Hyppää pääsisältöön

Dublin Murders – Tappaja Dublinissa, psykologinen trilleri ihmismielen salaisuuksista

Uusi psykologinen trilleri sijoittuu Irlantiin.
Irlantilaisen trillerin rikostutkijoita näyttelevät Sarah Greene ja Killian Scott. Uusi psykologinen trilleri sijoittuu Irlantiin. Yle TV1

TV1 lauantaisin 13.6. - 1.8.2020 klo 21.40 - 22.35, uusinta torstaisin klo 23.25, Areenassa

Dublinin kaupunki laajenee ja laita-alueiden maisema muuttuu radikaalisti. Arkeologit kiirehtivät kaivauksia tulevan moottoritien alta. Vanhassa metsässä he tekevät karun löydön.

Uusi psykologinen trilleri Dublin Murders – Tappaja Dublinissa (16) sijoittuu Irlantiin. Maan poliisivoimien, Gardan, rikostutkijat Cassie Maddox (Sarah Greene) ja Rob Reilly (Killian Scott, Jack Taylor) saavat tehtäväkseen selvittää teini-ikäisen tytön kohtaloa.

Lähellä sijaitseva Knocknareen asuinalue ei ole koskaan päässyt nauttimaan kelttiläiseksi tiikeriksi kutsutun Irlannin talouskasvun vauraudesta. Aluetta ovat kurittaneet köyhyys ja työttömyys sukupolvien ajan.

Knocknareen lapsia on kadonnut metsään aikaisemminkin – 21 vuotta sitten, aivan erilaisessa Irlannissa. Nyt asukkaat, tiedotusvälineet sekä poliisi pelkäävät tapausten liittyvän toisiinsa.

Rikostutkijat Cassie ja Rob ovat työtovereita sekä läheisiä ystäviä, mutta tietävätkö hekään toisistaan aivan kaikkea? Menneisyys iskee kohtalokkaalla tavalla vasten kasvoja ja parivaljakon ystävyys joutuu äärimmäiseen testiin.

Irlantilainen trillerisarja ihmismielen salaisuuksista.
Rikostutkijat Rob Reilly (Killian Scott) ja Cassie Maddox (Sarah Greene). Irlantilainen trillerisarja ihmismielen salaisuuksista. Kuva: Bernard Walsh / FREMANTLEMEDIA GROUP LIMITED Yle TV1,Dublin Murders - Tappaja Dublinissa

Kahdeksanosainen draamasarja perustuu Irlannin rikoskirjallisuuden viime aikojen suosituimman kirjailijan Tana Frenchin dekkarisarjaan Dublin Murder Squad. Jatkuvajuoninen sarja yhdistää kahden ensimmäisen dekkarin In The Woods ja The Likeness tarinat raastavaksi kertomukseksi ihmismielen salaisuuksista.

Sarjan käsikirjoituksesta vastaa kokenut draamantekijä Sarah Phelps, joka on ansioitunut kirjailija Agatha Christien tulkinnoissa kuten Eikä yksikään pelastunut (And Then There Were None). Ohjaajina ovat Saul Dibb (Journey´s End), John Hayes (Bancroft) ja Rebecca Gatward (Shetlandsaarten murhat).

Dublin Murders -sarjan muissa rooleissa näyttelevät Ned Dennehy (Särkynyt enkeli, Karkotetut), Moe Dundord, Jonathan Forbes (Catastrophe), Jonny Holden, Ian Kenny, Peter McDonald (Moone Boy), Leah McNamara, Alexandra Moen (Espanjalainen prinsessa), Eugene O´Hare, Conleth Hill (Game Of Thrones) ja Tom Vaughan-Lawlor (Peaky Blinders).

Sarjaa on kuvattu Belfastin ja Dublinin kaupungeissa.

Dublin Murders. Tuotanto: Euston Films / BBC, RTÉ, Starz, Britannia, Irlanti, 2019.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.