Hyppää pääsisältöön

Tyhjiö – Aleksi Salmenperän Jussi-palkittu elokuva työn, taiteen ja parisuhteen paineista

Draamakomedian päärooleissa näyttelevät Laura Birn ja Tommi Korpela.
Draamakomedian päärooleissa näyttelevät Laura Birn ja Tommi Korpela. Draamakomedian päärooleissa näyttelevät Laura Birn ja Tommi Korpela. Kuva: Theofanis Kavvadas / BUFO OY AB Yle TV1,Laura Birn,Tommi Korpela,tyhjiö-elokuva

TV1 sunnuntaina 31.5.2020 klo 20.55 - 22.30, uusinta maanantaina 1.6. klo 22.05, Areenassa

Mahtuvatko kahden ihmisen suuret kunnianhimot samaan parisuhteeseen?

Eeron (Tommi Korpela) kirjailijanura on tukevassa laskussa, ja uuden romaanin kirjoittaminen sakkaa pahasti. Pihla (Laura Birn) on kunnianhimoinen näyttelijä kansainvälisen läpimurron kynnyksellä.

Kumpikaan ei ole valmis tinkimään urastaan, vaikka parisuhde voi huonommin kuin koskaan.

Eero päätyy erikoisiin ja epätoivoisiinkin ratkaisuihin saattaakseen uransa uudelleen lentoon. Määrätietoinen Pihla päättää sovittaa yhteen näyttelijäntyön ja uuden roolinsa tuoreena äitinä.

Mahtuvatko suuret suunnitelmat samaan suhteeseen? Eero ja Pihla etsivät tahoillaan vastauksia muun muassa Inarista, Havannasta ja Hollywoodista.

Jussi-palkitun ohjaajan Aleksi Salmenperän käsikirjoittama ja ohjaama draamakomedia Tyhiö (12) on kipeällä tavalla riemukas elokuva onnistumisen hinnasta ja epäonnistumisen tuskasta. Se nauraa lämmöllä työnteon ja taiteen totisuudelle sekä hetkille, jolloin toinen ei vain tajua.

Salmenperä palkittiin vuonna 2019 Tyhjö-elokuvasta parhaan elokuvan ja parhaan ohjauksen Jussilla.

Elokuvan muissa rooleissa näyttelevät Hannu-Pekka Björkman, Matleena Kuusniemi, Minna Haapkylä, Kaija Pakarinen ja Kari Heiskanen.

Salmenperän ensimmäinen pitkä elokuva Lapsia ja aikuisia sai vuonna 2004 seitsemän Jussi-ehdokkuutta ja valittiin Suomen Oscar-ehdokkaaksi. Toinen pitkä elokuva Miehen työ valittiin 2007 myös Oscar-ehdokkaaksi. Vuonna 2016 Salmenperä palkittiin parhaan ohjauksen Jussilla elokuvastaan Häiriötekijä.

Tuotanto: Bufo Oy, Suomi 2018. Kuvailutulkkausmahdollisuus TV-esityksessä.

Lisää ohjelmasta