Hyppää pääsisältöön

Churchill – draamaelokuva särmikkään pääministerin hetkistä ennen Normandian maihinnousua

Draamaelokuva seuraa liittoutuneiden sotilasjohtajia muutamana päivänä ennen Normandian maihinnousua.
Winston Churchillin roolin näyttelee Brian Cox) ja Clemmie-vaimon Miranda Richardson. Draamaelokuva seuraa liittoutuneiden sotilasjohtajia muutamana päivänä ennen Normandian maihinnousua. Kuva: Graeme Hunter / Salon Pictures Yle TV1,churchill

TV1 lauantaina 6.6.2020 klo 20.55 - 22.35, Areenassa

Kesäkuu 1944, toista maailmansotaa on käyty 1736 päivää. Natsi-Saksa miehittää yhä Ranskaa. Voittaakseen toisen maailmansodan länsirintamalla, liittoutuneiden täytyy vapauttaa Ranska.

Iso-Britannian pääministeri Winston Churchill (Brian Cox, Sota ja rauha), komentaja Dwight D. Eisenhower (John Slattery, Mad Men) ja kenraali Bernard Montgomery (Julian Wadham, Isä Brown) kokoontuvat salaisen operaation vuoksi.

Suunniteltu hyökkäys saksalaisia vastaan Pohjois-Ranskassa on läntisten liittoutuneiden suurin ponnistus. Operaatioon tarvitaan satojatuhansia ajoneuvoja, tuhansia laivoja, valtava määrä lentokoneita – ja neljännesmiljoona miestä.

Draamaelokuva Churchill (7) seuraa liittoutuneiden johtajia muutamana päivänä ennen Normandian maihinnousua. Kesäkuun 6. päivä tulee Normandian maihinnoususta kuluneeksi 76 vuotta.

Pääministeri Churchill uskoo maihinnousun johtavan Gallipolin kaltaiseen katastrofiin, minkä vuoksi hän joutui eroamaan laivastoministerin tehtävästä. Kokenut poliitikko yrittää viivyttää, jopa estää operaation, vain huomatakseen että hänet on Iso-Britannian tavoin siirretty yhä enemmän sivuun sodan johdosta.

Brittiläisen elokuvan rooleissa näyttelevät myös Miranda Richardson (Ystävättäret), Ella Purnell, Danny Webb (Scott & Bailey), Steven Cree (Outlander), Richard Durden (Häkkilinnun paluu), Jonathan Aris, George Anton, James Purefoy, Peter Ormond (The Crown) ja Angela Costello.

Ohjaus: Jonathan Teplitzky. Käsikirjoitus: Alex von Tunzelmann. Tuotanto: Silver Reel, Salon Pictures, Embankment Films, Britannia, 2017.

Lisää ohjelmasta