Hyppää pääsisältöön

Eva Polttila tekee paluun televisioon: "Saa nähdä, miten riskiryhmäläinen pärjää"

Eva Polttila uutisdeskin takana.
Eva Polttila palaa juhannusaattona ruutuun. Eva Polttila uutisdeskin takana. Kuva: Jyrki Valkama Eva Polttila

Ylen rakastettu uutisankkuri Eva Polttila tekee paluun televisioon juhannusaattona.

– Saa nähdä, miten tällainen riskiryhmäläinen pärjää pitkän tauon jälkeen ja vähän uudessa ympäristössä, Polttila naurahtaa.

– Innolla olen kyllä mukana ja on kivaa päästä tekemään vähän erilaista hommaa kuin työuralla.

Eva Polttila luotsaa juhannusaattona Kakkosella Suomalaisen viihteen vuorokautta. Ohjelmassa nähdään Ylen suosikkiohjelmia vuosien varrelta juhannusaaton aamusta juhannuspäivän aamuun. Lähes 24 tunnin viihdemaratonia juontavat Polttilan lisäksi muun muassa Eeva Litmanen, Esko Roine, Timo Kahilainen, Timo Koivusalo ja Johanna Pirttilahti.

Polttila palaa tv-kameran eteen aiempaa viihteellisemmällä kulmalla, mutta silti itselleen istuvassa roolissa eli uutistenlukijana. Polttila tuo eri vuosikymmeniä ja viihteen teemoja läpi käyvään kokonaisuuteen perspektiiviä uutismaisilla katsauksillaan kulloiseenkin ajankohtaan tai teemaan liittyen.

Lähes 24 tuntia kotimaisia viihdeklassikoita

Polttilan työ uutisankkurina oli aikoinaan iltapainotteista, ja useat viikonloputkin menivät Ylen uutishuoneella, joten monet ikivihreät viihdeohjelmat jäivät Polttilan osalta muita suomalaisia vähemmälle katsomiselle. Mieleen jääneet suosikit tosin tulevat heti mieleen.

– Hukkaputki ja Iltalypsy olivat ehdottomia suosikkejani, Polttila toteaa.

Myös nämä kaksi klassikko-ohjelmaa nähdään Suomalaisen viihteen vuorokaudessa kuten myös mm. Rintamäkeläiset, Heikki ja Kaija, Kummeli, Tammerkosken sillalla, Velipuolikuu, Fakta homma ja Tuttu juttu. Studiossa ohjelmien tähdet muistelevat klassikkosarjojen tekoa, ja luvassa uusia, syventäviä ja taatusti viihdyttäviä näkökulmia suosikkisarjoista.

Suomalaisen viihteen vuorokausi Yle TV2:ssa juhannusaattona 19.6. kello 9.00 alkaen

Lue myös - yle.fi:stä poimittua