Hyppää pääsisältöön

Dokumenttiprojekti: Murhaaja perheessä

Palkittu dokumentti kertoo amerikkalaisperheen koskettavan tarinan.
Palkittu amerikkalaisdokumentti kertoo Charity Bennettin perheen tarinan. Palkittu dokumentti kertoo amerikkalaisperheen koskettavan tarinan. Kuva: Dogwoof Yle TV1,Dokumenttiprojekti: Murhaaja perheessä

TV1 keskiviikkona 3.6.2020 klo 22.00 - 23.20, Areenassa

Sisarukset Ella Lee ja Paris availevat videofilmillä innoissaan pieniä ja isoja joulupaketteja. Ella-sisko sai pukilta rannekorun, jossa lukee tytön nimi. Charity-äiti oli ostanut filmikameran, jolla hän tallentaisi lastensa elämää.

Kaksi vuotta myöhemmin perheen elämä Texasin Abilenessa muuttui peruuttamattomasti. Helmikuun 4. päivä 2007 äiti oli viikonvaihteen ajan työssä, kun poliisi saapui hänen puheilleen ja kertoi perhettä kohdanneesta tragediasta. Charityn nelivuotias tytär oli kuollut.

Ellä-tyttö oli jäänyt kotiin isoveljensä ja lastenvahdin kanssa. Perheen teini, kolmetoistavuotias Paris-poika oli nyt poliisin huostassa. Alkuvaiheessa Ella-tytön kuolema vaikutti vahingolta, mutta pian se paljastui murhaksi.

Neljä tuntia poliisin ilmoituksesta äiti istui puolustusasianajajan toimistossa yrittämässä auttaa ainoaa lasta, joka hänellä oli jäljellä.

Amerikkalaisen Bennettin perheen tapauksen taustalta aukeaa rikkonaisen perheen koskettava, sukupolvien yli jatkuva tarina. Palkittu dokumentti Murhaaja perheessä (12) etsii vastauksia vaikeisiin kysymyksiin.

Dokumentti seuraa Charity-äidin matkaa oman perheensä menneisyyteen ja epävarmaan tulevaisuuteen. Charity selvittää vaikeaa suhdettaan äitinsä Kylan kanssa ja ryhtyy keräämään elämänsä palasia – antamalla anteeksi. Mitä pitkän vankeustuomion saanut Paris ajattelee tulevaisuudestaan?

The Family I Had. Ohjaus: Katie Green ja Carlye Rubin. Tuotanto: Smoke & Apple Films Production, Yhdysvallat, 2017.