Hyppää pääsisältöön

YleX:n vuoden 2020 kesäkumibiisin esittää Tuure Boelius!

Boelius kuuli lapsena Cheekin Jossun ja alkoi unelmoida omasta kesäkumibiisistä. Hänelle on tärkeää, että kappaleen esittää seksuaalivähemmistöön kuuluva artisti.

Otsikkokuva: YleX Tiedottaa
Otsikkokuva: YleX Tiedottaa

Tuure Boelius, 19, muistaa kuulleensa Cheekin Jossu-kappaleen radiosta vuosia sitten ja unelmoineensa omasta kesäkumibiisistä. Vuosien varrella kappaleen ovat päässeet esittämään muun muassa Gasellit, Robin, PMMP ja Antti Tuisku – kukapa ei haluaisi tämän joukon jatkoksi?

Omaksi kesäkumibiisilempparikseen Boelius sanoo PMMP:n Kumivirren.

Koska kesä 2020 on festariton ja muutenkin poikkeuksellinen, Boelius, Jurek ja Henna Sarriola halusivat tehdä jotain vähän erilaista.

– Perinteinen superkesäinen popralli, jossa kortsut lentävät, olisi tuntunut vähän hölmöltä. Kokeiltiin kyllä sitäkin linjaa. Hengitä on herkkä, rauhallinen ja lohdukas. Se sopii hyvin tähän maailmantilanteeseen, Boelius sanoo.

Hän haluaa antaa “kaikki cloutit ja shoutoutit” Jurekille ja Sarriolalle, joiden kanssa hän on tekemässä myös ensimmäistä pitkää albumiaan.

– He ovat päässeet tosi hyvin mun pään sisään. Arvostan heitä tosi paljon.

Boeliukselle seksistä puhuminen on luontevaa ja tärkeää. Huomionarvoista on myös, että kesäkumibiisin esittää julkisesti seksuaalivähemmistöön kuuluva artisti.

– Ehkä mäkin olisin nuorempana kaivannut jotain tällaista. Toisaalta kappale on aika sukupuoleton. Olisi ollut tyhmää lähteä tekemään Lätkäjätkä-Ville osa 2 -tyyppistä homoanthemia. Tähän kaikki löytävät samastumispintaa, Boelius sanoo.

Kesäkumikampanjassa korostetaan tänä vuonna turvallisuuden tunnetta ja avointa kommunikointia. Boelius muistuttaa, että seksi on “paljon enemmän kuin actionia” ja tärkeintä on, että kaikki osapuolet tuntevat olonsa turvalliseksi ja mukavaksi. Siksi kertosäkeessä lauletaan “anna kun mä kosken sua”.

Tuure Boelius esittää Hengitä-kappaleen ensimmäistä kertaa livenä YleXPopissa, joka järjestetään virtuaalisesti lauantaina 30. toukokuuta. Konserttia voi seurata suorana Yle Areenasta ja Yle TV2:lta klo 16–23.

Musiikkivideo julkaistaan 29. toukokuuta.

Kuvat Nelli Kenttä. Teksti jatkuu kuvan jälkeen.

Kesäkumeja on perinteisesti jaettu festareilla ja nuorten tapahtumissa, mutta koronaviruksen vuoksi niiden jakelu keskitetään nyt syksyn jälkeiseen aikaan. Kondomeja annetaan järjestöjen toimesta myös kouluterveydenhuoltoon, lastensuojeluun ja nuorisotyöhön.

Tiedätkö jo kaiken turvallisesta seksistä? Testaa, oletko Naimamaisteri! Naimamaisteri-testissä on 14 kysymystä turvallisemmasta seksistä. Tänä vuonna mukaan on lisätty kysymys, joka liittyy vuoden 2020 kesäkumibiisiin.

Kesäkumikampanjan toteuttavat YleX, Suomen Punainen Risti, Väestöliitto, Syöpäjärjestöt ja Sotilaskotiliitto. Sosiaali- ja terveysministeriö tukee kampanjaa.

Lisätietoja kampanjasta antavat:
Kanavapäällikkö Hanne Kautto, YleX, 045 232 9624
Seksuaalineuvoja, Sari Hälinen Väestöliitto 050 302 5935
Terveyden edistämisen asiantuntija Tanja Gluschkoff, Syöpäjärjestöt, 050 401 1758.
Terveyden edistämisen suunnittelija, Petra Lemmetty, Suomen Punainen Risti, 040 620 4373

Kesäkumi löytyy myös Facebookista ja Instagramista.
Seuraa kampanjaa somessa tunnisteilla #kesäkumi ja #naimamaisteri