Hyppää pääsisältöön

Karhufestivaali, Ilomantsi

En man tillverkar en björn av en stubbe med hjälp av en motorsåg.
Yleisö seuraa tiiviisti, miten kilpailijoiden puun tynkistä yllättäen kuoriutuukin karhut. En man tillverkar en björn av en stubbe med hjälp av en motorsåg. Kuva: Yle/Eva Pursiainen festivaalit

Suomen kesän itäisimmillä kulttuurifestareilla kilpaillaan siitä, kuka veistää hienoimman moottorisahateoksen. Elokuussa kolmen päivän ajan Ilomantsin kylänraitin ilmassa leijuu sahanpuru ja raikaa moottorisahojen pärinä.

  • Karhufestivaali on vuotuinen moottorisahaveiston kilpailu. Teemat vaihtelevat vuosittain.
  • Festivaalilla järjestetään kaksi veistokilpailua: ensin kaksi päivää kestävä mestaruuskilpailu ja viimeisenä päivänä jännittävä tunnin pikaveistokisa.
  • Tapahtuman järjestää Maaseudun Sivistysliitto ja Ilomantsin kunta sekä talkooväki. Kilpailu on järjestetty vuodesta 2013.
  • Tapahtumaa voi kutsua myös Suomen kesän itäisimmäksi kulttuurifestivaaliksi, sillä Ilomantsi on Suomen ja manner-EU:n itäisin kunta.
  • Lisätietoja: Karhufestivaali
  • Villiruokafestivaali järjestetään samaan aikaan Karhufestivaalin kanssa. Pop up -ravintolat ja myyntikojut tarjoavat tutustuttavat villiruokaan.
  • Lisätietoja: Villiruokafestivaalin Facebook-sivu
  • Festivaalit ovat maksuttomia ulkoilmatapahtumia. Niiden yhteydessä voidaan järjestää erillisiä maksullisia tilaisuuksia, kuten konsertteja.
Grafiikkaa: sininen viiva, oikealla sininen nuoli
Grafiikkaa: sininen viiva, oikealla sininen nuoli

Kenelle: Erikoisia kesätapahtumia etsiville, puunveistosta ja rajaseudun kulttuurista kiinnostuneille, koko perheelle.
Missä: Ilomantsissa, kirkonkylän keskustassa ja lähistöllä. Karhufestivaalin yhtenä tapahtumapaikkana myös Katri Vala -kulttuurikeskuksen Karhuareena. Villiruokafestivaali järjestetään keskustan Seniorinpuistossa, Kalevantien läheisyydessä.
Milloin: Elokuussa. Ajankohta kannattaa tarkistaa tapahtuman kotisivuilta.

Katso video:

Lue artikkeli:

Vauhti ja taituruus hämmästyttävät moottorisahaveistossa – Karhufestivaali itärajan Ilomantsissa on luovuuden äänekäs juhla

Yli 100 ainutlaatuista kotimaan matkakohdetta Egenlandin kartalla


Tutustu Egenlandin muuhun sisältöön täältä. Egenland on kaksikielinen matkaopas Suomeen, joka esittelee yleisön lähettämien matkavinkkien parhaimmistoa.
Keskustele

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Egenland

Uusimmat sisällöt - Egenland