Hyppää pääsisältöön

Costeen koira Prince on jääräpää - Lähetä kuva omasta lemmikistäsi Yle Olohuoneeseen!

Costee ja Prince-koira.
Costeen Prince-koira on saanut vapaan kasvatuksen. Costee ja Prince-koira. Kuva: costee Costee,Yle Olohuone

Turkulaislähtöiselle laulaja-lauluntekijä Jussi Tiaiselle eli Costeelle eläimet ovat tosi tärkeitä ja erityisen rakas on hänen koiransa Prince. Molempien lempileikki on toistensa perässä juokseminen ja kisaaminen. Princestä on ollut paljon seuraa myös näinä erikoisaikoina. Costee esittelee lemmikkinsä Yle Olohuone -lähetyksessä perjantaina 22.5.2020.

Kerro sun koirastasi Princestä, millainen se on luonteeltaan ja mikä Princessä on hienointa?
Rakastan eläimii mil on selkeesti oma mieli. Se on kunnon jääräpää, mut osaa kyl totella ku sille sanoo. En oo oikeestaan ikinä halunnu sille mitään temppuja opettaa, vaan se on enemmänki vapaan kasvatuksen tuotos. Onneks se on helppo rotu, eikä ikinä ilkee kenellekkää.

Mitä Princen ystävyys merkitsee sulle?
Se jäbä on mulle tosi tärkee. Ihan kauheeta edes ajatella et sitä ei joskus olis.

Mitä te teette yhdessä Princen kanssa?
Kiusataan toisiamme. Juostaan toistemme perässä vuorotellen. Se on ehdottomasti sen lempileikki. Ja se on paras kamu ku on edellisenä iltana ollu pitkä ilta. Se osaa makoilla myös koko päivän ku faija on väsyny.

Miten lemmikki on vaikuttanut sun ajatteluun ja elämään?
Mä alotin kasvisyönnin ku sain Princen. Näin jonkun videon netissä mis lehmää kohdeltiin kaltoin ja sil oli ihan sama ilme ku Princellä sillon ku se on peloissaan. Sit päätiin et en kyl haluu enää syödä mun kavereita.

Miten ylipäätään suhtaudut eläimiin?
Ne on mun kavereita. Tuun niistä tosi iloseks ja haluun aina viettää niitten kans aikaa ku mahdollista.

Costeen koira Prince
Costeen koira Prince on omistajansa mukaan jääräpää. Costeen koira Prince Kuva: costee Costee,koira

Sulla piti olla tänä keväänä ja ensi kesänä paljon keikkoja, mutta ne peruuntuivat Korona-viruksen takia. Miten käytät tämän erikoisajan hyödyksi, kun suunnitelmat muuttuivat?
Koitan keskittyy nyt vaan täysillä sen uuden musan tekemiseen. Harmittaa et ei pääse nyt keikoille, mut ainaki matskuu tulee koko ajan ja sitä uutta musaa on sit kiva päästää soittelee keikoille, ku niille vihdoin pääsee.

Tuot biiseissä esille myös vaikeita asioita, millaisen vastaanoton ne ovat saaneet?
Tosi hyvän vastaanoton! Jengi selkeesti fiilaa sitä et kertoo suoraan asioista, eikä lähe sensuroimaan niitä fiiliksiä. Toki myös ihmiset kuulee biisit omalla tavalla ja käsittelee niitä erillailla ja sen takia jotkut ei aina ehkä diggaa kaikista mun teksteistä.

Mitkä ovat sulle tärkeitä aiheita, joista haluat tehdä biisejä?
Mä haluun kirjottaa aidoista fiiliksistä ja tunteista ilman suurempaa sensuroimista. Tuntuu et jäbien on välillä vähän vaikee avata omii fiiliksii. Myös mun on vaikee puhuu asioista, mut sitku ne kirjottaa biiseihin ni se tuntuu helpommalta.

Sä olet monipuolinen musiikintekijä, mikä on sitä ominta sinua?
Biisien kirjotus on parasta, mut ehdottomasti niitten soittaminen ja esittäminen on kaikkein parasta. Pääsee jakaa ne livenä muille ja näkee muitten fiiliksen.

Teillä on ollut suunnitelmissa yhdessä Tipan kanssa julkaista karanteeni-ep, miten suunnitelma on edennyt?
Saatiin EP valmiiks ja se julkastaan toukokuun lopussa! Siitä tuli erittäin kova!

Mitä tulevaisuuden suunnitelmia musan saralla, kun nämä erikoiset ajat ovat ohi?
KEIKOILLE!! Ja lisää musaa.

Costeen koira Prince
Prince ja Prince Costeen koira Prince Kuva: costee Costee,prince

Yle Olohuoneen lemmikkiteemainen lähetys näkyy Yle Areenassa ja TV2:ssa perjantaina 22.5. klo 19.

Lähetä kuva ja tarina Lemmikistäsi Yle Olohuone -lähetyksen Instagram-feediin tunnisteella #yleolohuone tai alla löytyvällä lomakkeella:

  • Metroja, koulunvessoja ja vedätystä

    Yle Olohuone Puotilassa.

    Erin Anttila vie toistaiseksi viimeisen Yle Olohuoneen kotimaisemiinsa Itä-Helsinkiin. Sinä voit vaikuttaa illan viimeiseen biisin äänestämällä artikkelin lopussa. Nelilapsisen perheen kuopus Erin Anttila (o.s. Koivisto) oppi ensin laulamaan suomen kielellä, sitten vasta puhumaan.

  • “Tänään on hyvä päivä”

    Samae Koskinen Yle Olohuoneessa

    Laulaja-lauluntekijä, HPK-fani ja innokas mailapelaaja Samae Koskinen kutsuu Susanna Laineen ja katsojat kyläilemään nuoruutensa kotikaupunkiin Riihimäelle. Mitä tapahtui maauimalan hyppytornissa kesäilloin? Entä minkä koulun tiloissa Samaen bändiharrastus virisi kukkaan?

Uusimmat sisällöt - Olohuone