Hyppää pääsisältöön

Teeman kesän 2020 elokuvat

Kollaasi Teeman kesän 2020 elokuvista, vasemmalta ylhäältä myötäpäivään: 8 1/2, Morgan - toivoton tapaus, Kultakuume, Lain vartija, Rakkaudella Vincent, Platoon - nuoret sotilaat, Oi! Mikä ihana sota!
Vasemmalta ylhäältä myötäpäivään: 8 1/2, Morgan - toivoton tapaus, Kultakuume, Lain vartija, Rakkaudella Vincent, Platoon - nuoret sotilaat, Oi! Mikä ihana sota! Kollaasi Teeman kesän 2020 elokuvista, vasemmalta ylhäältä myötäpäivään: 8 1/2, Morgan - toivoton tapaus, Kultakuume, Lain vartija, Rakkaudella Vincent, Platoon - nuoret sotilaat, Oi! Mikä ihana sota! Yle Teema,teeman elokuvat

Kesän 2020 elokuvateemoja ovat mm. lauantai-iltojen Aution saaren elokuvat, Kirk Douglas in memoriam sekä sodan jäljet. Ensiesityksinä nähdään mm. uusia animaatioelokuvia Euroopasta.
Katso Aution saaren elokuvien tiedot täältä!

Tuleva Festariheinäkuu vaikuttaa heinäkuun elokuvaohjelmistoon. Muutokset ja lisäykset ovat mahdollisia!

keskiviikko 3.6. klo 22.00 Happy End (12) Areenassa 30 päivää
Ranskalaiseen Calaisin pikkukaupunkiin sijoittuvan elokuvan tapahtumien taustalla Eurooppa painii pakolaiskriisin kanssa, mutta Laurentin perhe keskittyy tuijottamaan omaa napaansa. Vähitellen porvariperheen puhtoiset kulissit alkavat natista liitoksistaan ja kierot salaisuudet rävähtävät päivänvaloon. O: Michael Haneke 2017. N: Isabelle Huppert, Mathieu Kassovitz, Jean-Louis Trintignant.

torstai 4.6. klo 21.00 Ranskalaisen luutnantin nainen (S) Areenassa 7 päivää
John Fowlesin romaaniin perustuva klassikko 1800-luvulle sijoittuvaa rakkaustarinaa filmaavista näyttelijöistä, jotka kuvausten aikana alkavat rakastua myös oikeasti toisiinsa. Pääosissa Meryl Streep ja Jeremy Irons. Ohjaus: Karel Reisz. (The French Lieutenant's Woman, Englanti 1981)

perjantai 5.6. klo 21.00 Murha vailla syyllistä (12) Areenassa 7 päivää
Puoliksi tosi tarina skandaalinkäryiseen kuolemantapaukseen johtaneista viikonloppukemuista, joihin osallistuivat mm. filmitähdet Charles Chaplin ja Marion Davies, ohjaaja Thomas Ince, pelätty kolumnisti Louella Parsons sekä kutsujen isäntä, Citizen Kanen esikuva ja lehtimoguli William Randolph Hearst. Pääosissa Kirsten Dunst, Edward Herrmann, Eddie Izzard, Cary Elwes, Joanna Lumley ja Jennifer Tilly. (The Cat's Meow, USA 2002)

lauantai 6.6. klo 21.00 Kansalainen Kane (12) Areenassa 90 päivää
Usein maailman parhaaksi elokuvaksi valittu mahtavan lehtiparonin muotokuva oli 25-vuotiaan "ihmelapsen" Orson Wellesin häikäisevä läpimurto elokuvantekijänä. Pääosissa Orson Welles, Joseph Cotten ja Agnes Moorehead. (Citizen Kane, USA 1941)

sunnuntai 7.6. klo 12.00 Tanna (12) Areenassa 30 päivää
Yhdessä maailman viimeisissä heimoyhteisöissä Tannan saarella elävä nuori nainen Wawa kieltäytyy järjestetystä avioliitosta. Hän pakenee rakastajansa Dainin kanssa ja aiheuttaa teollaan sodan, joka vaarantaa koko heimon tulevaisuuden. Elokuva kilpaili ulkomaisesta Oscarista 2017. O: Martin Butler, Bentley Dean. N: Marie Wawa, Mungau Dain.

