Hyppää pääsisältöön

Katso, ketä Jasper Pääkkönen, Paula Vesala, Mmiisas, Arvi Lind ja muut julkisuudesta tutut kiittävät – Kerro meille, ketä sinä haluaisit kiittää!

Jasper Pääkkönen
Jasper Pääkkönen haluaa kiittää vapaaehtoisia. Jasper Pääkkönen Kuva: Antti Kolppo / Yle Yle Olohuone

Kysyimme julkisuudesta tutuilta henkilöiltä, keitä he haluaisivat kiittää korona-arjen keskellä. Katso Jasper Pääkkösen, Nooralotta Nezirin, Pihla Viitalan, Mmiisasin, Li Anderssonin, Baba Lybeckin ja Pekka Lehden, Arvi Lindin, Petteri Orpon ja Tim Sparvin kiitokset artikkelin lopusta ja kerro meille, ketä sinä haluaisit kiittää.

– Monessa lapsiperheessä kouluruoka saattaa olla ainoa lämmin ruoka, koska muuhun ei välttämättä ole varaa. Tämä kriisi osuu kaikkein kovimmin niihin, joilla on jo valmiiksi ollut vaikeaa. Se on valtavan traagista ja koskettaa syvältä, näyttelijä ja yrittäjä Jasper Pääkkönen sanoo.

Siksi Pääkkönen haluaa kiittää erityisesti vähävaraisia perheitä auttavia vapaaehtoisia, jotka tekevät kriisin keskellä sinnikästä ja pyyteetöntä työtä yhteisen hyvän ja heikoimmassa asemassa olevien eteen. Erityiskiitokset menevät pääkaupunkiseudulla toimivalle Apuna ry:lle.

Pääkkönen tekee itsekin vapaaehtoistyötä kalojen ja virtavesien suojelun parissa – hän tosin korostaa, että se työ on nykytilanteeseen peilaten toissijaista.

– Saan myös itse voimaa ja inspiraatiota omaan vapaaehtoistyöhöni tällaisesta paljon arvokkaammasta vapaaehtoistyöstä. On valtavan inspiroivaa lukea ihmisistä, jotka tekevät väsymättä pyyteetöntä työtä jonkun hyvän eteen. Vaikka työ on varmasti palkitsevaa, se on oltava myös äärettömän uuvuttavaa ja henkisesti raskasta, Pääkkönen sanoo.

Pääkköstä itseään koronakriisi on koskettanut myös sauna- ja ravintolayrittäjänä, mutta tilanteen surkuttelu ei ole käynyt kertaakaan hänen mielessään.

– On niin paljon tahoja, joihin tämä osuu paljon kovemmin. Samaan hengenvetoon on todettava, että meillä on Suomessa verrattain asiat vähän paremmin, koska meillä on olemassa yhteiskunnan turvaverkkoja. Monessa muussa maassa hätä on todella paljon syvempi. Mutta se ei poista tosiasiaa, että meillä on liian suuri määrä yksilöitä ja perheitä, joita kriisi on koetellut liian kovaa.

Kysyimme myös muilta julkisuudesta tutuilta henkilöiltä, keitä he haluaisivat kiittää. Katso kiitokset alla olevalta videolta ja kerro meille, ketä sinä haluaisit kiittää. Jaa kiitoksesi meille WhatsAppissa numerossa 044 421 4939. Luemme kiitosviestejä Yle Olohuoneen lähetyksessä torstaina 28.5.

  • Metroja, koulunvessoja ja vedätystä

    Yle Olohuone Puotilassa.

    Erin Anttila vie toistaiseksi viimeisen Yle Olohuoneen kotimaisemiinsa Itä-Helsinkiin. Sinä voit vaikuttaa illan viimeiseen biisin äänestämällä artikkelin lopussa. Nelilapsisen perheen kuopus Erin Anttila (o.s. Koivisto) oppi ensin laulamaan suomen kielellä, sitten vasta puhumaan.

  • “Tänään on hyvä päivä”

    Samae Koskinen Yle Olohuoneessa

    Laulaja-lauluntekijä, HPK-fani ja innokas mailapelaaja Samae Koskinen kutsuu Susanna Laineen ja katsojat kyläilemään nuoruutensa kotikaupunkiin Riihimäelle. Mitä tapahtui maauimalan hyppytornissa kesäilloin? Entä minkä koulun tiloissa Samaen bändiharrastus virisi kukkaan?

Uusimmat sisällöt - Olohuone