Hyppää pääsisältöön

Tänä lauantaina Yle Radio 1:ssä on Tarinoiden yö

Tarinatarha Yle Radio 1:ssä
Tarinatarha Yle Radio 1:ssä Kuva: Tuuli Laukkanen / Yle tarinat

Yö on jälleen täynnä tarinoita lauantain myöhäisiltana 23. toukokuuta, kun Yle Radio 1 lähettää perätysten neljä Tarinatarha-ohjelmaa, jolloin tarinoiden ja musiikin mukaan voi heittäytyä useamman tunnin ajaksi.

Tulevassa Tarinoiden yössä kuullaan alkuun Zacharias Topeliuksen iki-ihana klassikko Adalminan helmi. Mukana on myös ranskalaisen novellitaituri Guy de Maupassantin neljä novellia, Kukko lauloi ja Tarina Pyhän Mikaelin luostarilinnasta sekä Etulainen ja Emäntä. Ne ovat kepeitä ja riemukkaitakin kuvauksia omasta ajastaan sisältäen myös yleismaailmallista inhimillisyyttä. Näiden lisäksi Tarinoiden yön keskellä kuullaan yksi Runotarha, Toukokuun sade. Luonnon keväistä heräämistä ja ilmiöitä availlaan mm. Saima Harmajan, Juhani Siljon, Larin Kyöstin ja Aleksis Kiven tekstein.

Tarinoiden yö kuullaan Yle Radio 1:ssä lauantaina 23.5.2020 klo 23.10 - 02.37. Lukijoina toimivat Yle Radio 1:n kuuluttajat Jari Aula, Maaria Holma ja Juha Salomaa.

Tarinatarhaa voi kuunnella myös Yle Areenasta:
Tarinatarha-ohjelma on syntynyt ajatuksesta tarjota kuuntelijoilla lempeää hetkeä tarinan ja musiikin parissa - sellaista, jolloin voi samaan aikaan puuhailla omien askareittensa parissa, rentoutua tai vaikka istua aamukahvilla läheisten seurassa. Tarinan kulkua jaksottaa musiikki, joka antaa tilaa ja hengähdyshetkiä kertomuksen seuraamiselle.

Tarinatarhojen kertomukset vaihtelevat suomalaisten tunnettujen kirjailijoiden kirjoituksista, novelleista, runoista ja saduista kansainvälisiin kirjailijamestareihin. Tarinatarhoja lähetetään Yle Radio 1:ssä erikoispäivinä, viimeisimpinä esimerkkeinä äitienpäivän ja helatorstain Tarinatarhat. Ohjelmat ovat saaneet paljon kiittävää palautetta ja niinpä viime syksynä lanseerattiin muutaman kerran vuodessa lähetettävä Tarinoiden yö. Ohjelmat ovat vuoden ajan kuunneltavissa Yle Areenassa.