keskiviikko 10.6. klo 21.45 Pikku miehiä Areenassa 14 päivää
New Yorkin Brooklynissä 13-vuotiaat Jake ja Tony löytävät ystävyyden erilaisuudesta huolimatta, mutta aikuisten maailman raadolliset tosiasiat tulevat sen tielle. Ira Sachsin elokuvan pääosissa mm. Greg Kinnear ja Jennifer Ehle.

torstai 11.6. klo 21.00 Morgan – toivoton tapaus (16) Areenassa 7 päivää
1960-luvun kulttielokuva sopeutumattomasta miekkosesta, jota motivoivat Karl Marx, gorillat ja pyrkimys estää ex-vaimoa avioituminen täysin normaalin miehen kanssa. Ohjaus: Karel Reisz. Pääosissa David Warner, Vanessa Redgrave, Robert Stephens ja Irene Handl. (Morgan: A Suitable Case for Treatment/Iso-Britannia 1966)

perjantai 12.6. klo 21.05 Salaisuuksien illallinen (7) Areenassa 30 päivää
Seitsemän hyvää ystävystä kerääntyy illanviettoon mutta kun he päättävät maustaa sitä paljastamalla kaikki puhelimiinsa saapuvat viestit, joutuvat ystävyys, rehellisyys ja valkoiset valheet kihelmöivälle koetukselle. Ohjaus: Paolo Genovese. (Perfetti sconosciuti, Italia 2016)

perjantai 12.6. klo 23.25 Korppi (7) Areenassa 30 päivää
(The Raven, USA 1963) Edgar Allan Poen runo innoitti Roger Cormanin fantasiakomediaa velhojen välisestä voimankoitoksesta, pääosissaan legendat Vincent Price, Peter Lorre, Boris Karloff ja - hyvin nuori - Jack Nicholson.

lauantai 13.6. klo 21.00 Räsynukke (16) Areenassa 7 päivää
Realistisen jännityselokuvan ja sadunomaisen vaelluskertomuksen aineksia yhdistelevä mestariteos vaarallisesta huijarisaarnaajasta, joka ryöstösaalista etsiessään ajaa kaksi lasta pakomatkalle. Pääosissa Robert Mitchum, Shelley Winters ja Lillian Gish. Ohjaus: Charles Laughton. (The Night of the Hunter, USA 1955)

sunnuntai 14.6. klo 12.00 Matka ranskalaiseen elokuvaan (12) Areenassa 30 päivää
Ranskalaisen elokuvantekijän Bertrand Tavernier'n matka Ranskan elokuvan halki – ohjaajan henkilökohtainen esitys klassisesta ranskalaiselokuvasta 1930-luvulta 1970-luvulle, Jean Gabinista Eddie Constantineen, Renoirista Melvilleen. (Voyage à travers le cinéma français, Ranska 2016)

keskiviikko 17.6. klo 21.45 Paras ystäväni Truman (12) Areenassa 30 päivää
Lapsuudenystävät Julian ja Tomas tapaavat vuosien jälkeen uudestaan. He ovat rakentaneet omat elämänsä Atlantin eri puolille, mutta silti tuntuu, kuin he eivät koskaan olisi eronneet. He viettävät muutaman unohtumattoman päivän nauraen, muistellen ja itkien. N: Cesc Gay. N: Ricardo Darin, Javier Camara, Dolores Fonzi. Argentiina/Espanja 2015.

torstai 18.6. klo 21.00 Jos... (16) Areenassa 14 päivää
Brittiläinen luokkayhteiskunta rapisee liitoksissaan ja poikakoulussa sikiää vallankumous. Euroopan hullua vuotta ja 1960-luvun kapinaa heijasteleva vastakulttuuriklassikko, joka sai pääpalkinnon Cannesin elokuvafestivaalilla. Pääosassa nuori Malcolm McDowell, ohjaus Lindsay Anderson. (If..., Englanti 1968)

perjantai 19.6. klo 21.00 45 vuotta (7) Areenassa 30 päivää
Ikääntynyt aviopari valmistautuu jälleen yhteen hääpäivän viettoon, kun kaukaiseen menneisyyteen haudattu salaisuus paljastuu ja elämä alkaakin suistua raiteiltaan. Pääosissa Charlotte Rampling ja Tom Courtenay. Ohjaus Andrew Haigh. (45 Years, Iso-Britannia 2015)

