Hyppää pääsisältöön

Vera Stanhope tutkii – suosittu brittidekkari juhlii 10. kauttaan

Vera Stanhope tutkii -sarjan 10. kausi.
Palkittu näyttelijä Brenda Blethyn jatkaa epäsovinnaisen rikostutkijan roolissa. Vera Stanhope tutkii -sarjan 10. kausi. Yle TV1,Brenda Blethyn,vera stanhope tutkii

TV1 lauantaisin 20.6. - 8.8.2020 klo 19.40 - 20.30, Areenassa 30 päivää

Elämää nähneet hattu, öljykangastakki ja maastoauto – Vera Stanhope on palannut!

Karismaattinen ylikomisario jatkaa tinkimätöntä työtään nyt juhlavissa merkeissä. Brittiläisestä rikossarjasta Vera Stanhope tutkii (12) on vuorossa jo 10. tuotantokausi. Vera on omaperäiselllä tyylillään sulattanut niin brittikatsojien kuin suomalaisten fanien sydämet.

Dekkarisarjasta nähdään neljä uutta tarinaa, jotka esitetään kaksiosaisina jaksoina Ykkösen lauantai-illan dekkaripaikalla. Jännittävät tarinat sijoittuvat Newcastlen ympäristöön ja Northumberlandiin näyttäviin maalaismaisemiin Koillis-Englannissa.

Luotettava työpari ja tiimi

Epäsovinnaisen ylikomisarion roolissa jatkaa Bafta- ja Golden Globe -palkinnot saanut sekä Cannesissakin palkittu näyttelijä Brenda Blethyn.

Vera Stanhope tutkii -sarjan 10. kausi.
Brittidekkarin päärooleissa näyttelevät Jon Morrison, Brenda Blethyn, Kenny Doughty, Ibinabo Jack ja Riley Jones. Vera Stanhope tutkii -sarjan 10. kausi. Yle TV1,vera stanhope tutkii

Työlleen omistautuneen päällikön rinnalla rikoksia ratkoo tuttu ylikonstaapeli Aiden Healy (Kenny Doughty), joka on vuosien kuluessa osoittanut olevansa vahva ja luotettava työpari.

Veran taitavaa tiimiä täydentävät rikostutkijat Kenny Lockhart (Jon Morrison), Mark Edwards (Riley Jones) ja Jacqueline Williams (Ibinabo Jack). Kuolinsyyntutkijan tehtäviin palaa Malcolm Donahue (Paul Kaye).

Karuja maisemia ja kohtaloita

Uuden kauden aloitustarinassa ulosottomiehet saapuvat liikemiehen kotitalolle aamuvarhaisella, mutta silti liian myöhään. Vera Stanhope ryhtyy tutkimaan ulospäin menestyneeltä näyttäneen miehen elämää. Aloitusjaksoa on kuvattu muun muassa Britannian korkeimmalla sijaitsevassa Tann Hill Inn -pubissa Pohjois-Yorkshiressa.

Sarjan toinen tarina alkaa kalankasvattamon rannasta. Tutkinnassa paljastuvat nuoren miehen surullinen kohtalo ja petosten vyyhti. Jaksoa on kuvattu viehättävässä Burnmouthin kalastajakylässä.

Vera Stanhope tutkii -sarjan 10. kausi.
Vera Stanhope tutkii -sarjan 10. kausi. Kuva: ITV Yle TV1,vera stanhope tutkii

Kolmannessa jutussa Vera penkoo tiiminsä kanssa siivousryitykseen kytkeytyvää rikosta. Päätöstarinassa Vera Stanhope syventyy varakkaan vedonlyöntipomon tapaukseen. Jaksoa on kuvattu muun muassa vinttikoirastadionilla Sunderlandissa.

Sarjaan tulossa 11. kausi

Kymmenennen kauden tarinoissa vierailevat näyttelijät Ajay Chhabra (Holby City), Viraj Juneja, Mariam McLoughlin (Holby City), Martha Cope, Stuart Laing (EastEnders), Emily Stott, Jacqueline Boatswain (Hollyoaks), Leah Walker ja Dempsey Bovell (Patrick Melrose).

Vera Stanhope tutkii -sarja perustuu kirjailija Ann Cleevesin romaaneihin. Kymmenettä kauttaan juhlivaa draamasarjaa on esitetty Ykkösellä vuodesta 2012 alkaen. Sarjan faneja ilahduttaa tieto, että brittidekkariin on tulossa myös 11. kausi!

Vera. Tuotanto: Happy Tramp North, Expectation Production, ITV, BBC, Britannia, 2019.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.