Hyppää pääsisältöön

“Jännittää mitä musta on puhuttu selän takana” – Au pairit Uudessa-Seelannissa alkaa

Au pairit seisovat vierekkäin rannalla, taustalla meri
Au pairien kaikki jaksot julkaistaan Yle Areenassa 20.5. klo 21.00. Au pairit seisovat vierekkäin rannalla, taustalla meri Kuva: Tom Hollow / Aito Media Au pairit,Au pairit Uudessa-Seelannissa

Au pairit -sarjan seitsemäs kausi, Au pairit Uudessa-Seelannissa, alkaa tänään 20.5. Yle Areenassa ja Yle TV2:ssa klo 21. Kirjaimellisesti maailman toiselle puolelle matkanneet Ada, Emel, Jussi, Sini ja Miamin-kaudelta tuttu Jane jännittävät tulevia jaksoja ja sitä, mitä sekä he että katsojat tulevat näkemään.

Draama, riidat, ihastukset, hauskanpito, extreme-kokemukset, koti-ikävä ja etenkin lapsiperheen karu arki ovat läsnä myös tällä Au pairit -kaudella. Sarjan ystävät odottavat uusia jaksoja innolla, samoin au pairit – joskin hieman kauhunsekaisin tuntein.

– Jännittää meidän kaikkien puolesta, että ollaanko me ohjelmassa oikeesti omia itsejämme vai onko leikkaajan käsi ollut miten paljon messissä lopputuloksessa, Ada pohtii.

– Mietin, miten tuon itseni esiin sarjassa ja mitä musta on puhuttu selän takana, Emel aprikoi.

Au pairit lähdössä sky jumpiinhaalarit päällä. Jussi näyttää hermostuneelta.
Au pairit lähdössä sky jumpiin. Au pairit lähdössä sky jumpiinhaalarit päällä. Jussi näyttää hermostuneelta. Kuva: Jussi Sokkasen kotialbumi Au pairit,Au pairit Uudessa-Seelannissa

Kolmen kuukauden aikana koettiin paljon, ja jaksoissa nähdään vain murto-osa au pairien lapsiperhearjesta. Au pairina oleminen ei ole leppoisaa puuhaa.

– Me kaikki au pairit tehtiin siellä normiarkena välillä tosi paljonkin töitä. Tämä ohjelma on kuitenkin tehty viihde edellä, Jussi muistuttaa.

Ada au pair pienen itkevän pojan kanssa tuskastuneen näköisenä.
Lapsiperhearki voi käydä hermojen päälle. Ada au pair pienen itkevän pojan kanssa tuskastuneen näköisenä. Kuva: Yle / Martti Niskanen Au pairit,Au pairit Uudessa-Seelannissa

Matka oli monille ensimmäinen pitkä reissu, kaukana kotoa ja läheisistä. Kun koti-ikävään lisää muun muassa jet lagin, uuden kulttuurin ja muuttamisen outoon perheeseen, ei ole ihme, että alussa oli haastaviakin hetkiä.

– Alku oli vaikeaa, piti sopeutua perheen rytmiin, päästä perheeseen sisälle ja tutustua heihin, ettei olisi enää vieras. Tein pari virhettä ja pelotti, heitetäänkö mut perheestä ulos, mutta ei tullut edes puhuttelua, Ada kertoo helpottuneena. Emelillä ei käynyt niin hyvin:

– Mut heitettiin pihalle ensimmäisestä perheestä. Siitä mulle jäi pienet traumat. Sopeutuminen uuteen kulttuuriin ja varsinkin toisen perheen arkeen on yllättävän vaikeeta, Emel tunnustaa.

Emel istuu sohvalla isäntäperheensä kanssa keskustelemassa.
Emel sai lähtöpassit ensimmäisestä host-perheestään. Emel istuu sohvalla isäntäperheensä kanssa keskustelemassa. Kuva: Yle / Martti Niskanen Au pairit,Au pairit Uudessa-Seelannissa

Sinilläkin oli omat hankaluutensa isäntäperheensä kanssa:

– Oli vaikea huomata, että isäntäperheeni ei ollutkaan aivan sellainen kuin alussa kuvittelin, Sini harmittelee.