perjantai 19.6. klo 23.35 Läpi seinän (S) Areenassa 30 päivää
Romanttinen draama kertoo Michalin hääsuunnitelmista. Jouduttuaan sulhasensa hylkäämäksi viikkoja ennen seremoniaa, Michal ei anna periksi vaan pitää kiinni varauksistaan ja tavoitteestaan löytää se oikea mies. Mikään este ei ole liian vaikea, Michal menee vaikka läpi seinän. O: Rama Burshtein N: Noa Koler, Amos Tamam, Oz Zehavi. (Laavor et hakir, Israel 2016)

lauantai 20.6. klo 21.00 Hyökkäys erämaassa (7) Areenassa 30 päivää
Kuukauden westerninä John Waynen läpimurtoelokuva ja lännenelokuvan varhaisimpia mestariteoksia, jossa lajityyppi kasvoi poikaleikeistä aikuiseksi tarjoamalla läpileikkauksen amerikkalaisesta yhteiskunnasta vaarallisella postivaunumatkalla erämaan halki. Ohjaus John Ford. (Stagecoach, USA 1939)

sunnuntai 21.6. klo 12.00 Kolme muistoa nuoruudestani (12) Areenassa 30 päivää
Paul valmistautuu paluumatkalle Ranskaan ja miettii nuoruusvuosiaan, lapsuuttaan, äitinsä hulluutta, bilettämistään, matkaa Neuvostoliittoon, missä hän menetti poikuutensa, ystäväänsä, joka hänet petti, ja elämänsä suurta rakkautta. Arnaud Desplechinin monikerroksinen draama Paul Dédaluksesta kuorii esiin identiteetin määrääviä tekijöitä. Näyttelijäkaartin yllätyksiä ovat ensirooleissa Quentin Dolmaire ja Lou Roy-Lecollinet. (Trois souvenirs de me jeunesse, Ranska 2015).

keskiviikko 24.6. klo 12.50 Härkäpää (16) Areenassa 30 päivää
Aggressiivinen ja dominoiva karjankasvattaja Jacky Vanmarsenille, joka käyttää jatkuvasti steroideja ja hormoneja, tekee kyseenalaisen diilin mafianomaisen lihakauppiaan kanssa. Karjahormonien väärinkäyttöä tutkiva poliisi murhataan ja eräs nainen Jackyn traumaattisesta menneisyydestä ilmestyy kuvioihin. Jacky joutuu kohtaamaan demoninsa ja toimiensa kauaskantoiset seuraukset. O: Michaël R. Roskam. N: Matthias Schoenaerts, Jeroen Perceval, Jeanne Dandoy. (Belgia 2011)

torstai 25.6. klo 21.00 Oi! Mikä ihana sota! (7) Areenassa 14 päivää
Ensimmäisen maailmansodan aikaan sijoittuva ja aikalaislauluja käyttävä musikaali, joka kääntyy innostuksesta katkeruuteen seuratessaan Smithin perheen poikia sodassa. Ohjaus Richard Attenborough. Rooleissa mm. Dirk Bogarde, John Gielgud, Jack Hawkins, Ian Holm, John Mills, Laurence Olivier, Vanessa Redgrave, Maggie Smith ja Susannah York. (Oh! What a Lovely War, Iso-Britannia 1969)

perjantai 26.6. klo 21.00 Charade – vaarallinen peli (12) Areenassa 30 päivää
Pariisiin sijoittuvassa romanttisessa jännityskomediassa nuori leskinainen joutuu toistuvasti vaaroihin kohdattuaan komean muukalaisen ja pelottavia rahantavoittelijoita. Pääosissa Audrey Hepburn, Cary Grant, Walter Matthau, James Coburn ja George Kennedy. Ohjaus Stanley Donen. (Charade, USA 1963)

Aiemmissa ohjelmatiedoissa ollut Sing Street on siirtynyt esitettäväksi 11.7.

perjantai 26.6. klo 23.40 Neruda (12) Areenassa 30 päivää
Eletään myöhäistä 1940-lukua ja chileläinen runoilija Pablo Neruda on ryhtynyt kommunistisen puolueen poliitikoksi. Puolue kielletään, ja Neruda menee maan alle, kannoillaan häikäilemätön etsivä joka ei luovuta jahtia. O: Pablo Larraín. N: Luis Gnecco, Gabriel Garcia Bernal. (Chile/Ranska 2016).

