Hyppää pääsisältöön

Jari Tervo palaa Yle TV1:n lauantai-iltoihin: "Kaiken viisauden alku on tosiasioiden jossitteleminen"

Jari Tervo ja muut Entä jos? -ohjelman esiintyjät kollaasikuvassa.
Jari Tervo jossittelee panelistiensa kanssa Yle TV1:n lauantai-illoissa 13.6.2020 alkaen. Jari Tervo ja muut Entä jos? -ohjelman esiintyjät kollaasikuvassa. Kuva: Intervisio Oy Jari Tervo,Jani Halme,Mari K. Niemi,Markus Leikola,Pekka Seppänen,Tuija Siltamäki,Sakari Pesola,Entä jos?

Jari Tervo palaa Yle TV1:n lauantai-iltoihin uuden Entä jos? -paneelishow'n vetäjänä 13.6. alkaen. Ohjelmassa leikitellään vaihtoehtoisella historialla. Entä jos Suomi olisi hävinnyt jääkiekon MM-finaalin vuonna -95? Entä jos Jeesus olisi saanut kuolemantuomion sijaan 5 vuotta vankeutta? Tervon kanssa jossittelee kolmihenkinen paneeli.

Entä jos Jari Tervo palaisi TV1:n lauantai-iltoihin? Nyt päättyy sen jossittelu, sillä tänä kesänä Tervo viihdyttää jälleen suomalaisia lauantai-iltaisin – jossittelun merkeissä. Entä jos? on Jari Tervon luotsaama hauska ja älykäs paneelishow, jossa kaikki keskustelunaiheet lähtevät vaihtoehtojen etsimisestä olemassaolevalle todellisuudelle. Puheenaiheet liittyvät populaarikulttuuriin, historiaan, urheiluun, taiteeseen ja tieteeseen, eikä mikään inhimillinen ole Entä jos? -panelisteille vierasta. Entä jos Suomi olisi hävinnyt jääkiekon MM-finaalin vuonna -95? Entä jos Jeesus olisi saanut kuolemantuomion sijaan 5 vuotta vankeutta? Entä jos Elvis ei olisi saanut levytyssopimusta? Entä jos ensimmäinen maailmansota olisi jäänyt syttymättä?

Kaiken viisauden alku on tosiasioiden jossitteleminen.

Tervon kanssa on jossittelemassa sydämensä kyllyydestä kolmehenkinen paneeli vaihtuvin kokoonpanoin. Panelisteina nähdään kauden aikana luova johtaja ja toimittaja Jani Halme, politiikan asiantuntija, tietokirjailija ja Vaasan yliopiston InnoLabin johtaja Mari K. Niemi, toimittaja-kirjailija Markus Leikola, valtiotiet. kand. Pekka Seppänen, toimittaja Tuija Siltamäki sekä historian ja yhteiskuntaopin opettaja, Kolmas Nainen -yhtyeen kitaristina ja säveltäjänäkin tunnettu Sakari Pesola.

Entä jos? -ohjelman jossittelijat ovat täydellisen vapaita tieteellisen arvovallan taakasta. Me saamme jossitella historiallisiksi faktoiksi julistetuilla asioilla. Teemme sen vain sen vuoksi, että se on niin lystiä, iloitsee paneelishow'n vetäjä Jari Tervo.

Entä jos ei olisi ollut koronaa?

Sarja esitetään Ylellä hyvin tuoreeltaan, sillä jakso on kuvattu tämän vuoden toukokuussa. Ajan hengessä jaksot kuvattiin etänä videoyhteydellä, kukin panelisti omassa kodissaan.

– Luultavasti koskaan ei ole Suomessa tehty kokonaista viihdeohjelmaa siihen osallistuvien kotona, kuvaamalla ja skypettämällä. Tähän meidät pakotti korona, mutta ohjelmanteon edistyessä kotona jossittelu tuntui kaikelta muulta kuin pakolta. Se tuntui jopa luontevammalta kuin tavallisten paneliohjelmien luutunut järjestys: juontaja studiossa keskellä, kaksi panelistia hänen vasemmalla ja kaksi panelistia hänen oikealla puolellaan. Joskus entäsjossittelijan taustalla käveli perheenjäseniä tai panelistin pöydällä kissa – nimeltään Urho Kekkonen – mutta sehän on vain elämää. Siihen on totuttu näinä kulkutautisina päivinä, Tervo kertoo.

Entä jos -ohjelmasta neljään osaan jaettu kuva. Kuvassa Jari Tervo, Jani Halme ja hänen kissansa, Mari K. Niemi sekä Markus Leikola.
Myös Urho Kekkonen (Jani Halmeen kissa) halusi osallistua ohjelman tekoon. Entä jos -ohjelmasta neljään osaan jaettu kuva. Kuvassa Jari Tervo, Jani Halme ja hänen kissansa, Mari K. Niemi sekä Markus Leikola. Kuva: Yle Kuvapalvelu kissa,Jari Tervo,Jani Halme,Entä jos?

Entä jos? Yle TV1:n lauantai-illoissa pääuutislähetyksen jälkeen (n. klo 20.55) 13.6.2020 alkaen sekä Areenassa. 8 jaksoa.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua