Hyppää pääsisältöön

Ylen alueuutisia Ylä-Satakunnan verkkosivuille

Yleläinen työpisteellään Ylen Urheilussa.
Yleläinen työpisteellään Ylen Urheilussa. Kuva: Eleni Paspatis / Yle työ,Tietokone,Yle Uutiset,uutiset,avokonttori,uutistoimitus,työntekijät,toimisto,Yle Urheilu,työpiste

Yle ja Ylä-Satakunta-lehti ovat sopineet yhteistyökokeilusta, jossa Ylen alueellinen uutissisältö tulee saataville Ylä-Satakunta-lehden digitaalisilla jakelualustoilla.

Ylen uutispalvelussa oleva alueellinen sisältö upotetaan Ylä-Satakunnan sivustolle ja Ylen uutistarjonta näkyy ja päivittyy lehden verkkosivuilla. Yhteistyö on kokeilu, jossa ei liiku rahaa. Verkkoalusta tulee Ylä-Satakunta-lehdeltä ja uutissisältö Yleltä. Sopimus on voimassa vuoden 2021 loppuun.

“Liikenneministeri antoi alkuvuodesta 2019 Ylelle ja paikallismedian edustajille tehtäväksi miettiä yhteistyömahdollisuuksia. Tästä saimme idean Ylä-Satakunnan kanssa kokeilla alueellisen uutistarjonnan jakamista. Ylen tuottama paikallinen aineisto, joka on julkaistu jo Ylen omilla alustoilla, tuo runsautta paikallislehden verkkosisältöihin ja tukee lehden digitaalista toimintaa”, sanoo Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminnan vastaava päätoimittaja Jouko Jokinen.

Yle on jo vuosia tehnyt yhteistyötä kotimaisella mediakentällä ja yhteistyötä halutaan lisätä. Tavoitteena on vahvistaa suomalaisen journalistisen sisällöntuotannon toimintaedellytyksiä, kehittää osaamista ja edistää media-alan teknologista kehitystä. Yle käy jatkuvasti keskusteluja kaupallisen median kanssa yhteistyöstä ja uusista hankkeista.

“Nyt julkistettu pilotti on yksi osa digikehityshankettamme, joka käynnistyi viime syksynä. Alkuvuodesta uudistimme verkkopalvelumme kokonaan. Olemme mediakentällä pieni ja itsenäinen toimija, mutta digitalisaation hyödyntäjänä pyrimme olemaan paikallislehdissä edelläkävijöiden joukossa – toki omien kehittämisresurssiemme puitteissa, mutta ennen kaikkea yhteistyötä tehden”, sanoo Ylä-Satakunnan päätoimittaja Jukka Huikko.

“Pilotti Ylen kanssa on ollut mielenkiintoinen. Mediakentällä pitäisi tehdä nykyistä selvästi enemmän yhteistyötä, jossa kehitystyön tuloksia ja kokemuksia jaetaan avoimesti eri toimijoiden välillä”, jatkaa Jukka Huikko.