Hyppää pääsisältöön

Rantasalmen kesäteatteri

Kuvassa näyttelijä, joka esittää Pekka Lipposta.
Nestori Välitalo on näyttellyt Pekka Lipposta kolmena kesänä ja näyttelee jatkossakin. Kesällä 2017 Rantasalmella tehtiin esitys nimeltä Kadonnut kaksoisolento. Kuvassa näyttelijä, joka esittää Pekka Lipposta. Kuva: Yle / Harri Anttila näyttelijät,Pekka Lipponen,teatteri,Kalle-Kustaa Korkki

Fiktiivinen asukas täyttää teatterikatsomon Rantasalmella.

Kohde pähkinänkuoressa:

  • Rantasalmella on kehittynyt omalaatuinen kesäteatteriperinne, jonka keskiössä kuljailee paikallinen fiktiivinen julkkis, Pekka Lipponen.
  • Pekka Lipponen on kirjailija ja toimittaja Aarne Haapakosken luoma radioteatterihahmo, joka keräsi suuren suosion 1940-1960-luvuilla.
  • Prinssieversti, ylipiäjohtaja Pekka Lipposen ja hänen aseenkantajan Kalle-Kustaan yhteiset seikkailut veivät kuulijansa ympäri maailmaa: Mallorcalle, Italiaan, Skotlantiin, Tiibetiin, Alaskaan.
  • Paikallinen kesäteatteri on useana kesänä keskittynyt yksinomaan Pekka Lipposeen esittäen sekä vanhoja että uusia Lipposen seikkailuja.
  • Lipponen elää edelleen myös monien rantasalmelaisten yritysten ja teiden nimissä sekä tapahtumissa, kuten elokuisissa Lipposmarkkinoissa.
Grafiikkaa: sininen viiva, oikealla sininen nuoli
Grafiikkaa: sininen viiva, oikealla sininen nuoli

Kenelle: Koko perheelle, kesäteatterista tykkääville, Pekka Lipponen -faneille.
Missä: Rantasalmella.
Milloin: Kesäisin.
Löydä perille: Rantasalmelle bussilla tai autolla, lähimmät rautatieasemat sijaitsevat Savonlinnassa ja Varkaudessa.

Yli 100 ainutlaatuista kotimaan matkakohdetta Egenlandin kartalla


Tutustu Egenlandin muuhun sisältöön täältä. Egenland on kaksikielinen matkaopas Suomeen, joka esittelee yleisön lähettämien matkavinkkien parhaimmistoa.
Keskustele

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Egenland

Uusimmat sisällöt - Egenland