lauantai 27.6. klo 21.00 Poika ja haukka (7) Areenassa 7 päivää
Aito ja koskettava kertomus työläisperheen kiusatusta pojasta, joka löytää elämälleen suuntaa kesyttämästään haukasta. Pääosissa David Bradley, Colin Welland. Ohjaus: Kennneth Loach. (Iso-Britannia 1969)

sunnuntai 28.6. klo 12.00 Kiusaus (S) Areenassa 7 päivää
Jean-Paul Belmondo ja Emmanuelle Riva näyttelevät Jean-Pierre Melvillen klassikossa, joka sijoittuu miehitettyyn Ranskaan. Nuoreen pappiin vetoa tunteva ateistinen nainen päättää kastaa puolijuutalaisen tyttärensä katoliseksi pelastaakseen hänet karkotukselta. (Léon Morin, prêtre, Ranska 1961)

keskiviikko 1.7. klo 22.35 Maria Braunin avioliitto (12) Areenassa 30 päivää
(Die Ehe von Maria Braun/Saksa 1978) Saksan sodanjälkeisen talousihmeen syntyjä luotaava melodraama sotilaan vaimon noususta teollisuusmaailman huipulle. O: Rainer Werner Fassbinder, N: Hanna Schygulla, Klaus Löwitsch.

Huom! Kino Klassikolla 2.7. poikkeuksellinen lähetysaika

torstai 2.7. klo 22.15 Taksi Tobrukiin Areenassa 14 päivää
Toiseen maailmansotaan sijoittuva unohdettu pikku klassikko muutamasta ranskalaisesta sotilaasta ja heidän vangitsemastaan saksalaisupseerista, jotka Saharan autiomaassa juuttuvat keskelle miinakenttää. Pääosissa Lino Ventura, Hardy Krüger ja Charles Aznavour. Ohjaus Denys de la Patelliere. (Un taxi pour Tobrouk, Ranska 1961)

perjantai 3.7. klo 23.40 Tulkki (7) Areenassa 30 päivää
80-vuotias Ali Ungar lukee sattumoisin entisen SS-upseerin kirjaa, jossa hän kuvaa toimiaan sodan aikana Slovakiassa. Ilmenee että upseeri on tappanut hänen vanhempansa. Toteuttaessana kostoa Ungar tapaakin upseerin 70-vuotiaan pojan Georgin. Yhdessä he lähtevät matkalle totuutta etsien. O: Martin Sulík. N: Peter Simonischek, Jiri Menzel. (Slovakia/Itävalta 2018).

lauantai 4.7. klo 21.00 Jean Vigo
L'Atalante (S) Areenassa 30 päivää
Nuorena kuolleen ohjaajalupauksen Jean Vigon ainoa pitkä elokuva on hivelevän kaunis rakkaustarina jokilaivan nuoresta kipparista ja hänen morsiamestaan. Pääosissa Jean Dasté, Dita Parlo ja Michel Simon. (Ranska 1934)
Nolla käytöksessä (S) Areenassa 14 päivää
Nuorena kuolleen mestariohjaajan Jean Vigon hilpeän anarkistinen kuvaus oppilaiden kapinasta ankarasti johdetussa poikien sisäoppilaitoksessa. (Zéro de conduite, Ranska 1933)
Nizzasta puheenollen Areenassa 14 päivää
(À propos de Nice, Ranska, 1929) Jean Vigon esikoisohjaus on mustan huumorin ja anarkian sävyttämä kaupunkikuvaus. Nautintojen karnevaali kulkee kaupungissa, jota kuolema tarkkailee.
Taris Areenassa 14 päivää
(Taris, roi de l'eau, Ranska, 1931) Jean Vigon vitsikäs lyhytelokuva uimari Jean Tarisista.

