Hyppää pääsisältöön

Toivo runoja luonnosta ja ihmisluonnosta

Minna Joenniemi metsässä
Minna Joenniemi metsässä Kuva: Henrik Leppälä / Yle Minna Joenniemi,Tämän runon haluaisin kuulla

Kun ihminen runoilee luonnosta, hän kertoo itse asiassa itsestään. Millaisena luonto näyttäytyy sinun toiverunossasi? Villinä, kesynä, tyynenä, peilinä, juuruttuvana tai ihmeiden lähteenä? Olet osa luontoa, yksi eläimistä. Mistä runosta olet löytänyt ajankohtaisia, puhuttelevia havaintoja ihmisluonnosta?

Tämän runon haluaisin kuulla -ohjelmassa lauantaina 4.7.2020 kuullaan myös tuoretta Tanssiva karhu voittajaa ja Kääntäjäkarhun saajaa sekä nuoria runoääniä.

Lausujina studiossa Erja Manto, Tuukka Vasama ja Kati Outinen. Lähetyksen toimittaa Minna Joenniemi.

Lähetä runotoiveesi viimeistään torstaina 2.7. sähköpostiin toive.runot@yle.fi tai alla olevalla lomakkeella. Jätäthän yhteystietosi, jotta voimme olla sinuun tarvittaessa yhteydessä. Lähetykseen ei voi soittaa, joten kaikki toiveet otetaan ennakkoon.

Toiveita toteutetaan Yle Radio 1:ssä Tämän runon haluaisin kuulla -ohjelmassa lauantaina 4.7.2020 klo 19. Myös Yle Areenassa.

Täytä lomake.
 • Toimittajalta: Löperöpuhe ympäröi sekä urheilua että musiikkia, vaikka olemme molempien "ihmemaa"

  Miksei sanaa "yllättävä" kuulla Sävelaskelmerkkejä-sarjassa?

  Ammattimuusikon urheiluhulluudessa ei ole minkäänlaista shokkiarvoa. Ei ole koskaan ollutkaan. Sama koskee ammattiurheilijan “sotkeutumista” musiikkiin. Olkoon kyse vakavasta harrastuksesta tai sivutoimesta. Kulttuuriharrastus pelasti liikunnalta, todetaan usein. Uusi ohjelmasarjani Sävelaskelmerkkejä pelastaa kuuntelijansa kaikilta tuollaisilta kliseiltä! Kyllä, onhan näitä.

 • Mitä tulee mieleen, kun kuulet sanan Gambia?

  Köyliöläinen krokotiilidokumentaristi pykäsi saunan Gambiaan

  Tiina Reunanen uudessa radiofeaturessa Saunani Gambiassa: “Paikallisilla on kehittyneemmät silmät kuin meillä; he näkevät ihmisten teeskentelyn, henkimaailman ja onnistuvat ajamaan autoa pimeässä.”

 • Hartauspuhujat elokuussa

  Yle Radio 1:n hartauspuhujat elokuussa 2020

  Aamuhartaus ma-la klo 6.15 ja 7.15 (uusinta) Iltahartaus ma-pe klo 18.50, ehtookellot ja iltahartaus la klo 18.00. Iltahartauden uusinta ma-la klo 23.00.