Hyppää pääsisältöön

Dekkarit-festivaali, Varkaus

Vaalea kartanorakennus, jossa edessä kuisti, vihreitä pensaita - Varkauden vanha virkamiesklubi
Varkauden vanha virkamiesklubi toimii festareiden keskuksena. Klubi siirrettiin nykyiselle paikalleen Päiviönsaareen vuonna 1876. Vaalea kartanorakennus, jossa edessä kuisti, vihreitä pensaita - Varkauden vanha virkamiesklubi Kuva: Vesa Moilanen Varkaus,Päiviönsaari, Varkaus,egenland_varkaus

Varkauden dekkarifestivaali tuo jännitystä kesään.

  • Dekkarit-festivaali on kesäinen kirjallisuustapahtuma rikoskirjallisuuden ystäville jo vuodesta 2016.
  • Vieraina on rikoskirjailijoita ja ohjelmaan kuuluu mm. dekkariseikkaulu, rikoselokuvia, pakohuonepelejä, taidenäyttely ja iltaohjelmaa.
  • Erityiseksi vetonaulaksi muodostunut dekkariseikkailu on valittuun rikosromaaniin perustuva salapoliisileikki, jossa osallistujat kilpailevat aikaa vastaan mysteerin ratkaisemisessa.
  • Festarit järjestetään Varkauden vanhassa kaupungissa, joka on itsessään kulttuurihistoriallisesti merkittävä ja mielenkiintoinen kohde.
  • Lisätietoja: Dekkarit-festivaalin Facebook-sivu
Grafiikkaa: sininen viiva, oikealla sininen nuoli
Grafiikkaa: sininen viiva, oikealla sininen nuoli

Kenelle: Kirjallisuuden ystäville, dekkarifaneille.
Milloin: Loppukesästä, tarkista ajankohtaiset tiedot festarin Facebook-sivuilta.
Löydä perille: Varkauden Klubi, Ahlströminkatu 13, Varkaus. Päiviönsaaren kaupunginosassa, Varkauden vanhassa kaupungissa.

Katso video:

Lue artikkeli:

"Varkaus on osuva paikka dekkarifestivaalille" – kesäinen kirjallisuustapahtuma houkuttelee rikostarinoiden ystäviä Varkauteen

Vanha Warkaus eli Varkauden vanha kaupunki ja erityisesti koko Ahlströminkatu päästä päähän on aikamatkailun kerrostuma, helmi joka on jäänyt aivan liian vähälle huomiolle vaikka se on luokiteltu valtakunnallisesti kulttuurihistoriallisesti merkittäväksi. – – Varkauden Klubilla järjestetäänkin heinäkuussa Dekkarit-festivaali. Mielenkiintoiseksi Klubin tekee se että se on ollut harvojen ja valittujen käytössä 1940-luvulta lähtien. Talosta löytyy myös upea holvattu aito kieltolainaikainen salakapakka. Nyt rakennus avautuu yleisölle.― Yleisövinkki Egenlandille

Yli 100 ainutlaatuista kotimaan matkakohdetta Egenlandin kartalla


Tutustu Egenlandin muuhun sisältöön täältä. Egenland on kaksikielinen matkaopas Suomeen, joka esittelee yleisön lähettämien matkavinkkien parhaimmistoa.
Keskustele

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Egenland

Uusimmat sisällöt - Egenland