keskiviikko 8.7. klo 21.50 Casting Areenassa 30 päivää
Oikean näyttelijäkaartin löytäminen osoittautuu tuskallisen vaikeaksi, kun tekeillä on uusi versio Fassbinderin elokuvasta Petra von Kantin katkerat kyyneleet. Nicholas Wackerbarthin elokuva on psykologinen komedia kulissien takaa ja samalla syväsukellus Fassbinderiin. (Saksa 2017)

torstai 9.7. klo 21.00 Ratsuväen urhot Areenassa 7 päivää
Kuukauden western ratsuväkiyksiköstä, joka Yhdysvaltain sisällissodan aikana livahtaa rintamalinjojen läpi iskeäkseen syvälle Etelän rautatieverkostoon. Pääosissa John Wayne, William Holden ja Constance Towers. Ohjaus John Ford. (The Horse Soldiers, USA 1959)

lauantai 11.7. klo 21.00 Retki maalle (S) Areenassa 30 päivää
Ohjaaja Jean Renoirin keskeneräiseksi jäänyt mestariteos - kaunis, runollinen ja viekoitteleva kertomus yhden päivän rakkaustarinasta pariisilaisperheen lähtiessä kesäpäivän viettoon maaseudulle. (Une partie de campagne, Ranska,1936)

lauantai 11.7. klo 23.15 Sing Street (7) Areenassa 14 päivää
1980-luvun nuhruisessa Dublinissa 14-vuotias Conor perustaa bändin tehdäkseen vaikutuksen kadulla näkemäänsä salaperäiseen tyttöön. Once-elokuvan ohjaajan John Carneyn uusi vastustamaton musiikkielokuva, jossa soi kasarimusiikki The Curesta Duran Duraniin. Pääosissa Ferdia Walsh-Peelo, Kelly Thornton ja Maria Doyle Kennedy. (Irlanti 2016)

Aiemmissa ohjelmatiedoissa ollut Uskollinen puutarhuri on siirtynyt esitettäväksi TV2:ssa 9.8.

keskiviikko 15.7. klo 21.50 Bar bahar – tanssin jos huvittaa Areenassa 30 päivää
Kolme nuorta palestiinalaista naista elää kämppäkaveruksina Tel Avivissa, oman kulttuurin rajoitusten ja Israelin yhteiskunnan epätasa-arvon puristuksessa. (Israel/Ranska 2016) O: Maysaloun Hamoud. N: Mouna Hawa, Shaden Kanboura, Sana Jammelieh.

torstai 16.7. klo 21.00 Kaksi puoliaikaa helvetissä Areenassa 30 päivää
Saksalaissotilaat alkavat järjestää jalkapallo-ottelua sotavankeja vastaan Hitlerin syntymäpäivän kunniaksi. Vangit alkavat suunnitella pakoa mutta lopulta kaikki alkavat ottaa ottelun liian tosissaan. Ohjaus Zoltán Fábri. (Két félidö a pokolban, Unkari 1961)

lauantai 18.7. klo 21.00 Auringonnousu (S) Areenassa 90 päivää
Kaikkien aikojen ensimmäinen Oscar-voittaja oli myös mykkäelokuvan viimeisiä mestariteoksia häikäisevän kaunis runoelma, jossa kaupungista saapuva viettelijä uhkaa maalaisparin onnea. Pääosissa Janet Gaynor ja George O'Brien. Ohjaus: F.W. Murnau. (Sunrise, USA 1927)

keskiviikko 22.7. klo 22.00 Kauppamatkustaja (12) Areenassa 30 päivää
Iranilais-ranskalaisessa draamaelokuvassa pahaa-aavistamattoman nuorenparin elämä suistuu raiteiltaan heidän muutettuaan asuntoon, jonka entisen asukkaan epäillään harjoittaneen siinä prostituutiota. Asghar Farhadin ohjaama elokuva (Forushande/The Salesman) palkittiin 2017 parhaan ulkomaisen elokuvan Oscarilla. N: Shahab Hosseini, Taraneh Alidoosti.

torstai 23.7. klo 21.00 Platoon – nuoret sotilaat (16) Areenassa 7 päivää
Neljällä Oscarilla palkittu Oliver Stonen elokuva vapaaehtoisena Vietnamiin lähteneen nuoren sotilaan eloonjäämiskamppailusta. Pääosissa Tom Berenger, Willem Dafoe, Charlie Sheen, Forest Whitaker. (Platoon, USA 1986)

lauantai 25.7. klo 21.00 Matteuksen evankeliumi (12) Areenassa 30 päivää
Jopa kaikkien aikojen parhaana pidetty elokuva Kristuksen elämästä ja opetuksista, neorealismin perinteellä ja esikuvana evankeliumi Matteuksen mukaan. Ohjaus Pier Paolo Pasolini. (Il vangelo secondo Matteo, Italia 1964)

tiistai 28.7. klo 23.10 Murha vailla syyllistä (12) Areenassa 7 päivää
Uusinta perjantailta 5.6.

