeenrannan prinsessaksi – Henrietta ei tosin osunut sanoillaan täysin harhaan, sillä Susa tapasi tituleerata itse itseään kotikaupunkinsa tavoitelluimmaksi naiseksi.

Yksi Au pairien legendaarisimmista yhteenotoista sai alkunsa pahaa-aavistamattoman Johannan Vanessalle esittämästä kysymyksestä: "Miks sä siis halusit au pairiksi?" Tästä tuohtuneena Vanessa päätyi muistuttamaan Johannaa olleensa Kanadassa kuukauden pidemään kuin hän, joten vastaavanlaiset kysymykset olivat luonteeltaan täysin asiattomia. Jännitysnäytelmä tiivistyi tahtojen taistoon siitä, kumpi aikoi jättää kiistan näyttämönä toimineen sohvan ensimmäisenä.

.

Romantiikkaa ja särjettyjä sydämiä

Mitä olisi reality ilman rakkautta? Au pairien toisella kaudella Los Angelesiin lähtenyt lappeenrantalainen Janita odotti reissultaan eniten deittailua ja komeita miehiä. Perillä kohteessa Janita saikin houkuteltua tuplatreffiseurakseen kanssa-au pairinsa Hennan, mutta ongelmat siinsivät jo horisontissa: kaksikko oli kiinnostunut samasta treffikaverista.

Havaijille vähän tarjontaa katselemaan lähtenyt Annika tapasi Au pairien kuudennella kaudella miltei täydelliseltä vaikuttaneen Blaken. Annika kutsui ihastuksensa mukaan isäntäperheensä illanviettoon, mutta myöntyvästä vastauksesta huolimatta miestä ei kuulunut paikalle. Ohareiden syy paljastuikin pienen etsivätyön jälkeen.

Sarjan kolmannella kaudella Australiassa nähty rakkaustarina päätyi iltapäivälehtien otsikoihin asti: surffaripoikien tapaamista odottanut Henrietta rakastui kaikkien yllätykseksi au pair -kaverinsa Isabellan isäntäperheen sinkkuisään. Suhde päättyi lopulta katkeraan eroon ja Scott heitti luonaan asuneen Henrietan pihalle – romanssin alkumetreillä kuitenkin suunniteltiin vielä pussailua ja silittelyä...

.

Lähdön hetkiä ja jätettyjä jäähyväisiä

Sarjan dramaattisimmat hetket koettiin usein siinä vaiheessa, kun au pairin ja isäntäperheen odotukset eivät kohdanneet todellisuutta. Australiaan lähtenyt Isabella huomasi jo kauden toisessa jaksossa, ettei perhe ollut sitä mitä hän oli toivonut: äiti huusi ja raivosi nuorelle au pairille jatkuvasti. Kun pelästyneeksi chihuahuaksi itseään kuvaillut Isabella päätti lähteä, oli äidin reaktio jäätävä: haleja ei jaeltu ja Isabellan kirjoittamat sydämenmuotoiset kirjeetkin koettiin loukkauksena.

Ennen au pairin uraansa 17 perheessä lastenvahtikokemusta kartuttanutta Hennaa odotti Los Angelesissa yllätys: lastenhoito sujui ongelmitta, mutta perheen menestyneet vanhemmat kohtelivat nuorta naista kuin pohjasakkaa. Kun viimein koitti lähtökeskustelun aika, kaatoivat vanhemmat kaikki syyt au pair -kuvion epäonnistumisesta Hennan harteille - perheen isä jopa vertasi uutteraa työntekijäänsä sosiopaattiin.

Sarjan neljännellä kaudella Vanessa kyllästyi arkeensa au pairina, mutta ei jaksanut sen kummemmin eritellä syitä lähtöönsä isäntäperheensä äidille. Vanessan välinpitämätön asenne sai kuitenkin äidin tulistumaan ja tilanne eskaloitui nopeasti äänekkääksi väittelyksi, jossa ei ärräpäitä säästelty. Lopulta Vanessa poistui kirosanojen siivittämänä kohti uusia seikkailuja ja alfanaaraiden taistoksi tappelua kuvaillut perheen äiti jäi kotiinsa kyynelehtimään.


.

Koetaanko uudella kaudella vielä järisyttävämpiä tunteita? Au pairit Uudessa-Seelannissa katsottavissa Yle Areenasta 20.5. alkaen!

Katso Au pairien aikaisemmat kaudet täältä!