Hyppää pääsisältöön

Silliperinnemuseo Dikseli, Röölä

Kolme kalanperkaajaa esittävää nukkea museon näyttelytilassa.
Silliperinnekeskus Dikselissä esitellään entisajan sillinkäsittelyä. Kolme kalanperkaajaa esittävää nukkea museon näyttelytilassa. Kuva: Rasmus Tåg / Yle Silliperinnekeskus Dikseli

Maistuuko silli? Röölän sillitehdas toi sillit suomalaisten pöytään vuosikymmenten ajan. Nyt sillinkalastusperinne on tallennettu Suomen ainoaan sillimuseoon.

Kohde pähkinänkuoressa:

  • Vuonna 2010 perustettu museo esittelee paikallista sillinkalastushistoriaa ja -perinnettä entisessä sillilaivaston kotisatamassa.
  • Merellinen Rymättylä ja sen kylä Röölä on tunnettu erityisesti sillistään – paikallisen Saukko-laivaston kalastusalukset toivat vuosikymmenten ajan jopa 90 prosenttia Suomessa syödystä sillistä.
  • Dikselissä pääsee tutustumaan sillinkäsittelyn eri vaiheisiin merestä myyntipakkauksiin ja Saukko-laivaston pitkiin ja vaarallisiinkin matkoihin Atlantille ja Islannin vesille.
  • Silliperinnemuseon yhteydessä toimii paikallista myllyperinnettä esittelevä Myllymuseo.
Grafiikkaa: sininen viiva, oikealla sininen nuoli
Grafiikkaa: sininen viiva, oikealla sininen nuoli

Kenelle: Koko perheelle, historiasta ja erityisesti kalastushistoriasta ja -perinteestä kiinnostuneille, sillifaneille.
Missä: Naantalissa, Rymättylän Röölän kylässä.
Milloin: Auki kesäisin, muut ajankohdat ja opastukset tilauksesta. Tarkista ajankohtaiset aukiolotiedot museon kotisivuilta.
Löydä perille: Esimerkiksi bussilla Turusta, tai autolla.

Yli 100 ainutlaatuista kotimaan matkakohdetta Egenlandin kartalla


Tutustu Egenlandin muuhun sisältöön täältä. Egenland on kaksikielinen matkaopas Suomeen, joka esittelee yleisön lähettämien matkavinkkien parhaimmistoa.
Keskustele

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Egenland

Uusimmat sisällöt - Egenland