keskiviikko 29.7. klo 22.00 Rakkaudella, Vincent Areenassa 30 päivää
Vincent van Goghin maalausten tyyliin toteutettu animaatio kertoo taidemaalarin elämästä ja kuolemasta. Päähenkilönä on postinkantaja, jolla on kuljetettavanaan Vincentin viimeinen kirje. (Loving Vincent, Britannia/Puola 2017) O: Dorota Kobiela, Hugh Welchman.

torstai 30.7. klo 21.00 Kunnian polut (12) Areenassa 7 päivää
Sodanvastainen elokuvaklassikko, jossa kolme ranskalaista sotilasta joutuu ensimmäisen maailmansodan aikana sotaoikeuteen epäonnistuneen hyökkäyksen jälkeen. Ohjaus Stanley Kubrick. Pääosissa Kirk Douglas, Ralph Meeker ja Adolphe Menjou. (Paths of Glory, USA 1957)

perjantai 31.7. klo 21.00 Sademies (12) Areenassa 7 päivää
Neljän Oscarin draamakomedia kahdesta hyvin erilaisesta veljeksestä. Charlie on itsekäs juppi ja Raymond omaan maailmaansa sulkeutunut autistinen nero. Kun isä testamenttaa miljoonansa jälkimmäiselle, sieppaa Charlie Raymondin mukaansa tien päälle. Pääosissa Tom Cruise, Dustin Hoffman, Valeria Golino Ohjaus: Barry Levinson. (Rain Man, USA 1988)

lauantai 1.8. klo 21.00 Kultakuume (S) Areenassa 90 päivää
Charles Chaplinin klassikkokomedia kullanetsijöiden ja luonnonvoimien tylysti riepottelemasta kulkurista Alaskan kultamailla. (The Gold Rush, USA 1925)

sunnuntai 2.8. klo 12.00 Puhdasta jälkeä (12) Areenassa 30 päivää
Eddie Constantinen tähdittämä rikoskomedia murtovarkaista, jotka alkavat syyttää epämiellyttävän säännöllisestä huono-onnisuudestaan yhtä joukkion jäsenistä. Ohjaus Michel Deville. (Lucky Jo, Ranska 1964)

tiistai 4.8. klo 23.10 Taksilla Tobrukiin (12) Areenassa 14 päivää
Uusinta torstailta 2.7.

keskiviikko 5.8. klo 22.00 Ruben Brandt, taiteenkeräilijä Areenassa 90 päivää
Animaatiotrillerissä häikäilemätön taidevarasten kopla vie museoista maailman kuuluisimpia maalauksia Botticellista Picassoon. Mutta mikä salaperäinen syy ajaa Ruben Brandtia juuri näiden teosten perässä? (Ruben Brandt, a gyűjtő, Unkari 2018) O: Milorad Krstić.

torstai 6.8. klo 21.00 Tuhansien silmien edessä (12) Areenassa 14 päivää
Edesmenneen supertähden Kirk Douglasin muistoksi yksi hänen arvostetuimpia elokuviaan, kertomus lehtimiehestä, joka näkee menestystarinan kaivosonnettomuudessa ja synnyttää valtavan mediasirkuksen maan uumenissa loukkuun jääneen miehen kohtalosta. Ohjaus: Billy Wilder. (Ace in the Hole/The Big Carnival, USA 1951)

perjantai 7.8. klo 21.00 Kala nimeltä Wanda (12) Areenassa 7 päivää
Riehakas komedia pankkirosvoista, jotka saalista jakaessaan äityvät kaikki pettämään toisiaan ja sotkevat juoniinsa myös honkkelin lakimiehen. Pääosissa John Cleese, Jamie Lee Curtis, Kevin Kline, Michael Palin. Ohjaus: Charles Crichton. (A Fish Called Wanda, Iso-Britannia 1988)

