Hyppää pääsisältöön

Ylelle uusi strategia – Yle on kaikille yhteinen, jokaiselle oma

Ylen strategia kuvitus: Kaikille yhteinen, jokaiselle oma
Ylen strategia kuvitus: Kaikille yhteinen, jokaiselle oma strategiat,Yle,iskulause

Uuden strategian ytimessä ovat tarkoitus ja arvot: Yle lisää ymmärrystä ja vahvistaa suomalaista yhteiskuntaa ja kulttuuria vastuullisesti, luotettavasti ja ihmistä arvostaen. Kaikille yhteinen, jokaiselle oma -strategia otetaan käyttöön heti ja se on voimassa toistaiseksi.

Yle-lain mukaan yhtiön strategiasta päättää hallintoneuvosto, joka hyväksyi yhtiön uuden strategian 19.5.2020. Prosessin aikana kuultiin niin asiantuntijoita, sidosryhmiä, suomalaisia kuin yleläisiäkin.

Sataa vuotta lähestyvä Yle katsoo uudessa strategiassaan vahvasti tulevaan. Myllertävällä ja pirstaloituneella mediakentällä menestyäkseen on uudistuttava rohkeasti: Yle haluaa olla edelläkävijöiden joukossa uusien teknologioiden soveltamisessa ja kehittää vuorovaikutusta myös digitaalisesti. Myös suhdetta lapsiin ja nuoriin halutaan vahvistaa entisestään.

“Ylen tarkoitus on lisätä ymmärrystä toisistamme ja maailmasta ja vahvistaa suomalaista yhteiskuntaa ja kulttuuria. Ylen erityinen rooli yhteiskunnan perusturvallisuuden ylläpitäjänä ja luotettavan tiedon välittäjänä kaikille suomalaisille on korostunut tänä poikkeuksellisena keväänä. Koko kansan Ylen on oltava jatkossakin luottamuksen arvoinen: pidämmekin huolta sisältöjemme ja palvelujemme luotettavuudesta ja näytämme yhä monipuolisemman kuvan Suomesta”, toteaa Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila.

Uuden strategiansa mukaisesti Yle pyrkii muun muassa vahvistamaan yleisösuhdettaan ja sidettään erilaisiin suomalaisiin, lisäämään läsnäoloa ihmisten parissa, luomaan uudenlaisia kumppanuuksia, satsaamaan henkilökohtaiseen käyttökokemukseen ja painottaa digitaalista julkaisemista jatkuvasti enemmän kehittäen samalla myös perinteisiä kanaviaan.

"Ylen uuden strategian nimeen Kaikille yhteinen, jokaiselle oma kiteytyy yhtiön tärkein tehtävä, joka on suomalaisten palveleminen yhdessä ja erikseen. Ylen on kerrottava luotettavasti kansakunnalle tärkeistä asioista, mutta samalla onnistuttava vastaamaan ihmisten yksilöllisiin kiinnostuksenkohteisiin", sanoo Ylen hallintoneuvoston puheenjohtaja Arto Satonen.

Ylen hallitus asettaa strategian pohjalta Ylelle lähivuosien tavoitteet ja seuraa strategian toteutusta. Yksittäisistä sisältö- ja julkaisupäätöksistä vastaavat Ylen johtajat vastaavan toimittajan ominaisuudessa.