Hyppää pääsisältöön

Silliperinnemuseo Dikseli, Röölä

Kolme kalanperkaajaa esittävää nukkea museon näyttelytilassa.
Silliperinnekeskus Dikselissä esitellään entisajan sillinkäsittelyä. Kolme kalanperkaajaa esittävää nukkea museon näyttelytilassa. Kuva: Rasmus Tåg / Yle Silliperinnekeskus Dikseli

Maistuuko silli? Röölän sillitehdas toi sillit suomalaisten pöytään vuosikymmenten ajan. Nyt sillinkalastusperinne on tallennettu Suomen ainoaan sillimuseoon.

  • Vuonna 2010 perustettu museo esittelee paikallista sillinkalastushistoriaa ja -perinnettä entisessä sillilaivaston kotisatamassa.
  • Merellinen Rymättylä ja sen kylä Röölä on tunnettu erityisesti sillistään. Paikallisen Saukko-laivaston kalastusalukset toivat vuosikymmenten ajan jopa 90 prosenttia Suomessa syödystä sillistä.
  • Dikselissä pääsee tutustumaan sillinkäsittelyn eri vaiheisiin merestä myyntipakkauksiin ja Saukko-laivaston pitkiin ja vaarallisiinkin matkoihin Atlantille ja Islannin vesille.
  • Silliperinnemuseon yhteydessä toimii paikallista myllyperinnettä esittelevä Myllymuseo.
Grafiikkaa: sininen viiva, oikealla sininen nuoli
Grafiikkaa: sininen viiva, oikealla sininen nuoli

Missä: Naantalissa, Rymättylän Röölän kylässä.
Milloin: Auki kesäisin, muut ajankohdat ja opastukset tilauksesta. Tarkista ajankohtaiset aukiolotiedot museon kotisivuilta.

Lue artikkeli: Seitsemän tarinaa sillistä

Yli 100 ainutlaatuista kotimaan matkakohdetta Egenlandin kartalla


Tutustu Egenlandin muuhun sisältöön täältä. Egenland on kaksikielinen matkaopas Suomeen, joka esittelee yleisön lähettämien matkavinkkien parhaimmistoa.
Keskustele

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Egenland

Uusimmat sisällöt - Egenland