lauantai 8.8. klo 21.00 Polkupyörävaras (S) Areenassa 90 päivää
Elokuvan suuriin klassikkoihin lukeutuva kertomus miehestä, joka sodanjälkeisessä Roomassa etsii työlleen välttämätöntä, mutta varastettua polkupyörää poikansa kanssa. Ohjaus: Vittorio de Sica. (Ladri di bicilette, Italia 1948)

sunnuntai 9.8. klo 12.00 Taskurahat (12) Areenassa 7 päivää
Francois Truffaut'n valloittava, runollinen ja hauska elokuva pikkukaupungin koululuokasta ja sen oppilaiden enemmän tai vähemmän viattomista tekemisistä ja lapsuuden haasteista, sekä hieman lasten opettajista ja vanhemmistakin. (L'argent du poche, Ranska 1976)

tiistai 11.8. klo 22.50 Oi! Mikä ihana sota! (7) Areenassa 14 päivää
Uusinta torstailta 25.6.

keskiviikko 12.8. klo 22.00 Mutafukaz (16) Areenassa 30 päivää
Science fiction-animaatioelokuvan tapahtumapaikkana on eteläinen Kalifornia, jossa pizzalähetti Angelino ystävineen yrittää selvitä väkivaltaisessa ympäristössä. Angelinolla on salaisia voimia, jotka paljastuvat kun hän pääsee takaa-ajajiaan pakoon. Mutafukaz perustuu samannimiseen Guillaume Renardin luomaan sarjakuvaan. Animaatio on tuotettu japanilaisen Ankama Animationin ja ranskalaisen Studio 4*C:n yhteistyönä. Ohjaus: Shojiro Nishimi.

torstai 13.8. klo 21.00 Lain vartija Areenassa 14 päivää
Poliisielokuvan klassikko ja lukuisten tv-sarjojen esikuva yhdestä kiihkeästä päivästä newyorkilaisella poliisiasemalla. Pääosissa Kirk Douglas, Eleanor Parker, William Bendix ja Cathy O'Donnell. Ohjaus: William Wyler. (Detective Story, USA 1951)

perjantai 14.8. klo 21.00 JFK – avoin tapaus (12) Areenassa 7 päivää
(JFK/USA 1991) Oliver Stonen muhkea elokuva John F. Kennedyn murhasta ja New Orleansin piirisyyttäjän John Garrisonin pakkomielteisistä tutkimuksista salaliittoteorioineen. N: Kevin Costner, Tommy Lee Jones, Gary Oldman.

lauantai 15.8. klo 21.00 Continental – hupainen avioero Areenassa 90 päivää
Fred Astairen ja Ginger Rogersin tanssielokuviin lukeutuva romanttinen komedia naisesta, joka etsii tekosyytä haluamalleen avioerolle, ja tanssijasta, joka tarjoutuu syntipukiksi. (The Gay Divorcee, USA 1934)

sunnuntai 16.8. klo 12.00 Morgan – toivoton tapaus Areenassa 7 päivää
Uusinta torstailta 11.6.

tiistai 18.8. klo 22.50 Heinäsirkat (12) Areenassa 14 päivää
Nathanael Westin romaaniin perustuva elokuva tarkastelee Hollywoodin loiston varjoissa onneaan etsivistä ihmisistä, keskipisteenään filmitähdeksi tai rikkaisiin naimisiin haluava näyttelijätär ja häneen ihastuneet miehet, joukossaan ujo tilintarkastaja Homer Simpson. Pääosissa Donald Sutherland, Karen Black, Burgess Meredith, William Atherton ja Geraldine Page. Ohjaus: John Schlesinger. (The Day of the Locust, USA 1975)

keskiviikko 19.8. klo 22.00 Teheran, tabu (12) Areenassa 30 päivää
Animoitu elokuva teheranilaisista kohtaloista. Teheran on kaupunki, jossa rajoitukset ja uskonnoliset säädökset hallitsevat elämää ja rikkomuksista rangaistaan ankarasti. Silti nuoret naiset ja miehet uhmaavat huvin vuoksi vapaan kanssakäymisen tiukkoja kieltoja. Ali Soozandehn elokuvassa kolmen lujatahtoisen naisen ja nuoren muusikon tiet risteävät. Tehran taboo kuvaa lempeydellä ja huumorilla systeemin tekopyhyyttä, sen ristiriitoja ja niiden seurauksia. (Saksa/Itävalta 2017)

torstai 20.8. klo 21.00 Kahden tulen välissä (12) Areenassa 7 päivää
(The Indian Fighter/USA 1955) Kuukauden western vankkurikaravaania intiaanialueen halki johtavasta tiedustelijasta, joka rakastuu intiaanineitoon. O: André de Toth. N: Kirk Douglas, Elsa Martinelli, Walter Matthau.