Koti-ikävä ja yhteydenpito läheisiin ei ole kovin helppoa maapallon toiselta puolelta.

– Vaikeinta reissussa oli aikaero Suomeen ja sitä kautta kommunikointi tyttöystäväni Editin kanssa, koska 11 tunnin aikaerolla menee joskus vähän suunnitelmat soitella ristiin, Jussi kertoo.

Au pairit istuvat vierekkäin paljussa, taustalla Uuden-Seelannin vihreät niityt ja vuoristot
Au pairit pääsivät rentoutumaankin välillä. Au pairit istuvat vierekkäin paljussa, taustalla Uuden-Seelannin vihreät niityt ja vuoristot Kuva: Jane Hölsön kotialbumi Au pairit,Au pairit Uudessa-Seelannissa

Matkalla käytiin kenties koko ihmisen tunneskaala ilosta suruun ja naurusta kiukkuun ja välistä oli kovin hankalaa, mutta kokemus oli silti kaikille ehdottomasti positiivinen ja ikimuistoinen.

– Parasta matkalla oli jakaa unohtumattomia kokemuksia muiden au pairien kanssa. On ihanaa, että olemme jakaneet yhdessä niin huikeita juttuja, joita harva elämässään pääsee kokemaan, Sini hehkuttaa. Parhaita kokemuksia miettiessä Jussille tulee ensimmäisenä mieleen host-perhe ja skeittaus.

– Usein tuli pyörittyä koko päivä ympäri Aucklandia skeittaamassa, kun lapset oli koulussa. Silloin oli niin erikoinen fiilis – seikkailla nyt päivät pitkät hyvällä autolla ajellen suurkaupungissa, millon missäkin ulkona syöden. Aina törmäs uusiin ihmisiin ja skeittiparkkeihin. Mun host-perhe mahdollisti mulle älyttömän positiivisen reissun kokonaisuudessaan. Sain myös jäädä perheeseen jouluksi, Jussi iloitsee. Myös Jane oli kiitollinen isäntäperheestään.

– Mulla kävi taas niin hyvä säkä host-perheen kanssa, sain jälleen uuden perheen. Olin myös tosi fiiliksissä siitä, kun päästiin käymään Hobbitonissa, Taru Sormusten Herrasta- ja Hobitti-elokuvien kuvauspaikalla, Jane intoilee.

Jane istuu Hobbiton-kylän kuavuspaikalla mökin edessä.
Janen Hobbiton-visiittiä ei nähdä sarjassa. Jane istuu Hobbiton-kylän kuavuspaikalla mökin edessä. Kuva: Jane Hölsön kotialbumi Hobbiton Movie Set,Au pairit,Au pairit Uudessa-Seelannissa

Kaikki au pairit lähettävät katsojille saman viestin: sarjassa ei näy koko totuus.

– Olimme kuvaamassa sarjaa kolme kuukautta, te näette meidän kolmesta kuukaudesta vaan yhdeksän 30 minuutin jaksoa eli yhteensä neljä ja puoli tuntia koko meidän elämästä siellä. Muistakaa, että kaikki ei oo aivan niin mustavalkoista miltä näyttää. Toivottavasti nautitte kaudesta! Peace and love, Jane summaa.

Au pairit Uudessa-Seelannissa -kauden kaikki jaksot julkaistaan Yle Areenassa keskiviikkona 20.5. klo 21. Yle TV2:ssa esitetään jaksot 1-8 kaksi jaksoa kerrallaan klo 21 alkaen 20.-23.5. 9-osaisen kauden finaali esitetään sunnuntaina 24.5. Ensimmäinen jakso myös striimataan Areenan YouTube-kanavalla ke klo 21. Katso striimi ja osallistu keskusteluun!

Maistiaiset tulevalta kaudelta, katso traileri!