perjantai 21.8. klo 21.20 Ansa – Parallax View (16) Areenassa 14 päivää
Alan J. Pakulan ohjaama 1970-luvun definitiivinen paranoia-trilleri Kennedy-murhien ja Watergaten jäljiltä. Senaattorin murhaa tutkiva reportteri törmää vielä pelottavampaan ja laajempaan salaliittoon ja ymmärtää lopulta olevansa itsekin sen pelinappuloita. Pääosissa Warren Beatty, Paula Prentiss, William Daniels ja Hume Cronyn.

lauantai 22.8. klo 21.00 8 1/2 (S) Areenassa 90 päivää
(Otto e mezzo, Italia 1963) Federico Fellinin omaelämäkerrallinen mestariteos elokuvaohjaajasta, joka lepokodissa kohtaa elämänsa naiset, neuroosit, unet ja muistot. Oscar-voittaja. N: Marcello Mastroianni, Anouk Aimée.

tiistai 25.8. klo 22.50 Eilen, tänään, huomenna (7) Areenassa 7 päivää
Oscar-palkitussa draamakomediassa Sophia Loren esittää kolmea erilaista mutta niin italialaista naista - äitiä, äveriästä edustusvaimoa ja ilotyttöä. Heidän lemmenkipeinä rakastajinaan verraton Marcello Mastroianni. Ohjaus: Vittorio De Sica. (Ieri, Oggi, Domani, Italia/Ranska 1963).

keskiviikko 26.8. klo 22.00 Buñuel kilpikonnien labyrintissä Areenassa 90 päivää
Animaatioelokuva kertoo Luis Buñuelin elämästä. Skandaalimaisen esikoiselokuvan Kulta-aika jälkeen Buñuel ohjaa kansatieteellistä dokumenttia salaperäisellä Las Hurdesin syrjäseudulla. (Bunuel en el laberinto de las tortugas, Espanja 2018) O: Salvador Simó.

torstai 27.8. klo 21.00 Viikingit Areenassa 7 päivää
Kirk Douglas, Tony Curtis ja Janet Leigh nähdään tv-ensi-iltansa saavassa seikkailuklassikossa, jossa viikinkiruhtinas ja entinen orja kamppailevat Britanniassa kruunusta ja prinsessan rakkaudesta. O: Richard Fleischer. (The Vikings, USA 1958)

perjantai 28.8. klo 21.00 Mantshurian kandidaatti (16) Areenassa 7 päivää
Kylmän sodan jännäriklassikossa muutama sotavanki palaa Korean sodasta sankareina - aavistamatta että eräs heistä on aivopesty käskyä odottavaksi salamurhaajaksi. Pääosissa Frank Sinatra, Laurence Harvey, Janet Leigh ja Angela Lansbury. Ohjaus: John Frankenheimer. (The Manchurian Candidate, USA 1962)

lauantai 29.8. klo 21.35 Piukat paikat (12) Areenassa 7 päivää
Kaikkien aikojen komediaklassikko kertoo kahdesta muusikosta, jotka naamioituvat naisiksi paetessaan gangstereita. Pääosissa Marilyn Monroe, Jack Lemmon, Tony Curtis. Ohjaus Billy Wilder. (Some Like It Hot, USA 1959)

Muutokset ja lisäykset ovat mahdollisia!
Listaa muokattu 11.6.: ke 1.7. elokuvan alkamisaika siirtynyt myöhäisemmäksi
Listaa muokattu 26.6.: ohjelmanmuutoksia
Listaa muokattu 24.7.: lisätty Sademies 31.7., perjantain 21.8. poikkeuksellinen alkamisaika, lisätty uusintaelokuvia tiistai-iltoihin

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa